Tahir Akyürek Haberleri

Tahir Akyürek kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikâyesi…

AK Parti MKYK üyeliğine seçilen Tahir Akyürek, aslen Konyalıdır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Tahir Akyürek, özel ve kamu avukatlığı yaptı. Tahir Akyürek, birçok sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı…

Haber 24-03-2021 16:08

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyonda

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 5 maddesi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi - Teklife göre, imar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek - İmar planları ile imar planlarına göre yapılan arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davalar, ivedi yargılama usulüne tabi olacak

Haber 16-01-2020 01:42

Şehirlerin çehresi değişiyor

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek: -"Yatay mimariyi teşvik eden anlayışla daha estetik şehirler oluşturmamız gerekiyor" -"Komisyonumuzda bugün görüşülecek olan İmar Kanunu'nda da değişiklik öngören teklifle, belediyeler, hangi bölgede, ne kadar yükseklikte bina yapılabileceğini Temmuz 2021'e kadar tespit etmiş olacak. Yatay yapılaşmanın, kanunla da teşvik edilmesi sağlanacak" -"Tadilat yapılan alanda, imar plan tadilatı tabelalarla ilan edilecek" -"Kayalık ya da sorunlu olmayan alanlarda iskele yapımı yasaklanacak" -"Değerli alanlarda yapılan kaçak yapılar farklı cezaya tabi tutulacak. Bu kaçak yapılarla mücadelede çok etkin bir yöntem olacak"

Haber 15-01-2020 15:04

Çevre ve şehircilik alanında önemli değişiklikler hayata geçiyor

TBMM Genel Kurulda kabul edilen Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanunla, kentsel dönüşümden 2B alanlarına, mülkiyet sorunundan yarım kalan inşaatlara kadar çevre ve şehircilik alanındaki bir dizi önemli değişiklik hayata geçiyor -Vatandaşlar, aynı şehirde olmadan da gayrimenkul alım satımını yapabilecek, kentsel dönüşüm alanlarında yarım kalan yapıları için sözleşmesini feshedebilecek, metruk, tehlikeli yapılar yıkılacak, şehir merkezlerinde yapılaşmamış parseller otoparka dönüştürülecek -TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek: -"Kanunla, vatandaş lehine, vatandaşın işlerini kolaylaştırıcı bazı adımlar atıldı, tıkanmış bazı noktalarda çözümler üretildi"

Haber 04-07-2019 11:03

Tahir Akyürek

Tahir Akyürek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tahir Akyürek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yerli yabancı turist ayırımı yapılmamalı

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek: - "Turizm tesislerinin ayakta kalması, güçlü şekilde yoluna devam edebilmesi, çekim merkezi olabilmesi açısından yerli, yabancı turist ayrımı yapılmamalı. Yabancı turiste gösterilen ilginin aynı şekilde yerli turiste de gösterilmesi gerekiyor" - "Turizm aynı zamanda insanlık barışına da hizmet eden bir sektör. Türkiye'ye yönelik önyargıların kırılmasında ülkeye gelen turistler büyük fırsat sunuyor"

Haber 25-05-2019 11:02

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle bazı kamu görevlileri ve partililer, milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti - Danıştay Başsavcısı Yılmaz, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, Emniyet Genel Müdürü Altınok, Burdur Valisi Yılmaz, Büyükelçi Yakıcı ile SGK Başkanı Bağlı, istifa edenler arasında yer aldı - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, Bilecik Belediye Başkanı Yağcı, Çankırı Belediye Başkanı Dinç ile Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı

Haber 26-04-2018 22:21

Son dakika! 24 Haziran seçimi için peş peşe istifa haberleri geliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilliği aday adaylığı için bugün görevinden istifa ettiği öğrenildi. Bir istifa haberi de Konya'dan geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. Son dakika habere göre, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Haber 26-04-2018 11:28

Bu parkın manzarası Türk Yıldızları

İçinde eski bir yolcu uçağı kullanılarak yapılmış uçak restoranın bulunduğu Türk Yıldızları temalı parkın ziyaretçileri, semada süzülen dünyaca ünlü Türk Yıldızları'nın gösterilerini aratmayan doyumsuz eğitim uçuşlarını izleme fırsatını yakalıyor - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: - "Türk Yıldızları, Türkiye'nin ve Konya'nın markası. Konya'da antrenman yapıyorlar, burada çalışmalarını sürdürüyorlar. Zaman zaman Konya'da Türk Yıldızları Parkı adını verdiğimiz parkın üzerinde de gösteri uçuşu yapıyorlar"

Haber 22-04-2018 12:00

Kültür, kalkınmanın ivmesini artırır

UCLG Dünya Teşkilatı Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: - "Sürdürülebilir kalkınmada kültürün rolünü görünür kılmayı amaçlıyoruz. Bu çok önemli bir amaç. Çünkü kültür, kalkınmanın ivmesini artırır. Sürdürülebilir şehirlerde kültürel faktörlerin etkisini ve önemini vurgulamak da bir başka amacımızdır" - "Günümüzde kimlikli ve karakterli şehir kavramı öne çıkmış durumda. Şehrin var olan kimliğinin güçlendirilmesi ve karakterlerinin oluşturulması amaçlanmaktadır"

Haber 20-04-2018 14:18

Konya 2. Yapı Fuarı açıldı

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü Ersözlü: - "Fuarda ilk defa örnek bir daire sergilenecek. Geçen yıl ziyaretçi sayımız 34 bini bulmuştu, bu yıl ise 40 bin ziyaretçiyi aşmayı hedefliyoruz"

Finans 19-04-2018 16:34

Ahmet Davutoğlu'ndan çok konuşulacak Konya çıkışı

Bylock kullanan Atiker Konyaspor'un eski başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in kayınbiraderi Ahmet Şan'ın ifade vermesinin ardından serbest bırakılması 'Bu şahsı koruyan mı var?' denilerek eleştirilmişti. Tahir Akyürek'in oğlunun düğününe katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Konya'yı hedef alanlar, kripto FETÖ'cülerdir ve 28 Şubat'ın uzantılarıdır. Böyle bir himayenin varlığı varsa herkes söylesin. Kimse karnından konuşmasın'' dedi.

Haber 27-08-2017 10:41