Silikon Vadisi Haberleri

Theranos ve Elizabeth Holmes: Silikon Vadisi’nde yüzyılın duruşması

Stanford Üniversitesi'ndeki eğitimini yarıda bıraktıktan sonra 19 yaşında kurduğu şirketini dokuz milyar doları büyüklüğe ulaştıran, ancak sahtekarlıktan suçlu bulunan Elizabeth Holmes'un öyküsü.

Haber 16-02-2022 17:24

Apple anketi engellemeye çalışmıştı: Kadınlara daha az ödüyorlar

Dünyanın en çok bilinen ve önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'ın 'gelir eşitsizliği karşıtı' misyonu takınarak, şirketinde çalışan kadınlara yüzde 6 daha az ödeme yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan Apple şirketinde çalışan azınlık ve LGBTİ'li bireylerin de diğer çalışanlara oranla daha az kazandığı iddia edildi.

Finans 25-08-2021 16:15

Facebook çalışanları evden çalışmaya devam edebilecek

Sosyal medya şirketi Facebook, çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bittikten sonra da evden çalışmaya devam edebileceklerini bildirdi.

Finans 19-04-2021 16:22

İşlerini Hindistan'da ücra bir köyden yöneten Silikon Vadisi milyarderi: Sridhar Vembu

Sridhar Vembu, Silikon Vadisi'nde binlerce kişinin çalıştığı milyarlarca dolarlık bir şirketin kurucu ve yöneticisi. Yaklaşık 30 yıl ABD'nin ve dünyanın teknoloji başkentinde yaşadıktan sonra yönünü doğuya çevirip Hindistan'ın güneyinde ücra bir köye yerleşti.

Haber 17-04-2021 10:20

Silikon Vadisi

Silikon Vadisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Silikon Vadisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türkiye, mobil yazılım dünyasının yeni Hindistan'ı olacak

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de teknoloji ve yazılım alanında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu alanda Türkiye'yi 'yazılım devi' yapma adına yeni bir işbirliğine imza atıldı. Konuya ilişkin Smartface şirketinin kurucu ortağı Osman Çelik, "Yıllar önce yazılım geliştirmede Hindistan’ın tüm dünyaya yazılımcı ihraç etmesi gibi bizler de dün dünyaya mobil uygulama ihraç edebiliriz” açıklamasında bulundu.

Finans 09-03-2021 17:08