Trivia Haberleri

Bu tarihi eserler hangi ülkeye ait?

Dünya üzerinde görülmeye değer milyonlarca tarihi eser var. Ülkemizde bile gezilmeye, görülmeye ve araştırılmaya değer onlarca tarihi yer bulunuyor. Hepsini bilmek elbette mümkün olmasa da tarih açısından önemli yere sahip olan eserleri bilmek oldukça önemli. Bakalım tarihi eserlere ve hangi ülkede olduklarına dair ne kadar bilgiye sahipsin!

Trend 16-01-2023 18:42

Tarih bilgisine güvenenler için İkinci Dünya Savaşı testi

Tarih bilgine güvendiğini söylüyor, İkinci Dünya Savaşını ise adın gibi bildiğini düşünüyorsun. Öyleyse bu bilgini test etmeye var mısın? Cevabın evetse senin için hazırladığımız bu testi çözerek başlayabilirsin.

Trend 05-01-2023 17:04

Bu kolay genel kültür testini hatasız tamamlayabilir misin?

Kültür, belirli bir toplumun geçmişten günümüze kadar aktardığı yani bu tarihsel sürecin içerisinde ürettiği her türlü maddi ve manevi değerlerdir. Bu değerler tanımdaki gibi şuan hâlihazırda yaşanıyor olabilir ya da geçmişte yaşanmış olabilir. Genel kültür bilgisi ise yaşanılan topluma ya da bir başka topluma ait olan bu maddi ve manevi değerlere hâkim olmaktır. Genel kültür bitmek bilmeyen bir bilgi denizi.

Trend 30-11-2022 14:42

Dizi evrenine yüzde kaç hâkimsin?

Boş vakitlerimizi değerlendirmek için pek çok yol var. Dans etmek, resim çizmek, kitap okumak ya da müzik dinlemek. Ancak ortak bir aktivite varsa kesinlikle dizi izlemek! Yediden yetmişe neredeyse hepimiz boş vakitlerimizi dizi izleyerek geçiriyoruz. Eğer sen de dizi izleyenlerdensen ve "Dizi evrenleri benden sorulur, her şeyi ben bilirim." diyorsan seni testimize alalım.

Trend 30-11-2022 13:08

Diğer Haber Etiketleri

Trivia

Trivia Hakkındaki Haberler Mynet'te. Trivia Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ülkelerin bayraklarını doğru tahmin edebilecek misin?

Bayraklar ülkeler için millî bir değer olmakla birlikte oldukça önemli bir yere sahiptir. Ülkelerin tamamı için oldukça önemli ve derin anlama sahip olan bu bayrakların hangi ülkeye ait olduğunu bilmek de güzel bir genel kültür bilgisidir. Eğer sen de "Genel kültürüm iyidir, bayrakların da hangi ülkelere ait olduğunu bilirim." diyorsan senin için hazırladığımız bu testi çözebilirsin.

Trend 18-11-2022 00:55