Sermaye Piyasası Haberleri

HALKA ARZ TAKVİMİ 30 EKİM-3 KASIM 2023! Bu hafta halka arz olacak şirketler var mı, belli oldu mu?

Halka arz olacaklar şirketler takvimi merak ediliyor. Haftanın ilk gününden itibaren 30 Ekim - 3 Kasım 2023 halka arz olacak şirketlere dair araştırmalar yoğunlaştı. Borsayı yakından takip eden vatandaşların gözü halka arz tarihlerine çevrilmiş durumda. Peki, Bu hafta halka arz olacak şirketler var mı, belli oldu mu?

Finans 30-10-2023 23:16

Sermaye piyasası nedir? Sermaye piyasası araçları nelerdir?

Ekonomik şartların finansal ve parasal boyutlarının oluşmasını sağlayan piyasalar sermaye piyasaları olarak adlandırılır. Menkul değerlerin alım ve satım işlemleri sermaye piyasalarında yapılır. Bu menkul değerler hisse senetleri ve tahvillerdir. Uzun süreli vade tarihleri bulunur. Sermaye piyasaları, para piyasalarında hareketlenme sağlamak, üretimin artmasını ve ekonominin canlanması hedeflerinin gerçekleşmesine imkân sağlayan piyasalardır. Peki, sermaye piyasası araçları nelerdir?

Finans 17-11-2022 21:34

Tahsisli sermaye artırımı nedir? Tahsisli sermaye artırımı hisseye nasıl yansır?

Şirketler ekonomik durumları kötüye gittiğinde küçülme ya da kapanma gibi son çarelerden önce türlü uygulamalara baş vururlar. Sermaye artırımı da bu uygulamalardan biridir. Şirketin finansal durumu ve faaliyetlerine bağlı olarak gerçekleştirilen tahsisli sermaye artırımı nedir, hisseye nasıl yansır?

Finans 20-07-2022 21:15

Risk sermayesi nedir? Risk girişim sermayesi daha çok ne amaçla finansman sağlar?

İngilizcede Venture Capital şeklinde ifade edilen risk sermayesi; yeni iş kurmak ve işini büyütmek isteyenlerin ihtiyaç duyduğu bir yatırım çeşididir. Cesaret, cüret anlamını taşıyan venture kelimesinin Türkçe karşılığı olan risk sermayesi; yatırım yapmak isteyen girişimcilere kaynak sağlar. Risk sermayesi, bir çeşit özel sermaye yatırımı şeklinde de tanımlanır.

Finans 26-06-2022 21:14

Sermaye Piyasası

Sermaye Piyasası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sermaye Piyasası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ayı piyasası nedir? Ayı piyasası nasıl anlaşılır, ne kadar sürer?

Piyasaların durgun zamanlardan geçtiği bazı dönemler vardır. Bu dönemler için çeşitli benzetmeler söz konusudur. Ayının pençeleri ile aşağı yönlü yaptığı saldırı hareketi dolayısıyla, piyasaların düşüşte olduğu döneme ayı piyasası adı verilmiştir. Duygun ekonomi, istihdam azlığı ve uzun süre az satış yapılması gibi nedenlerle ortaya çıkan ayı piyasası nedir, nasıl anlaşılır? Ayı piyasasını doğuran sebepler nelerdir? Ayı piyasası ne zaman başlar?

Finans 20-06-2022 00:38

Anatolia Geneworks halka arz ne zaman? İşte Anatolia Geneworks hisse kodu ve fiyatı!

70'ten fazla ülkeye ihracat yapan Anatolia Geneworks halka arz ediliyor. Gıda testleri, robotik cihazlar ve tanı kitleri geliştirip üreten şirketin halka arzına Ak Yatırım liderliğinde toplam 30 üyeden oluşan geniş kapsamlı bir konsorsiyum aracılık ediyor. İşte merak edilenler...

Finans 14-10-2021 14:12

SPK, 2021 yılı gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesini belirledi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyelerinin vereceği gayrimenkul değerleme hizmetine esas gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesini belirledi.

Finans 07-09-2021 09:15

Selva Gıda halka arz ne zaman? Selva Gıda halka arz hisse fiyatı ne? İşte Selva Gıda talep toplama tarihleri!

Konya Gıda firmalarından biri olan Selva Gıda, halka arz oluyor. Geçtiğimiz günlerde Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusunda bulunan şirketin, halka arzı onaylandı. SPK’nın şirketin halka arz başvurusunu onaylamasının ardından, talep toplama tarihleri ve hisse fiyatı da belli oldu. İttifak Holding’in şirketi olan Selva Gıda’nın hisse fiyatı SPK tarafından 3,06 TL olarak belirlendi. Selva Gıda talep toplama tarihleri ne zaman?

