Trt Kurdî Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu, TRT Kurdi'de konuştu:

"Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sadece cumhurbaşkanlığını ve başbakanlığını yapmadı, Türkiye'nin kardeşlik mutabakatını ortaya koydu" - "Kimseyi ötekileştirmeyen bir iklimi oluşturmaya çalıştık ama bizim neye ihtiyacımız var? Bu medeniyetin kodlarından sıyrılmamaya ihtiyacımız var. Bize bizim medeniyetimiz yetiyor"

Yurthaber 29-05-2022 16:07

Nihat Doğan'dan olay Ahmet Kaya tepkisi!

2023'te siyasete gireceğini açıklayarak gündeme oturan Nihat Doğan, Magazin Noteri programına konuştu. Doğan, Ahmet Kaya yorumuyla dikkatleri üzerine çekti.

Magazin 28-11-2021 11:06

TRT Kurdi, kuruluşunun 11. yılını kutladı

Tepebaşı Stüdyosu'nda Kürtçe senfonik müzik konseri verildi - TRT Kurdi Koordinatörü Mustafa Ekici: - "TRT Kurdi, terör örgütlerinin, dış güçlerin ve birçok başka niyetli çevrelerin adeta ajite ettiği, sürekli kullandığı bir alanda hem güzel Kürtçemizin hem Kürt halkının bir nefes borusu gibi oldu"

Haber 12-01-2020 22:02

TRT Kurdi Koordinatörü Ekici: TRT Kurdi, Kürtçenin politikleştirilmesinin önüne geçti

"Bizim kanalımız tematik bir aile kanalı. TRT Kurdi, Kürtlerin nefes borusudur" - "Kandil'deki terör baronları, 70 yaşını geçti. Dağdaki bu adamlar, 70 yıl öncesinin jargonları ile konuşuyor. PKK Stalinizmi'nin bugün hiçbir karşılığı yok. Onun için Diyarbakır annelerinin yaptığı eylem çok asil bir davranış. Bunun arkasında durmamız gerekir" - "FETÖ, 17-25 Aralık'tan beri kanalımızın ve çalışanların üzerine geliyor. Biz 6 yıl öncesinin dörtte bir bütçesi ile çalışıyoruz. O bütçenin büyük bir kısmı FETÖ'ye aktarılıyordu. Bunların tamamını kestiğimiz için bizi hedefe koydular" - "Türkiye'de reyting sıralamasında ilk 30'dayız. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da en çok izlenen ilk 5 kanal arasındayız"

Haber 10-01-2020 11:05

Trt Kurdî

Trt Kurdi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Trt Kurdi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Annesini TRT Kürdi ekranında görünce dönmeye karar verdi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinden 14 yaşındayken terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan Mekiye Kaya, HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapan annesini TRT Kürdi ekranlarında görmesi üzerine, kaçırılışından 5 yıl sonra güvenlik güçlerine teslim oldu - Ailesine teslim edilen Kaya: - "Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim. Yeni doğmuş bir bebek nasılsa öyleyim. İnşallah HDP önünde eylem yapan tüm annelerin çocukları da benim gibi evlerine dönerler"

Haber 31-12-2019 13:48

Tel Rıfat'taki YPG/PKK'lı teröristler Afrinli Cemal'i ikinci defa kaçırdı

Çok sayıda çocuğu kandırarak örgüt saflarında zorla savaştıran terör örgütü YPG/PKK, çocuk istismarına devam ediyor - Örgüt, 3 gün önce Suriye'nin Tel Rıfat bölgesi yakınlarındaki kampta dedesiyle yaşayan 16 yaşındaki Afrinli Cemal Cabo'yu yeniden kaçırdı

