Ti̇p Türkiye İşçi Partisi Haberleri

Erkan Baş, genel başkanlığı bırakacak mı? TİP'in Gebze kararı sonrası merak konusu olmuştu! 'Aynen öyle' diyerek duyurdu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın Gebze ilçesinden belediye başkanı adayı olmasının yankıları sürerken dikkat çeken bir açıklama geldi. TİP’in Kadıköy adayı Doğan Ergün, Baş'ın seçimleri kazanması halinde genel başkanlığı bırakacağını duyurdu.

Haber 03-03-2024 13:47

TİP'ten o şehirde dikkat çeken karar! CHP'yi destekleyecekler

31 Mart seçimleri için TİP'ten dikkat çeken bir karar geldi. TİP Eskişehir İl Başkanı Hasan Toprak, seçimlerde CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce'nin destekleneceğini ifade etti.

Haber 19-02-2024 19:07

Son seçim anketine Erbakan damgası! YRP ve TİP'teki yükseliş dikkat çekti, Babacan ve Davutoğlu yüzde 1'i bile aşamadı

Son seçim anketine Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi (YRP) damga vurdu. Son yapılan 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarına göre Yeniden Refah Partisi'nin oy oranındaki yükseliş dikkat çekerken, Türkiye İşçi Parti'nin (TİP) de oylarını artırdığı görüldü. DEVA ve Gelecek Partisi'nin yüzde 1 barajına yaklaşamadığı ankette ilk iki sırayı AK Parti ve CHP paylaştı. İşte ASAL araştırmanın yerel seçim öncesi yaptığı son anket çalışmasının sonuçları...

Haber 17-02-2024 13:32

Gökhan Zan'dan sonra şimdi de İrfan Değirmenci'yi açıkladılar! İşte aday olarak gösterileceği yer

31 Mart seçimlerine adım adım yaklaşılırken, parti ve ittifaklar adaylarını açıklamaya devam ediyor. Eski futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti'den istifası sonrasında yerel seçimler için TİP'ten Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Bu gelişme sonrasında TİP, gazeteci İrfan Değirmeci'nin de aday olarak gösterildiği yeri açıkladı.

Haber 14-02-2024 18:53

Gökhan Zan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu! Sürpriz gelişmeyi açıkladı, parti ise...

31 Mart yerel seçimlerine adım adım yaklaşılırken siyasetin gündemi de hareketlendi. Parti ve ittifaklar adaylarını açıklamaya devam ediyor. Son olarak 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti'den Hatay milletvekili adayı olarak gösterilen eski futbolcu Gökhan Zan ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Zan, yarın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayacak. Haberi duyuran gazeteci Hasan Basri Akdemir, Zan'ın hangi partiden aday olarak gösterileceğini de açıkladı.

Haber 11-02-2024 22:18

CHP lideri Özgür Özel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Haber 24-01-2024 16:23

Kadıköy'de 'Komünist Başkan' krizi! Maçoğlu'nun adaylığı sonrası TİP'ten çok sert tepki... Erkan Baş resti çekti: Kendi adayımızı çıkartacağız!

Yerel seçim öncesi sol partiler arasında Kadıköy'de adaylık krizi yaşanıyor. Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu’nun TKP’den Kadıköy Belediye Başkanı adayı olması geniş yankı uyandırdı. 'Komünist Başkan'ın adaylığı adeta solu ikiye böldü. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Maçoğlu’nun adaylığı konusunun kendilerine nezaketen bile hiç sorulmadığını belirterek sitem dolu ifadeler kullandı. Baş, TİP'in Kadıköy'de kendi adayını çıkaracağını duyurdu.

Haber 17-01-2024 13:58

Erkan Baş ve TİP için gündem yaratan iddia! 30 milyon TL... Açıklama geldi

Seçimlerin ardından muhalefet cephesinde çeşitli tartışmalar sürerken ortaya atılan bir iddia siyaset gündemini karıştırdı. Gazeteci Bahar Feyzan'ın, Türkiye İşçi Partisi'nin genel seçimde CHP'den 30 milyon TL aldığı yönündeki iddiasından sonra TİP'ten açıklama geldi. TİP, Feyzan ve iddiayı yayan kişilere tazminat davası açacağını duyurdu.

Haber 14-08-2023 10:14

'Tito artığı' atışmasında son perde! Erkan Baş'ı hedef alan Destici'nin sözlerine BBP'den yeni açıklama: TİP’in genel başkanı olduğu söylenen arkadaş...

