Ti̇sk Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Haberleri

Son dakika: Asgari ücret hesaplamasında herkes onu merak ediyor! O maliyet hazineden mi karşılanacak?

Son dakika haberine göre milyonlarca vatandaş asgari ücret görüşmelerinde çıkacak karara kilitlenirken, dün yapılması planlanan toplantı gerçekleştirilmemişti. 2022 için net asgari ücretin 4 bin liranın üzerine çıkacağı konuşulurken, masadaki işçi ve işverenin uzlaşması bekleniyor. İki tarafında önerilerin kabul olması halinde; işverene yük olacak maliyet artışının bir kısmının hazineden karşılanacağı öğrenildi. İşte 2022 asgari ücret görüşmelerinde son durum ve tüm detaylar...

Finans

Son dakika haberi: Milyonlarca işçi ve işverenin gözü asgari ücrette! Kritik toplantı...

Asgari ücret konusunda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Milyonlarca işçi ve işverenin merakla beklediği 2022 yılı asgari ücret bugün belli olacak. Asgari ücrete ilişkin ilk üç toplantıda karar çıkmazken gözler son toplantıya çevrildi. Asgari ücret için TİSK, en az 3 bin 500 lira önerdiklerini açıklarken, Türk-İş de 4 bin liranın kırmızı çizgileri olduğunu duyurdu.

Finans

TİSK'ten asgari ücret açıklaması: Dengeli bir ücretin belirlenmesi her zamankinden önemli

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu, 2022'de geçerli olacak asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. TİSK, "Çalışma hayatının paydaşları, işçi, işveren ve kamu olarak ortak akılla hareket ederek tüm tarafların refahını koruyacak bir asgari ücret için çalışmalarımız devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Finans

Asgari ücret ne kadar olacak? Bir sendika daha talebini açıkladı

2022 yılına girmemiz son 2,5 ay kalırken, asgari ücret zamlarıyla ilgili gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çevrildi. HAK-İŞ’in ardından Türk-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da taleplerini belirtti.

Finans

Türk-İş’ten kritik 2022 asgari ücret mesajı: 45 yıla bedel olacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayı itibarıyla 2022'de geçerli olacak asgari ücret belirleme görüşmelerine başlayacak. Zam pazarlığı öncesinde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan kritik bir açıklama geldi. Atalay, “45 yıldır asgari ücret belirleniyor, bu yıl 45 yıla bedel bir yıl olacak.” dedi.

Finans

Kısa çalışma ödeneği uzar mı? Yıl sonuna kadar 'devam etsin' talebi...

Salgın döneminde hayata geçirilen kısa çalışma ödeneği, binlerce çalışan ve iş verene can suyu oldu. Salgın döneminde faaliyetlerini eskisi gibi yerine getiremeyen işletmelerdeki çalışanlara ödenen kısa çalışma ödeneği, bu ay sonu itibarıyla sona erecek. Öte yandan TİSK Başkanı'ndan yıl sonuna kadar devam etmesi için talep geldi.

Finans

TİSK'ten ücretsiz izin yerine kısa çalışma ödeneği çağrısı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, tüm işverenlere ücretli ya da ücretsiz izin yerine öncelikli olarak kısa çalışma ödeneğini tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Finans

Türk-İş, Hak-İş, TİSK ve TOBB'dan Cumhurbaşkanı'na kısa çalışma ödeneği teşekkürü

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Finans

TİSK ve ASO'dan 'kısa çalışma ödeneği uzatılsın' açıklaması

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, kısa çalışma ödeneğinin, ekonomik ve sosyal şartlar tam olarak iyileşinceye kadar devam etmesinin, istihdamın korunması açısından önemli olduğunu bildirdi. Benzer bir açıklamada Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı'ndan geldi.

Finans

Ne işe ne okula gidiyorlar

Türkiye'deki 15-19 yaşları arası kızların yüzde 44.3'ü, erkeklerin ise yüzde 22.6'sı çalışmıyor ve eğitim almıyor.

Haber

TİSK: Artış işsizliği artıracak

Asgari Ücret Tespit Komisyonuna katılan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcisi Nihat Yüksel, Asgari Ücret görüşmelerinin toplu pazarlık müzakerelerine dönüştürülmesine tepki göstererek, "Asgari Ücrette makul hadlerin üzerine çıkılarak yapılan artışla işsizlik artacak" dedi.

Haber

Erken seçim kararını destekliyoruz

Avrupa Birliği'ne (AB) uyum yasaları ile seçim ve siyasi partiler yasa değişikliklerini de içeren bir erken seçim kararını destekleyeceklerini belirten Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Refik Baydur, "İş güvencesine karşı değiliz ancak hükümetimizden, verdiği söze, imzaladığı protokole sahip çıkmasını, tehditlere boyun eğmemesini bekliyoruz" dedi.

Haber

Seçim bir işe yaramaz

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Refik Baydur, siyasi partiler ve seçim yasalarının değiştirilmesi konusunda siyasilerle mutabık kalınmadıkça seçimin bir işe yarayacağını zannetmediğini söyledi.

Haber