Haber 09-11-2019 14:46

İYİ Parti, Osman Öcalan röportajı hakkında suç duyurusunda bulunacak

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, TRT Kürdi kanalında kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan röportajı yayınlanmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Haber 28-06-2019 07:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'ya gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa doğrusu bunu bilmiyorum. Bugüne kadar Sayın Trump ile yaptığım görüşmelerde bu izlenimleri hiç almadım ama alt kademelerde birileri bu tür şeyleri dillendiriyor, konuşuyor. Bu seyahatimizde de Sayın Trump ile ikili görüşmemizde bu konuyu tekrar ele alma fırsatımız olacak" - "(Parlamenter sisteme dönme çağrısı) Sayın Kılıçdaroğlu, kendi söylüyor kendi dinliyor. Millet kararını verdi, bu iş bitmiştir" - Sayın Kılıçdaroğlu'nun (referandum çağrısı) bu ifadesiyle hareket edecek değiliz. Yola koyulduk, aynı kararlılıkla yola devam ediyoruz" - "Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. TRT Kürdi'de program yapmışsa bunu TRT'deki arkadaşlarımız bilirler, onlara güveniyorum"

Haber 26-06-2019 20:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Osman Öcalan'ın TRT Kürdi'de yayına çıkması' sorusuna yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'de yayına çıkmasına ilişkin yaptığı açıklamada, ''Doğrusu ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT'ye müracaat etmiş ve TRT Kurdi'de böyle bir program yapmışsa, bunu TRT'deki arkadaşlarımız bilirler. Bu konularda da TRT'deki arkadaşlarıma güveniyorum'' dedi.

Haber 26-06-2019 19:38

Terzi çıraklığından cumhuriyet savcılığına bir şehidin hikayesi

Görev yaptığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda makam odasında terör örgütü DHKP/C üyelerince şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatı, belgesele konu oldu - TRT Kurdi tarafından Türkçe ve Kürtçe hazırlanan belgeselde, Kiraz'ın çocukluğu, gençlik yılları, terzi çıraklığından savcılığa geçişi, hat sanatına olan ilgisi, yaşadığı yerlere ait görüntü ve yakınlarının anlatımları yer alıyor

Haber 29-03-2019 11:56

Ankara'nın Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut takım elbiseyle kaplıca havuzuna girdi

Ankara'nın Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut'a ait görüntü sosyal medyayı salladı. Turgut, TRT Kürdi ekranlarında yayınlanan 'Çepik' isimli program sonrasında, program sanatçıları ile birlikte takım elbisesiyle kaplıca havuzuna girdi.

Haber 03-10-2018 14:09

Zeytin Dalı Harekatı ve Etkileri paneli

Anadolu Ajansı Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Öymez: - “Köklü uluslararası medya kuruluşları, temel ve evrensel gazetecilik ilkelerini bir kenara bırakarak, PKK çevrelerince üretilen yalanları haberleştirdi. PKK’nın hem Afrin’de hem Türkiye’de sivillere verdiği zarara ilişkin hiçbir haber yapmadılar. Sürekli ‘TSK, Kürtleri vuruyor’ algısını yaymak üzere ifadeler kullandılar” - Gazeteci yazar Özkan: - "Askeri açıdan, diplomatik açıdan zorlukları vardı. Türkiye bunu hem içeride kamu diplomasi anlamında hem dışarıda uluslararası diplomasi anlamında çok büyük başarıyla yönetti"

Haber 05-04-2018 14:28

TRT6’nın adı değişti

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT6 TV'nin isminin TRT Kürdi olarak değiştiğini duyurdu.

Haber 10-01-2015 22:10

Gül: Kürtçe yayını TRT'nin yapıyor olması çok anlamlı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT'nin Kürtçe yayın yapıyor olmasını çok anlamlı bulduğunu belirterek, "Bunun, halkımızın birliğini, beraberliğini daha da pekiştireceğini ümit ediyorum. Herkes şunu görecek ki herkes bu ülkenin sahibidir, herkes bu ülkenin onurlu, eşit vatandaşıdır ve herkes kendi kültürünü varsa farklılıklarını güzel bir şekilde ifade edebilmektedir" dedi.

Haber 30-11-1999 00:00

Kürtçe TRT 6 yayına başladı

TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6 yayın hayatına başladı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT 6'nın Kürtçe yayına başlamasıyla ilgili olarak, "Bazılarının söylediği gibi seçime yönelik olmayacak. Türkiye'de yaşayan tüm insanlara katkı sağlayacağını ümit ediyoruz" dedi.

Haber 30-11-1999 00:00