BBP lideri Mustafa Destici'nin TİP lideri Erkan Baş için kullandığı "Tito artığı" sözlerinin yankısı sürüyor. Siyasetin gündemine damga vuran sözlerin ardından BBP'den yeni açıklama geldi. Erkan Baş, Destici'ye "Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim" diyerek yanıt vermiş, "İşte ırkçılık budur" demişti. BBP'den gelen son açıklamada ise yine Erkan Baş hedef alınırken "Biz Balkan Türklüğünü kastetmedik" dendi.

Haber 17-04-2023 09:29

Partiler milletvekili aday listelerini YSK'ya sundu! Ünlü isimler listelerde, herkes onları konuşuyor

Türkiye adım adım 14 Mayıs'taki seçimlere gidiyor. Dün seçimler yolunda kritik bir eşik daha aşıldı. Partilerin milletvekili aday listeleri, YSK'ya sunuldu. CHP, AK Parti, İYİ Parti ve TİP'ten sanat dünyasından spora kadar Türkiye'nin yakından tanıdığı birçok isim aday olarak gösterildi. Ayrıca, bazı aile üyelerinin farklı partilerden seçime girmesi ise dikkat çekti.

Haber 10-04-2023 08:59

TİP, milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etti! Hangi aday hangi ilden gösterildi? Erkan Baş, Sera Kadıgil, Barış Atay, Mehmet Aslantuğ...

Türkiye İşçi Partisi (TİP), milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim etti. Listeye göre, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul 3'üncü bölge, Ahmet Şık, İstanbul 2'nci bölge, Sera Kadıgil, İstanbul 1'inci bölge ilk sıra, Barış Atay ise Antalya'dan milletvekili adayı oldu. İşte haberin detayları...

Haber 09-04-2023 18:07

AK Parti birinci parti çıktı, TİP'in oy oranında bir ilk yaşandı! Son seçim anketini açıkladı Memleket Partisi için 'baraj'ı işaret etti

Son seçim anketinde partilerin oy oranları açıklandı. Yöneylem Araştırma tarafından yapılan anket çalışmasında AK Parti'nin birinci parti olduğu görülürken, Memleket Partisi ve TİP'teki yükseliş dikkat çekti. Anket sonuçlarını değerlendiren Yöneylem Koordinatörü Derya Kömürcü, Memleket Partisi için baraj sorununu işaret ederken, son günlerde büyük bir değişim yaşanmasını beklediğini söyledi. Kömürcü, TİP'in ise bugüne kadarki en yüksek oy oranına ulaştığını ifade etti.

Haber 09-04-2023 09:21

Mehmet Aslantuğ neden TİP'ten milletvekili adayı olduğunu açıkladı: Beni siyasetin içine çeken bu sorumluluktur

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili adayı ve oyuncu Mehmet Aslantuğ, canlı yayında gazeteci Candaş Tolga Işık'a açıklamalar yaptı. Siyasete neden girdiği anlatan Aslantuğ, "Giden çocukların burada tutunmak için çok çaba sarf ettiğini biliyoruz. Türkiye artık bambaşka bir sınavdan geçiyor, beni de siyasetin içine çeken bu sorumluluktur. Sanatçı bir çok şeyi dert eder. 'Şimdi biz sanat yapıyoruz, bu işler bizim değil' demek çok saçma" ifadelerini kullandı.

Haber 04-04-2023 21:53

Cennet Mahallesi'nin Selim'i Serhat Özcan milletvekili aday adayı oldu! TİP Genel Başkanı Erkan Baş açıkladı

Cennet Mahallesi dizisinde canlandırdığı Selim karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Serhat Özcan ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş; ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ'un ardından Serhat Özcan'ın da milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Magazin 02-04-2023 12:59

Mısra Öz, TİP’ten milletvekili adayı oldu! 'Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız'

Çorlu'daki tren kazasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz, milletvekili adayı oldu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Mısra Öz’ün, TİP’ten milletvekili adayı olduğunu duyurdu.

Haber 28-03-2023 09:30

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş milletvekili aday adayı oldu! İşte katıldığı parti...

Türkiye adım adım seçimlere giderken milletvekili olmak isteyenler başvurularına devam ediyor. En son olarak Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) başvurusunu yapan Aybaş, "Türkiye İşçi Partisi, Ankara milletvekili aday adayı olarak, yurdumun insanına hizmet edebilmek için mücadeleye gireceğim" dedi.

