Sigortacılık Ve Sosyal Güvenlik Haberleri

SGK harekete geçti! Yüz bin kişinin sigortası iptal edildi, ödemeler de geri istenecek

SGK harekete geçti. Sahte sigortalı olarak tespit edilen kişiler ve bu iş yerleri tek tek tespit edildi. Emekli olabilmek ve sigortanın sunduğu sağlık desteklerinden ücretsiz yararlanmak için çalışmadığı halde sigortalı olarak gösterilen "hayalet çalışanlara" yönelik denetimler artırıldı. "Çalışan" olarak gösterilen 106 bin 180 kişinin sigortalılığı iptal edildi. Yapılan ödemelerin tamamı faiziyle beraber geri iade talep edilecek.

Finans 10-03-2022 17:34

Kadınlar için çift maaş imkanı! SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olanların kesilmiyor ama memurlar...

Sosyal Güvenlik mevzuatında vefat eden sigortalıların geride kalan çocukları ve eşi ile ilgili bazı düzenlemeler bulunuyor. Kadınlar arasında, hem eşinin hem de çocuklarını kaybetmiş olanların devletten çift maaş alma hakları bulunuyordu. Ancak bu kanun 2008 yılında değişti. Ancak halen kadınların belli şartlarda çift maaş alma hakları bulunuyor.

Finans 01-07-2021 13:34

Çocukları vefat eden anne babalar dikkat! Eğer çocuk evlatlık ise…

Vefat eden anne babanın ardından geride kalan çocuklara devlet tarafından maaş ödemesi yapılıyor. Bunun yanında çocukları vefat eden anne babaya da belli şartlarda ölüm maaşı da bağlanabiliyor. Ancak bu hak eğer çocuk evlatlık ise değişiklik gösteriyor. Ancak anne babadan alınan yetim aylığı, evlatlık çocuklara bağlanabiliyor.

Finans 01-07-2021 12:15

Sigorta girişiniz bu tarihten önceyse emeklilikte avantajlı gruptasınız! Bu detayı herkes gözden kaçırıyor

Sosyal güvence kapsamında sigortalı olan yurttaşların emeklilik hakkı için değişik uygulamalar bulunuyor. Belirli tarihlere göre emeklilik konusunda çeşitli avantajlar yaşamak mümkün. Örneğin, 1 Ekim 2008'den önce sigorta başlangıcı olanlar için umutlu haberler var. İşte detaylar...

Finans 26-05-2021 11:20

Emekli aylığı nasıl hesaplanır? Uzman isim 2021 yılı emekli maaşı hesaplama yöntemini paylaştı

Emekli aylıklarının hesaplaması yapılırken, yıllara göre çalışma günü ve çalışma yılı gibi birçok detay göz önüne alınıyor. Emekli aylığının ne kadar olacağı ise bu alt başlıklara göre belirleniyor. Peki emekli aylığı nasıl hesaplanır? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, emekli maaşı nasıl hesaplanır detaylı biçimde anlattı.

Finans 03-04-2021 11:20

SGK prim yapılandırma ödeme 2021: SGK borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, ne zaman bitecek? SGK yapılandırma nasıl yapılır, son durum nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Twitter hesabından paylaştığı bir paylaşımda SGK prim borçlarının son günü hakkında vatandaşları uyardı. SGK prim borcu yapılandırma başvurularının 1 Şubat itibari ile sona ereceğini belirten Selçuk, yapılandırmanın uzatılmasına dair bilgi paylaşmadı. SGK prim yapılandırma başvurusu nereden yapılır?

Finans 01-02-2021 10:16