Finans 16-06-2021 10:57

MKK nedir, ne işe yarar? Merkezi Kayıt Kuruluşu nedir ve MKK sicil numarası nasıl alınır?

Ekonomiyle ilgili merak edilen terimlerden MKK yani tam adıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu, ekonomi piyasasında bulunan taraflar için büyük rahatlık sağlarken, pek çok vatandaş tarafından da merak edilip araştırılıyor. Peki MKK nedir, ne işe yarar? Merkezi Kayıt Kuruluşu nedir ve MKK sicil numarası nasıl alınır? İşte yanıtı...

Finans 09-06-2021 15:22

Başkent Doğalgaz halka arzı onaylandı! | Başkent Doğalgaz halka arz ne zaman?

700 milyon TL’lik sermayesinin yüzde 25’ini halka açmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuran Başkentgaz’ın, halka arz talebi onaylandı. Birçok enerji şirketinin halka açılmak için SPK’ya halka arz başvurusunda bulunması, bu sene Borsa İstanbul’a damgasını vurdu. Başkentgaz’ın halka arzı ise borsada bir ilk olarak dikkat çekiyor.

Finans 29-05-2021 15:44

Ünlü & Co halka arz | Ünlü & Co halka arz ne zaman? İşte Ünlü&Co talep toplama tarihleri...

Ünlü&Co, halka arzını duyurdu. Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuran Ünlü&Co’nun halka arz başvurusu onaylandı. Bu kapsamda şirket, 31 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında talep toplama işlemlerini gerçekleştirecek. Ünlü & Co’nun halka arzı için arz fiyatı ise 6,9 TL olarak belirlendi.

Finans 29-05-2021 11:12

Hepsiburada halka arz ne zaman? İşte Hepsiburada halka arz kodu...

Hepsiburada'nın yurt dışında olası halka arzına Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onay verildi. Peki Hepsiburada halka arz ne zaman? İşte Hepsiburada halka arz kodu...

Finans 28-05-2021 14:07

Ava Premium kapandı mı? Ava Premium’da parası olanlar ne yapacak?

2018 yılında yüksek kar vaadiyle haftalık kazanç sunacağını vaad eden AVA Premium’a erişilemiyor. Şirketin kapanmasının ardından ortaya çıkan gerçek ise herkesi şoke etti. AVA Premium’un dolandırıcılık amacıyla kurulduğu ve şirket sahiplerinin ortadan kaybolduğu bildirildi.

Finans 28-05-2021 12:49

Ziraat GYO halka arz | Ziraat GYO halka arz hisse fiyatı ne kadar? Ziraat GYO halka arz hangi bankadan yapılıyor? Ziraat GYO borsa kodu

Ziraat GYO’nun halka arzının onaylanmasından sonra ise birçok kişi hisse fiyatı, borsa kodu gibi detayları araştırmaya başladı. Ziraat GYO’nun halka arzı için talep toplama tarihleri de belli oldu. GYO’nun hisse fiyatı da 1 lira 60 kuruş olarak açıklandı.

Finans 26-04-2021 11:25

Borsa İstanbul'da yerli yatırımcıların hisseleri bir yılda yüzde 150 büyüdü

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından açıklanan Mart ayı verileri; yerli yatırımcıların finansal varlıklarının son bir yılda yüzde 34 büyüyerek 5.3 trilyon liranın üzerine, hisse senedi varlıkları da yüzde 152 büyüyerek 418 milyar liraya çıktığını ortaya koydu.

Finans 13-04-2021 14:49

Qua Granite halka arz tarihi ertelendi! İşte Qua Granite hisse fiyatı ve yeni talep toplama tarihi!

Halka arz için SPK'ya başvuru yapan Qua Granite'nın başvurusu onaylandı. Borsa İstanbul'da Qua Granite'ye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar halka arz tarihini araştırırken şirketten açıklama geldi. Qua Granite'nin halka arz tarihi 5- 6 Nisan arasında yapılacak. Hisse fiyatı ise 16.46 TL olacak.

Finans 26-03-2021 15:56

Serathon-in Sermaye Piyasası Yazılım Maratonu'na başvuru süresi uzatıldı

Türkiye'de sermaye piyasaları alanında yapılacak ilk hackathon etkinliği için 15 Ekim'e kadar başvuru yapılabilecek

Haber 11-10-2019 13:44

Sermaye piyasası ve bankacılık kanunlarında değişiklik yapıldı

Sermaye Piyasası Kanunu ve Bankacılık Kanunu'nda Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'ne uygun değişiklikler gerçekleştirildi

Haber 09-07-2018 20:43