Seyfe Gölü Haberleri

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu, Seyfe Gölü'nde kuraklığın etkisini inceledi

Komisyon Başkanı Veysel Eroğlu: - "Burayı kurtarmaya kararlıyız, kurtarırız. Sultan Sazlığı nasıl kurtulmuşsa burayı da kurtaracağız"

Yurthaber

Seyfe Gölü nerede? Seyfe Gölü son hali?

Ramsar Sözleşmesi'ne dâhil olan ve milli park niteliğinde 1. Derece doğal sit alanı statüsüne sahip Seyfe Gölü, tamamen kurudu. Yıllardır binlerce türde göçmen kuşa ev sahipliği yapan ve 'kuş cenneti' olarak bilinen gölde sular çekildi.

Trend

Kuşların göç yolu üzerinde! Seyfe Gölü kurudu

Orta Anadolu’da bulunan birkaç tuzlu gölden birisi olan ve kuşların göç yolu üzerinde bulunan Seyfe Gölü, yağış olmaması nedeniyle kurudu.

Haber

Bir ilde daha kahreden manzara! '1 damla bile yok'

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü tamamen kurudu. İç Anadolu Bölgesi'nin önemli su kaynakları arasında yer alan göl, yeterli yağışın olmaması nedeniyle Temmuz ortasından itibaren susuz kaldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ömer Çetiner, "Temmuzun ortasından itibaren şu an gölümüzde bir damla bile su yok. Bu da göldeki kuş varlığını yok ediyor. Yetkililerden ricamız bir an önce Seyfe Gölü ile yapacakları çalışmaları hız versinler” dedi.

Haber

Seyfe Gölü

Seyfe Gölü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Seyfe Gölü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Turistlere Seyfe Gölü'ndeki martıların görsel şovuna davet

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, yerli ve yabancı turistleri, Seyfe Gölü'nde martıların görsel şovunu izlemeye davet etti. Çetiner, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, göçmen kuşların dünyadaki dört ayrı göç yolundan birinin üzerinde bulunan Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin turna, ördek, flamingo, angıt ve martılarla şenlendiğini söyledi.

Trend

Seyfe Gölü tamamen kurudu

Kırşehir’in Mucur ilçesi sınırları içerisinde bulunan Seyfe Gölü bilinçsizce su çekilmesi sonucu tamamen kurudu.

Haber

Bir dönemin kuş cenneti Seyfe Gölü çöle döndü

Kırşehirin'in Mucur İlçesi'nde bulunan ve 206 türde on binlerce kuşun yaşam alanı olan Seyfe Gölü, kuraklık başta olmak üzere plansız sulama, dengesiz su tüketimi ve su kuyuları nedeniyle çöle döndü.

Haber

Kuş cenneti Seyfe Gölü kurudu

Kırşehir'in Mucur ilçesi sınırları içerisinde bulunan 206 kuş türüne ev sahipliği yapan doğa harikası Seyfe Gölü, yağışlara rağmen tamamen kurudu.

Haber