Tanju Bilgiç Haberleri

Yeni Rusya Büyükelçisi Tanju Bilgiç kimdir? Resmi Gazete'de yayımlandı! Tanju Bilgiç'in biyografisi

Tanju Bilgiç, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan atama kararı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yeni Rusya Büyükelçisi Tanju Bilgiç oldu. Birçok kişi arama motorlarında araştırma yapıyor. Peki, Tanju Bilgiç kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber 14-09-2023 08:00

Tanju Bilgiç kimdir, nereli ve kaç yaşında? Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in hayatı ve biyografisi

Türkiye'nin yeni Rusya Büyükelçisi Tanju Bilgiç son dakika haberlerinin ardından merak konusu oldu. Dışişleri Bakanlığı’na Hakan Fidan’ın gelmesi ile birlikte Büyükelçiliklere yeni atamalar gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Genel Müdürü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi oldu. Peki, Tanju Bilgiç kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Haber 16-06-2023 14:42

Türkiye'den İngiltere basınında yer alan sığınmacı haberine sert tepki

İngiltere basınında sığınmacılarla ilgili bir haberde Türkiye'nin de adının geçmesine Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi. Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın Başbakan olması halinde Ruanda'yla yapılan sığınma alanındaki işbirliği anlaşmasının bir benzerinin Türkiye ile de yapılmasını talep edeceği iddiası üzerine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç açıklama yaptı. İşte detaylar...

Haber 16-07-2022 20:45

Türkiye'den Yunanistan'a kınama: Gerekli yanıt 18 Mayıs'ta verilmiştir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçaklarının Gökçeada’nın batısında ve Enez’in batısında Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin, “Hava Kuvvetlerimiz bu provokatif ihlallere mütekabiliyet ve angajman kuralları gereği gerekli yanıtı vermiştir” dedi.

Haber 20-05-2022 22:29

Son Dakika: Türkiye'den Yunanistan'ın açıklamalarına sert tepki! Kendine güveni olan...

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türkiye'yi hedef alan ithamları hakkında yazılı açıklama yaptı. Bilgiç, "Kendine güveni olan ülkeler bu tür davranışlar sergilemez." diyerek "Yunanistan'ın ülkemizin hak ve çıkarlarını savunma iradesini tehdit olarak nitelendirmesini, bu yönde gerçek dışı bir algı yaratmaya çalışmasını reddediyoruz." ifadelerini kullandı. Dendias, Türkiye'nin saldırgan siyaset izlediğini öne sürmüştü.

Haber 04-01-2022 23:49

Sözcü Bilgiç'ten, kıta sahanlığı açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kıta sahanlığını ihlal eden bir alanda doğalgaz arama izni verdiği haberlerine ilişkin, "Türkiye, hiçbir yabancı ülkenin, şirketin veya geminin deniz yetki alanlarımızda izinsiz olarak hidrokarbon arama faaliyetlerinde bulunmasına asla fırsat vermeyecek" dedi.

Haber 02-12-2021 22:35

Türkiye'den 9 AB ülkesine bildiri tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED9) Zirvesi'nde kabul edilen ortak bildiriye ilişkin, "Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve düzensiz göç konusundaki bölümleri taraflı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuktur" dedi.

Haber 18-09-2021 08:49