The Economist Haberleri

İmamoğlu, The Economist’e yazdı: Yüzde 80 vurgusu dikkat çekti: Geniş çaplı değişikliklere zemin hazırlayacak

31 Mart seçimlerinin en çok konuşulan ili Megakent İstanbul'da 2019 ve 2024 seçimlerini kazanarak ikinci kez göreve gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu The Economist dergisi için bir makale kaleme aldı. Yazıda ekonomi nüfusunun yüzde 80’inin CHP yönetiminde olduğunu vurgulanırken, "Bir sonraki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine doğru ilerlerken, yerel düzeydeki değişiklikler ulusal düzeyde daha geniş çaplı değişikliklere zemin hazırlayacaktır." denildi.

Haber 11-04-2024 11:09

The Economist'ten dikkat çeken yorum: İmamoğlu'nun kendi işi de tehlikede olacak

Yerel seçimlere 2 haftadan az bir süre kala yabancı basının gözü İstanbul'da olacak. Seçimlerde İstanbul'u kimin kazanacağı merak edilirken İngiliz "The Economist" dergisi, İstanbul seçimlerinin ana gündem maddesinin 'deprem hazırlığı' olduğunu okuyucularına aktardı. "İmamoğlu'nun kendi işi de tehlikede olacak" yorumunu yapan dergi, Kurum'un 650 bin konut yapma sözünü hatırlattı.

Haber 22-03-2024 19:39

Erdoğan'a yönelik mesaj içeren kapağı çok tartışılmıştı! The Economist dergisinin son hamlesi dikkatlerden kaçmadı

Türkiye'nin 14 Mayıs seçimleri dünyada da geniş yankı uyandırmıştı. İngiliz The Economist dergisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik mesajlar verdiği kapağıyla tartışmaları beraberinde getirmişti. Seçimlerde oy sayım işlemi devam ederken The Economist'ten yeni bir hamle geldi. Derginin bu hamlesi sosyal medyada da gündem oldu.

Haber 15-05-2023 01:54

The Economist dergisinin Twitter kapak fotoğrafına AK Parti'den sert tepki

The Economist dergisi, Twitter'daki kapak fotoğrafını İngilizce olarak "Erdoğan gitmeli" yazısıyla değiştirdi. İngiliz dersinin bu hareketi sosyal medyada tepki çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Twitter'dan yaptığı paylaşımda "İngiliz The Economist Dergisi, Twitter kapak fotoğrafına “Erdoğan gitmeli” yazarak uluslararası bir basın kuruluşunun demokrasi tarihinde yaptığı en büyük hadsizliklerden birine imza atmış." tepkisini gösterdi.

Haber 08-05-2023 23:15

The Economist

The Economist Hakkındaki Haberler Mynet'te. The Economist Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım'dan 'The Economist' tepkisi: Onlara göre 14 Mayıs köprüden önce son çıkış

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, The Economist dergisinin kapağına tepki göstererek, "Batı'nın yıllardır bu topraklarda yapmak istediği operasyonlara engel olan bir lider var: Recep Tayyip Erdoğan. Onlara göre 14 Mayıs köprüden önce son çıkış. Batı bizim iç işlerimize neden karışıyor? Erdoğan'ın arkasında dağlar gibi bir millet var." dedi.

Haber 06-05-2023 21:31

Devlet Bahçeli'den The Economist dergisinin kapağına sert tepki! 'Alayı gelsin'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Balıkesir'de düzenlenen ‘‘14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende’’ mitinginde konuştu. The Economist dergisinin seçim kapağına tepki gösteren Bahçeli, "İngiliz The Economist dergisi Erdoğan gitmeli diyormuş, Türkiye'ye yön veremezler. Türkiye'yi sömürge haline getiremezler. Alayı gelsin şayet boyun eğersek onlar gibi namerdiz" dedi. İşte Bahçeli'nin konuşmasından önemli detaylar...

Haber 06-05-2023 14:59

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten The Economist dergisine sert tepki: Ders almış olmaları lazımdı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, The Economist dergisinin paylaştığı 14 Mayıs seçimleri temalı kapağa tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan siyasi hayatı boyunca sadece milletimize güvenerek yol yürüdü. Bu irade sayesinde, nice sözde yorum ve analiz çöp oldu. Operasyon odakları yine hak ettikleri cevapları alacaklar." ifadelerini kullandı.

Haber 04-05-2023 20:45

İbrahim Kalın’dan The Economist’in kapağına tepki! 'Yine heyecan yapmışlar'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, The Economist dergisinin paylaştığı 14 Mayıs seçimleri temalı kapağa tepki gösterdi. Kalın, “Yine heyecan yapmışlar. Sakin olun, ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek” dedi.

Haber 04-05-2023 16:05

İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'teki skandal kapağa çok sert sözler: Sözde gazeteciler ve editörler...

İngilitere merkezli haftalık haber dergisi The Economist'teki Türkiye aleyhtarı skandal yazıya ve dergi kapağına İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Altun, "Economist’teki sözde gazeteciler ve editörler, belli ki halkımızın demokrasimiz için verdiği mücadele hakkında düzgün bir gazetecilik yapma zahmetine asla girmemişler." ifadelerini kullandı.

Haber 19-01-2023 23:33

Bakan Nebati’den The Economist dergisine dikkat çeken cevap: “Ters giden bir şey yok”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyada The Economist dergisine dikkat çeken cevap verdi. The Economist dergisinin yayınladığı bir podcastte, “Türkiye ekonomisinde ters giden bir şeyler var: Yükselen enflasyonun ortasında bile ekonomi büyüyor” ifadelerini kullanmıştı! Bakan Nebati, “İma ettiğiniz gibi ters giden bir şey yok. Cevap çok basit: Türkiye Ekonomi Modeli” açıklamasını yaptı.

Finans 26-08-2022 14:29