Tkp Türkiye Komünist Partisi Haberleri

'Komünist Başkan'dan olay Kadıköy iddiası! Canlı yayında oy oranını açıkladı, stüdyodakilerin tepkisi dikkat çekti: Bu anket doğruysa büyük olay olur

'Komünist Başkan' Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Kadıköy iddiası gündem oldu. TKP'nin başkan adayı olarak ilçede çalışmalarını sürdüren Maçoğlu, katıldığı canlı yayında son anket sonuçlarını açıkladı. CHP ile aralarında 1-2 puan farkının olduğunu iddia eden Maçoğlu, oy oranını da açıkladı. Maçoğlu'nun iddialı sözleri stüdyodakilerde şaşkınlık yaratırken, Gürkan Hacır'ın "Bu anket doğruysa büyük olay olur” tepkisi dikkat çekti.

Haber 27-02-2024 08:22

'Komünist başkana' canlı yayında soru yağmuru! Maçoğlu'nun Kadıköy adaylığı Ne alakası var diyerek sorgulandı

31 Mart yerel seçimlerinin en dikkat çeken adaylarından biri de 'komünist başkan' Fatih Mehmet Maçoğlu. Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu'nun Türkiye Komünist Partisi'nin Kadıköy adayı olması geniş yankı uyandırdı. Gazetecilerin sorularını yanıtlamak üzere Halk TV'ye çıkan Maçoğlu soru yağmuruna tutuldu. 'Neden Kadıköy?' sorusu tekrar tekrar sorulan canlı yayın sosyal medyada gündem oldu.

Haber 09-01-2024 10:42

İlyas Salman TKP'den İstanbul milletvekili adayı olduğunu açıkladı

Türkiye 14 Mayıs'taki seçimlere hazırlanırken, siyasi partilerden de milletvekili adaylıkları için sürpriz isimler gelmeye devam ediyor. Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ'un Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili adayı olmasının ardından sanat dünyasından bir isim daha adaylığını açıkladı. Oyuncu ve tiyatro sanatçısı İlyas Salman da Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) İstanbul milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Haber 31-03-2023 20:41

Güney beldesi, seçimde TKP'ye 1 oyu kimin attığını merak ediyor

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde dün yapılan belediye başkanlığı seçiminde Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı Sunay Akarsu'ya 1 oy çıktı. Sunay Akarsu'yu, beldede tanıyan çıkmazken, 1 oyu da kendisinin mi yoksa beldeden birinin mi verdiği merak konusu oldu.

Haber 07-06-2021 16:23

Seçim yapılan Güney beldesinde belediye başkanlığını AK Parti kazandı

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde 7 yıl aradan sonra yapılan belediye başkanlığı seçimini resmi olmayan kesin seçim sonuçlarına göre, bin 21 oy ile AK Parti’nin adayı kazandı. Seçimde TKP’nin adayı ise sadece 1 oy alabildi.

Haber 06-06-2021 19:11

Unutulmaz şair Ahmet Arif kimdir? Ölüm yıldönümünde şiirleri ile anılıyor

Diyarbakır doğumlu şair ve gazeteci olan Ahmet Arif, 23 Nisan doğumludur. “Hasretinden Prangalar Eskittim” şiiri ile birçok kişinin gönlüne dokunan Ahmet Arif, bundan tam 20 sene önce bugün hayatını kaybetti. Yazdığı şiirlerle birçok insanı kendine hayran bırakan Arif, günümüzde hala sevilen şairler arasında yer alıyor.

Haber 02-06-2021 09:36

Abdullah Nefes hayatını kaybetti | Abdullah Nefes kimdir? Abdullah Nefes neden öldü?

Abdullah Nefes, sosyalist mücadelesi için uzun yıllar çalışmıştır. Bu sosyalizm gölgesi altında şiirler yazmış, çeşitli araştırma ve derleme kitapları da yayınlamıştır. 1969 yılında kurulan Ser yayınlarının da kuruluşunda yer almıştır. Abdullah Nefes’in ölüm haberini, Ataol Behramoğlu “Kardeşim, yoldaşım, düşündaşım, 65 yıllık arkadaşım, şair, yazar, aktivist Abdullah Nefes'i kaybettik" mesajı ile duyurdu. Abdullah Nefes, bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

Haber 21-04-2021 07:35

Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu duyurdu! Tunceli'de artık ihale yapılmayacak

Tunceli Belediye Başkanı Türkiye Komünist Partili (TKP) Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye bütçesinde tasarruf sağlanması amacıyla ihale sistemini kaldırdıklarını, kentteki tüm işlerin, belediye ve halkın desteği ile yapılacağını duyurdu. Başkan Maçoğlu, "Parkımızı, bahçemizi, yolumuzu ve sokağımızı kendimiz yapacağız. Bu şekilde belediyenin giderini kısıp daha fazla hizmet etmek, amacımız. Eğitim, atölye ve kadın üzerine çalışmalarda ihale yapmadan elde ettiğimiz karı kullanacağız" dedi.

Haber 11-03-2021 10:06

TKP'li Başkan Maçoğlu'nun kardeşi tutuklandı

Tunceli’nin TKP’li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun kardeşi Soner Maçoğlu, Aydın’ın Didim ilçesinde uyuşturucu madde ticareti suçlamasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 17-02-2021 18:04

TKP seçime katılıyor! İşte partinin seçim bildirisi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), seçim bildirisini açıkladı.

Haber 22-10-2002 15:59

Türkiye'nin dış borçlarını ödemeyeceğiz

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Aydemir Güler, iktidara geldiklerinde Türkiye'nin dış borçları ödemeyeceklerini belirterek, "Biz de IMF ile masaya oturacağız, bir kez oturup hadi güle güle diyeceğiz" dedi.

Haber 06-10-2002 16:30