Tümülüs Haberleri

O ilimizde bulunuyor! 2 bin yıllık geçmişe sahip...Gizemini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi iş birliğinde, 2 bin yıllık geçmişe sahip Karakuş Tümülüsü'nün gizeminin ortaya çıkarılması için jeoradar çalışması başlatıldı. Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yusuf Kaan Kadıoğlu, "Bu çalışma ile kazmadan bölgede, ne olup olmadığını belirleyeceğiz" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ise başlatılan jeofizik çalışmasına dikkat çekerek, "Karakuş Tümülüsü'nün gizemini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Haber 08-10-2023 16:06

Yer: Kahramanmaraş! Roma dönemine ait... 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bulunan Roma dönemine ait tümülüs, 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, ilçeye bağlı Sarıyatak Mahallesi sınırlarında bulunan tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı olarak ilan ederken, karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kurul kararında sit alanı ilan edilmesini müteakip de güvenlik önlemlerinin alınacağı bilgisi de yer aldı.

Haber 02-06-2023 10:40

2 bin yıllık... Tonlarca ağırlıkta! Depremle yerle bir oldu 'Tokalaşma' sütunlarının son hali inanılmaz

Kahramanmaraş merkezli depremler, tüm Türkiye'yi kahreden büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olurken tarihi yapılara verdiği zarar da her geçen gün ortaya çıkıyor. Adıyaman’daki 2 bin yıllık Karakuş Tümülüsü’nde bulunan tonlarca ağırlıktaki ‘tokalaşma’ sütunlarını yıktı. Depremle yerle bir olan sütunların son halini görenler gözlerine inanamadı. 10 metre yüksekliğindeki sütunda bulunan kitabedeki yazı da dikkat çekiyor.

Haber 15-02-2023 11:58

Kuşadası'ndaki yüzey araştırmasında 2 bin 350 yıllık tümülüs bulundu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yürütülen yüzey araştırmalarında 2 bin 350 yıllık üst düzey bir yöneticinin mezarının bulunduğu sanılan tümülüs ortaya çıkartıldı.

Yurthaber 03-01-2023 11:18

Tümülüs

Tümülüs Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tümülüs Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.