Trans Yağ Haberleri

Her evde bulunan gizli tehlike! Severek yiyoruz ama zararlarını bilseniz asla tüketmezsiniz

Uzmanlar, tükettiğimiz bazı besinlerin kolesterol yükselmesine, damarların tıkanmasına ve kalp krizi riskinin artmasına sebep olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor. Heart UK, çok fazla doymuş yağ içeren yiyecekler tüketmenin karaciğerlerin kolesterolü kontrol etme biçimini değiştirdiğini belirtiyor.

Haber 19-10-2023 13:07

Her mutfakta var: Damarları tıkıyor, iltihaplanma yapıyor! Ağzınıza bile sürmeyin

Kalbe giden damarların tıkanmasına birçok şey sebep olabilmektedir. Yediklerimiz, sağlıksız yaşam, aşırı kilo ve benzeri şeyler kalp sağlığını büyük tehlikeye atıyor. Ama öyle bir besin var ki damarlarınızın tıkanmasına en büyük sebeplerden birisi bu. İçeriğinden emin olmadığınız tereyağı ve trans yağ içeren margarinler atardamarınız için hoş olmayabilir.

Haber 04-08-2023 08:47

Severek yiyorsunuz ama kalp krizi riskini artırıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Kalp krizi dünya üzerinde en çok karşılaşılan ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kalp krizi ani gelişen sağlık durumlarından olduğu için doğru müdahaleyi yapmak zorlayıcı olabiliyor. Ancak kalp krizi riskini artıran yiyeceklerden uzak durmak ve kalp krizi belirtileri hakkında bilinçli olmak hayatı kurtarabiliyor.

Haber 13-06-2023 09:02

Kalp hastası olmak istemiyorsanız mutfağınızdan çıkarmanız gereken iki yiyecek! Kolesterol seviyelerini uçuruyor

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Yüksek kolesterol, çeşitli hastalıklar kalp hastalıkları riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar kalp hastalıkları risklerinin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekleri sıraladı. Neredeyse her mutfakta bulunan iki gıdanın kalp sağlığını oldukça tehlikeye attığı öğrenildi.

Haber 16-05-2023 16:25

Sağlığınızı düşünüyorsanız asla yemezsiniz! Tansiyonu altüst eden en kötü yiyecek

Yüksek tansiyon toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalp krizi, felç ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek tansiyondan korunmak için ve yüksek tansiyon hastalarının bu hastalığı kontrol altında tutması için kaçınmaları gereken yiyecekler vardır. İşte hipertansiyon hastalarının asla yememesi gereken yiyecekler...

Haber 13-12-2022 09:29

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor

Damar tıkanıklığı kalp krizi ve felç gibi çok riskli durumların riskini artıran önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalık riskini artıran bir sürü faktör bulunmaktadır. Yenilen zararlı yiyecekler hastalıkların oluşmasında önemli rol oynar. Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda damarların tıkanmasına neden olur. İşte yemeden önce tekrar düşünmeniz gereken o tehlikeli besinler...

Haber 12-12-2022 11:29

Her evde bulunuyor ama vücudu alt üst ediyor! Kan şekerini yükselterek kalp ve böbrekleri bitiriyor

Severek yediğimiz birçok yiyeceğin faydaları olsa da zararları da göz korkutucu derecede etkili olabiliyor. Sağlığı doğrudan etkileyen bazı yiyecekler kan şekerini hızla yükselterek çok ciddi hastalıklar için risk oluşturuyor. Özellikle diyabet hastalarının yerken bir kez daha düşünmesi gereken her evde bulunan tehlikeli besinler bulunuyor. İşte kan şekerini hızla yükselten vücudun dengesini alt üst eden gıdalar...

Haber 01-12-2022 09:28

Sağlığınızın baş düşmanı: Sofralarınızdan uzak tutun! Kanser riskini artırıyor

Trans yağın fazla miktarda tüketimi bir çok hastalığa ve sağlık problemlerine yol açmaktadır. Bu hastalıkların başında diyabet ve yüksek kolesterol bulunmaktadır. Trans yağlar sağlığa oldukça zararlı bir yağ çeşididir. Bir çok uzman trans yağ tüketimi konusunda vatandaşları uyarıyor. Peki, Trans yağ nedir? Trans yağlar hangi yiyeceklerde bulunur?

Haber 11-11-2022 21:56

Net bir şekilde ortaya çıktı: Ölümlerin yüzde 20’sinden sorumlu!

Brezilya’da yapılan çalışma, ultra işlenmiş gıdaların korkunç yüzünü bilimsel olarak ortaya çıkardı. Başta paketli ürünler ve hazır yemekler olmak üzere pizza, gazlı içecekler ve abur cubur denilen ultra işlenmiş gıdaların her beş erken ölümden en az biriyle doğrudan bağlantılı olduğunu öne sürdü. Ultra işlenmiş gıdalar, etlerden tahıllara, hamur işlerinden süt ürünlerine kadar birçok ürün gamında tercih ediliyor.

Haber 10-11-2022 16:20

Ağzınıza attığınız an iltihaplanmaya neden oluyor, damarları tıkıyor

Son yıllarda tereyağından daha çok tercih edilen margarin, zararlı kan pıhtılaşmasına neden olabilir. İçeriğinden emin olmadığınız tereyağı ve trans yağ içeren margarinler atardamarınız için hiç hoş olmayabilir. Özellikle sabahları sıcak ekmek üzerine sürülen tereyağının yeri bir başka olurken, zararlarını öğrendikten sonra yemek istemeyebilirsiniz.

Haber 22-10-2022 16:01

Bu yiyecekleri her gün yiyoruz ama büyük tehlike taşıyorlar! Kan şekerini bir anda yükselterek hastalıklara yol açıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Bazı yiyecekler sağlık için oldukça fayda sağlasa da bazıları çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Özellikle kan şekerini yükselten gıdalar en sık yediklerimiz yiyecekler olarak görülüyor. Bu yiyecekler kan şekerinin bir anda yükselmesine neden olarak ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Haber 05-10-2022 07:49

Beyni yavaş yavaş öldürüyor! Asla yenmemesi gereken zehirli yiyecekler

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığımız için önemi her fırsatta belirtiliyor. Gündelik hayatta zararlarını bilmeden veya göz ardı ederek yediğimiz yiyecekler ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar zararlı yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. İşte zehir gibi görülen yenmemesi gereken o yiyecekler...

Haber 02-10-2022 07:57