Stopaj Haberleri

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yeni karar: O süre uzatılacak! Bakan Şimşek imzaladı, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

Kur Korumalı Mevduat (KKM) ne zaman sona erecek? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde uygulamanın yıl sonunda sona ermesinin garanti olmadığını belirtmişti. Bu sırada KKM'de stopaj avantajının yıl sonuna kadar uzatılması kararı alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı düzenlemeyle ilgili çalışmaları tamamladı, Bakan Şimşek imzayı attı. Kararın resmen yürürlüğe girmesi için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Finans 27-06-2023 12:20

Gider pusulası stopaj oranları nedir?

Devlet tarafından hangi oranlarda yapılması gerektiği duyurulan stopaj kesintisinin uygulandığı gelir kalemleri arasında gider pusulası öne çıkar. Çünkü gider pusulası, hizmet veya mal alımı için yapılan ödemelerin belgelendirilmesini mümkün hale getirir. Ancak gider pusulasının hazırlandığı mal veya hizmetin türüne bağlı olarak stopaj kesintisi oranının değişiklik gösterdiği görülür.

Finans 24-05-2023 00:04

Gelir vergisi stopaj nedir? Gelir vergisi stopaj nasıl hesaplanır?

Stopaj olarak adlandırılan ön kesinti tutarı, şirket ve gelir sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu vergiyi ifade eder. Dolayısıyla pek çok farklı gelir türünün stopaj kesintisiyle ilişkili olduğu söylenebilir. Gelir vergisi stopaj tutarı hesaplanacağı zaman hakim olunması gereken değerler ise kazanç miktarı, türü ve ön kesinti oranı olarak sıralanabilir. Bu gibi temel değerler stopaj hesaplama formülüne yerleştirildiğinde gelir sahibinin kaç TL vergi ödemesi gerektiğini öğrenmesi mümkündür.

Finans 21-05-2023 13:04

Stopaj nedir? Stopaj vergisi nasıl hesaplanır?

Fransızcadan Türkçeye geçen stopaj sözcüğünün anlamı öğrenildiği zaman bu kavramın ticaret alanı kapsamında ne ifade ettiği de anlaşılabilir. Dolayısıyla stopaj vergisinin nereye, kim tarafından ödendiği ve hangi durumlarda uygulandığı bu sözcüğün tanımı göz önünde bulundurularak açıklanabilir. Ardından stopaj kesintisi oranlarının neden değişiklik gösterdiği ve bu vergi ödemesinin hangi formülle hesaplanabildiğine değinilmelidir.

Finans 20-05-2023 12:39

Son dakika: Asgari ücret ve TL mevduata stopaj desteği kararları Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika haberine göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücrete ilişkin kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan başka bir kararla ise TL mevduata sağlanan stopaj desteğindeki süre Haziran 2023'e kadar uzatıldı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 29-12-2022 01:31

Son dakika: Mevduat hesabı olanlar dikkat! Stopaj indiriminde süre uzatıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan son dakika kararına göre stopaj indiriminde süre uzatıldı. Türk lirası mevduatlarını cazip kılmak için hayata geçirilen uygulama, 30 Haziran'a kadar devam edecek.

Finans 01-04-2022 08:28

Stopaj indirimi uzatıldı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Stopaj uygulaması indirimi son tarih...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın indirimli stopaj uygulaması hakkında açıklamalarının ardından son tarihin uzatılıp uzatılmadığı merak ediliyor. Peki stopaj indirimi uzatıldı mı? İşte son tarih ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

Finans 08-12-2021 20:27

Bankada parası olanlar dikkat! TL mevduatta stopaj indirimi süresi uzatıldı

Türk lirası mevduatında uygulama süresi sona eren stopaj indirimi 31 Aralık tarihine kadar uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Finans 01-10-2021 07:46

TL mevduata stopaj desteği uzatıldı

Türk Lirası mevduatları teşvik etmek için getirilen ve 31 Mayıs tarihi itibariyle son bulması öngörülen stopaj indiriminin Haziran ve Temmuz aylarında devam edeceği belirtildi.

Finans 01-06-2021 09:17

Vergi ödemesi ertelenen işletmeler listesi 2021... Gelir vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Hangi işletmelerin vergi ödemesi ertelendi?

Son dakika haberine göre koronavirüsten kaynaklanan sebeplerden dolayı faaliyetlerine ara verilen birçok işletmenin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi. Peki hangi işletmelerin vergi ödemesi ertelendi? Gelir, stopaj ve KDV beyannameleri ne zaman verilecek? işte merak edilen vergi ödemesi ertelenen işletmeler listesi...

Finans 27-01-2021 09:31