Tarık Tufan Haberleri

Çukurun İdris Koçovalı'sı Üsküp'te

Çukur dizisinde "İdris Koçovalı" karakterini canlandıran Ercan Kesal, Kuzey Makedonya'da söyleşi yaptı - Kesal: - "İnsanlar içinde olmak istedikleri dünyayı severler. Çukur'un bazen içinde fazlasıyla kavga, gürültü ögeleri barındırdığı söylense de asıl onu sevdiren tarafının bu olduğunu düşünüyorum, yani bir aile ve mahalle duygusunun olduğunu düşünüyorum"

Haber 20-05-2019 21:31

Ünlü isimler TÜYAP'ta kitaplarını imzaladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Rahşan Ecevit ve Ahmet Ümit gibi isimler, AA'nın global iletişim ortağı olduğu 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda, kitapseverlerle bir araya geldi

Haber 17-11-2018 17:55

Raskolnikov hayattadır ve bir varoluş biçimidir

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen "Romanı Taklit Eden Hayat" söyleşisinin konuğu Tarık Tufan oldu - Yazar Tarık Tufan: - "Raskolnikov hayattadır ve bir varoluş biçimidir. Hatta öyle ki; biz artık bazı insanlık durumlarını o karakterin adıyla anıyoruz. Bir eylem biçimini bir roman karakterinin adıyla söylüyoruz. Kim söyleyebilir Donkişot'un gerçekten yaşamadığını" - "Büyük edebiyat, insan için hayatın karşısındaki bütün zayıflıklarına, bütün saldırılarına karşı ayakta kalabilme, güçlü olabilme imkanları açar. Durduk yerde bizim bir yalana, bir kurmacaya bu kadar inanmamızın başka türlü izahı olamaz"

Haber 17-11-2018 14:19

75. Venedik Film Festivali'nin Jüri Özel Ödülü Anonsa verildi

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un yeni filmi, Venedik Film Festivali'nde "En İyi Akdeniz Filmi" ödülünden sonra ikinci ödülünü de aldı

Haber 08-09-2018 21:22

Tarık Tufan

Tarık Tufan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tarık Tufan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yeni Türk Sineması'nda Taşra Temsili paneli

Yazar Yıldırım: - "Belirgin veya örtülü bir şekilde taşra ifadesinde küçültme kastı her daim oldu. Buna karşın içtenlik, doğallık, bozulmamışlık gibi olumlu anlamlarda da kullanılmış ama her iki tabirde de bir dışarılık yüklemesi var" - Senarist ve yazar Tufan: - "Her ara formda olduğu gibi taşrada da doğal olarak bir tamamlanmamışlık, yarım kalmışlık, köklerden tam kopamamışlık var. Taşra, ne bir mekana, ne bir insan davranışına karşılık geliyor, mekanla da ilişkisi olan bir hal ve durum benim için"

Haber 16-03-2018 22:15