Türev Haberleri

Türev ürünler nedir, özellikleri nelerdir? Türev ürünlerin kullanım amaçları nelerdir?

Vadeli işlemler, opsiyon işlemleri, para swap işlemleri gibi pek çok yaygın olarak kullanılan türev ürünler mevcuttur. Bu işlemlerde temel olarak piyasa hareketlerine karşı koruma sağlama hedefi bulunur. Avantajları gibi riskleri de mevcut olan türev ürünlerin riskleri de olduğu için türev ürünlerin ve işlemlerin işleyişi iyi bilinmelidir. Peki, türev ürünleri ve özellikleri nedir, neden kullanılırlar?

Finans 06-12-2022 16:58

Türev işlemler nedir?

Finansal ve finansal olmayan kurumların riskten korunmasında etkili bulunan türev işlemler, türev piyasalar kapsamında geliştirilmiştir. Swap, forward, opsiyonlar ve future gibi işlemler, türev piyasalarda yürütülen türev işlemlere örnek verilebilir. Portföy yönetim sürecinde türev piyasalar ile türev işlemler nedir?

Finans 23-11-2022 15:07

Tezgahüstü türev piyasalar nedir?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan bazı terimler ve ifadeler vardır. Tezgahüstü türev piyasalar da bu ifadeler arasındadır. Borsa kapsamında alınıp satılması mümkün olmayan, finans kurumları ve müşterileri arasında yapılan finansal ürünler için işlem yapılan piyasalar tezgahüstü türev piyasalardır. Faizlere, vade tarihlerine, bazı teknik koşullara göre biçimlendirilir.

Finans 19-11-2022 21:52

Organize Türev Piyasalar Nedir?

Finans alanında standart hâle getirilerek uygulanan bazı türev işlem sözleşmeleri bulunur. Bu türen işlem sözleşmeleri vadeli olarak alınıp satılır. Salım satım işleminin yapıldığı, yapılan takas işlemlerinin bir kurum tarafından garanti edildiği ve borsa bünyesinde işleyen piyasalar organize türev piyasalar olarak adlandırılmıştır.

Finans 11-11-2022 15:41

Türev

Türev Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türev Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.