Haber 24-03-2023 10:57

52 gün kala son seçim anketi: TİP yükseldi, Memleket Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı dikkat çekti! İşte birinci parti...

14 Mayıs için son seçim anketinin sonuçları yayımlandı. Yöneylem Araştırma tarafından paylaşılan seçim anketinde AK Parti'nin birinci parti olduğu görüldü. 18-20 Mart tarihleri arasında yapılan ankette Muharrem İnce'nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi (MP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) oy oranları ise dikkat çekti. İşte 52 gün kala yapılan son seçim anketinin sonuçları...

Haber 22-03-2023 11:38

Yeni dokunulmazlık dosyaları TBMM'de! 3 vekil... Aralarında Barış Atay Mengüllüoğlu da var

HDP İstanbul Milletvekilleri Hüda Kaya ve Musa Piroğlu ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'na ait dokunulmazlık dosyaları, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 17-03-2023 13:18

Türkiye İşçi Partisi’nden ‘ortak aday’ mesajı: ‘Bu karanlığa son vereceğiz!’

Meral Akşener’in çıkışı sonrasında Kılıçdaroğlu’nun ‘Soframızı büyütmeye devam edeceğiz’ şeklindeki cevabı siyaset kulislerini hareketlendirdi. Erkan Baş’ın liderliğini yaptığı Türkiye İşçi Partisi de bu gelişmelerin ardından dikkat çeken bir açıklama yaparak ‘ortak aday’ mesajı verdi. TİP açıklamasında “Halkımız, tek ve ortak bir adayla çıkmayı başaracak, böylelikle 20 yıllık karanlığa son verecektir” ifadelerini kullandı.

Haber 04-03-2023 10:12

SON DAKİKA | Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde köprüye asılan pankartla ilgili soruşturma

Son dakika: Gezi Parkı olayların 9. yılı nedeniyle aralarında TİP milletvekilleri Erkan Baş, Ahmet Şık ve Saliha Sera Kadıgil Sütlü'nün de olduğu bir grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne pankart asmış. Polisle vekiller arasında arbede yaşanmıştı. Söz konusu olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.

Haber 01-06-2022 17:02

TİP Genel Başkanı Erkan Baş kimdir? Erkan Baş nereli ve kaç yaşında?

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, tv100'de yayımlanan 'Az Önce Konuştum' programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Seçim stratejilerine ilişkin konuşan parti lideri merak konusu oldu. Programın ardından vatandaşlar TİP Genel Başkanı Erkan Baş kimdir? Erkan Baş nereli ve kaç yaşında? soru ve konu başlıklarını internette araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Haber 19-04-2022 22:53

Üçüncü (Sol) ittifak geliyor! Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile Sol Parti harekete geçti

Muhalefetin erken seçim çağrıları ve yüzde 50+1'le ilgili tartışmalar siyaset kulislerini iyiden iyiyi hareketlendirirken Cumhur ve Millet İttifakı'na alternatif olarak üçüncü bir ittifak geliyor. Sol İttifak olarak da anılması beklenen ittifak için Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile Sol Parti harekete geçtiği iddia edildi.

Haber 19-11-2021 09:46

İki partiden Meclis'e 'acil toplanma' çağrısı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanan orman yangınlarıyla ilgili "Vakit tatil vakti değildir, TBMM'nin göreve başlaması için acil çağrı yapıyoruz." dedi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman da yangınlarla mücadele sürerken Meclisin tatilde olmasının kabul edilemeyeceğini belirterek TBMM'nin olağanüstü toplanması gerektiğini söyledi.

Haber 05-08-2021 16:30

Son Dakika: CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü partisinden istifa etti

Son dakika haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, partisinden istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldığını açıkladı.

Haber 25-06-2021 11:13

Ahmet Şık Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) üye oldu

HDP'den istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldı. Şık'ın katılmasıyla, TİP'in Meclis'teki milletvekili sayısı 3'e yükseldi.

Haber 19-04-2021 13:47

İP'ten ABD'ye protesto

İşçi Partisi (İP) Merkez Komite Üyesi ve Ankara İl Başkanı Dursun Karadağ, "Nevada'da Türkiye'yi işgal tatbikatı yapan Amerika, Türkiye'nin müttefiki olmayıp bir numaralı düşmanıdır" dedi.

Haber 25-07-2002 14:34