Sertleşme Bozukluğu Haberleri

Hiç aklınıza gelmez ama yanlış nefes almak cinsel hayatı bitiriyor!

Cinsellik her ne kadar konuşulmasa hayatın önemli bir parçası olarak görülüyor. Yaşanan cinsel sorunlar psikolojiyi etkileyerek sosyal ilişkilerin bozulmasına da neden olabiliyor. Cinsel sorunlara neden olan birçok etken bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre yanlış nefes almak cinsel hayatı oldukça etkiliyor.

Haber 09-10-2022 08:41

Sertleşme bozukluğunun nedeni 21. yüzyılın en önemli halk sağlığı sorunu

Sertleşme bozukluğu; tatmin edici bir cinsel performans için yeterli ereksiyonu sağlama ve sürdürmede yetersizlik olarak tanımlanıyor. Bu durum erken boşalmadan sonra dünya genelinde en sık görülen cinsel işlev bozukluğu olarak karşımıza çıkıyor. Çalışmalar; sigara kullanımı, hipertansiyon, diyabet, kolesterol yüksekliği, obezite ve sedanter yaşam tarzının sertleşme bozukluğu için önemli risk faktörleri olduğunu gösteriyor.

Haber 27-05-2022 09:40

Her 5 erkekten birinde var! Cinsel hayatı bitiriyor

Erkeklerde sıklıkla yaşanan erektil disfonksiyon, aslında hayatınızı derinden etkileyecek iki önemli hastalığın belirtisi olabilir. Erektil disfonksiyon belirtilerini mutlaka gözden geçirin. Erkekler arasında çok yaygın olan erektil disfonksiyon, başta 40 yaş üstü erkekler olmak üzere her beş kişiden birinde görülmektedir. Psikolojik olarak erkekleri yıpratan bir durum olan hastalık görmezden gelinmeyerek en kısa zamanda profesyonel destek alınmalıdır.

Haber 05-05-2022 07:05

Erkekler dikkat: Fazla kolesterol sertleşme sorununa yol açıyor

Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, fazla kolesterolün damarların duvarlarında biriktiğini belirterek “Fazla kolesterolün birikmesi sonucu damar tıkayıcı plaklar oluşuyor. Bu tıkaçlar cinsel bölgeyi de etkiliyor. Sertleşme sorunu başta olmak üzere bir dizi cinsel probleme yol açıyor” dedi.

Haber 10-08-2021 15:01

Aşırı şeker tüketimi sertleşme bozukluğuna neden oluyor

Aşırı tüketilen şekerin cinsel hayatı olumsuz etkilediğini söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda dikkatli olunmasını önerdi. Dünyada yaklaşık 300 milyon diyabet hastası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hattat, “Diyabet, cinsel bölgeye kan taşıyan ve sertleşmeyi sağlayan damarları olumsuz etkileyerek, sertleşme bozukluğuna neden oluyor. Diyabetli erkeklerde sertleşme sorunu görülme riski diğerlerine göre 3 kat artıyor” dedi.

Haber 11-05-2021 10:52

'Mutluluk çubuğu' nedir? Kimlere takılır?

Sertleşme sorunlarında genellikle tedavide ameliyat dışındaki metotlara öncelik verilse dahi, halen cerrahi girişimin gerekli olduğu hasta grubu vardır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Androloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat mutluluk çubuğunu Mynet okurları için yazdı.

Haber 07-07-2005 05:49

Sertleşme sorunu ve tedavi yöntemleri

Eğer sertleşmede sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, bir doktora danışmanızı öneririz. Cinsel sağlığınızı iyileştirmek ve sertleşme sorununuzu tedavi etmek kendinize olan güveninizi yeniden kazanmanızı sağlar. Böylece pek çok erkek, eşiyle özel yaşamını tekrar kurabilir ve cinsel duygularını yeniden yaşayabilir.

Haber 23-05-2005 22:16

Sertleşme sorununun nedenleri ve tedavi yöntemleri

Sertleşme sorunu basit olarak doktorların cinsel performans için yeterli olan sertleşme seviyesini sağlayamama veya bu sertliği koruyamama durumu için kullandıkları klinik bir terimdir. 3 ayı aşkın süre bir insanın cinsellikle ilgili arzu duyup ilişkiye girmek için yeterince sertleşme elde edememesine sertleşme sorunu adı verilir. Yani hayatının belirli bir döneminde tek bir kez başarısız olan insanın hemen doktora koşması gerekmemektedir. Ancak bu durum 6 ay devam ederse doktora başvurmalıdır.

Haber 23-05-2005 09:00

Cinsel fonksiyon bozukluğu her 10 kişiden 7'sinde var

Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Androloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, Türkiye'de 10 kişiden 7'sinde cinsel fonksiyon bozukluğu bulunduğunu bildirdi. Hattat, düzenlediği basın toplantısında, cinsel sağlığın, genel sağlığın çok önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Haber 17-05-2005 10:10

İktidarsızlık erkeklerin kabusu

Cinsel sağlık, kişinin genel fiziki ve duygusal sağlığının önemli parçası. Halk arasında 'iktidarsızlık' olarak bilinen sertleşme sorunu, cinsel sağlığı etkileyen tıbbi durumlardan sıkça görülen bir tanesi. Günümüzde sertleşme sorununun 'İlaç, ameliyat, protez penis takılması ve psikoterapi' gibi bir çok tedavi yöntemi mevcut.

Haber 06-03-2005 01:40

İktidarsızlık, erkeklerin kabusu

Cinsel sağlık, kişinin genel fiziki ve duygusal sağlığının önemli parçası. Halk arasında 'iktidarsızlık' olarak bilinen sertleşme sorunu, cinsel sağlığı etkileyen tıbbi durumlardan sıkça görülen bir tanesi. Günümüzde sertleşme sorununun 'İlaç, ameliyat, protez penis takılması ve psikoterapi' gibi bir çok tedavi yöntemi mevcut.

Haber 04-03-2005 14:48

Erkeklerde sertleşme sorunu ve tedavisi

İktidarsızlık teşhisi, 'erkeğin üç ay boyunca cinselliği arzuladığı halde ilişki sırasında yeterli sertliği sağlayamaması' halinde konuyor. Birkaç başarısızlık iktidarsızlık anlamına gelmiyor. Cerrahpaşa Tıp Fak. Androloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat sertleşme sorunuyla ilgili bilgileri sizler için derledi.

Haber 14-02-2005 04:42