Trigeminal Nevralji Haberleri

İki çocuk annesi kadının 'delirten hastalık' çilesi! Diş ağrısı sanılıyor ama... Yüzümün sağ tarafından nefret ediyorum, koparıp atmak istiyorum

Antalya'da 45 yaşındaki Feride Kandan'ın hayatı halk arasında 'delirten hastalık' diye bilinen 'Trigeminal Nevralji' hastalığı yüzünden zehir oldu. İki çocuğu olan kadın yaşadığı çileyi "Hiç geçmeyen bir ağrım var. Gecem, gündüzüm kalmadı, hayatım zehir oldu. Yüzümün sağ tarafından nefret ediyorum, koparıp atmak istiyorum" sözleriyle ifade etmeye çalıştı...

Haber 26-07-2023 09:38

'Delirten hastalık' hayatını kabusa çevirdi! 'Balkondan atlamak istiyordum'

Fransa'da yaşayan Mustafa Güney (64), halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji hastalığına yakalandı. Yaşadığı şiddetli ağrılara dayanamayınca Türkiye'ye gelen Güney, İzmir'de olduğu ameliyatla sağlığına kavuştu. 28 dişini birden çektirip protez diş taktıran Güney, “Hayatımda yaşadığım en korkunç ağrılardı. Balkondan atlamak istiyordum. Şimdi ise türküler söylemek istiyorum" dedi. İşte olayın detayları...

Haber 17-01-2023 10:30

Bu yüzden sağlam dişlerinden oldu! Delirten hastalığı 70’inde yendi: Dünya varmış

Beynindeki tümör nedeniyle dayanılmaz ağrılar çeken Kezban Köse ‘delirten hastalık’ da denilen trigeminal nevraljiye yakalandı. Ağrıları dinsin diye 5 sağlam dişini çektiren kadın ancak 10 yıl sonra ağrılarından kurtulabildi. Ameliyattan sonra hiç ağrı yaşamadığını söyleyen Köse, ''Sanki biri ağzımın içine ateş atmış gibi ya da şimşek çakmış gibi ağrı girerdi. Doktorum, ‘Dişlerini çektirme, ağrı onlardan kaynaklanmıyor’ dese de dayanamıyor yine çektiriyordum'' diyerek yaşadıklarını anlattı.

Haber 21-06-2022 11:28

Beyaz diş hayaliyle 32 dişinden olmuş, ötanazi istiyordu! Şimdi gülücükler saçıyor

Antalya’da beyaz diş hayaliyle operasyona girip çenesindeki ağrıları yüzünden 32 dişini çektirmek zorunda kalan ve ‘delirten hastalık’ olarak bilinen 'trigeminal nevralji' teşhisiyle sinirleri kesilen Sunay Öztürk, dayanılmaz ağrılar nedeniyle ötanazi dahi istemişti. Öztürk'ün artık tedaviyle ağrıları azaldı, işe başlayarak da hayatında yeni bir sayfa açtı.

Haber 05-06-2021 15:05

Trigeminal Nevralji

Trigeminal Nevralji Hakkındaki Haberler Mynet'te. Trigeminal Nevralji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Delirten ağrı 3 yıl boyunca kabusu yaşattı! Trigeminal nevralji tedavisi için ameliyat yapıldı, tekrar hayata döndü

Halk arasında delirten ağrı olarak isimlendirilen trigeminal nevralji hastalığı nedeniyle hayatı kabusa dönen 63 yaşındaki Huriye Abay, başarılı ameliyat sonrası ağrılarından kurtuldu. 3 yıl sonra sağlığına kavuşan Albay, ilaç kullanmak zorunda kalmayacağı için de mutlu olduğunu söyledi.

Haber 01-04-2021 09:34

Diş ağrısıyla karıştırılıyor! Türkiye’de her yıl 4 bin kişiyi etkiliyor

Kafa ve yüz bölgesine uyarı götüren sinirin etkilenmesi sonucu ortaya çıkarak, etkilediği kişinin yüzünde dayanılmaz ağrılar yapan Trigeminal Nevralji ya da toplumda bilinen adıyla ‘Delirten Hastalık’, Türkiye’de her yıl 4 bin kişiyi etkiliyor. Kadınlarda daha sık görülen bu hastalık, çoğunlukla diş ağrısıyla karıştırılıyor. Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, şimşek çakar tarzdaki ağrılar nedeniyle birden fazla dişini çektiren hastalar olduğunu söyledi.

Haber 09-03-2021 11:14