Türksat 5A Haberleri

Türksat otomatik kanal arama frekansı ile tanıtım kanalı nedir? Türksat otomatik kanal güncelleme yöntemi adımları

Türksat uydusunun bünyesinde yer alan kanalları uydu alıcısına eklemek için frekanslarını bilmek gerekir. Frekanslarını öğrendikten sonra da uydu alıcısına bilgiler girilerek otomatik kanal ayarlama adımları gerçekleştirilir. Peki, Türksat otomatik kanal arama frekansı nedir?

Haber 09-10-2022 12:32

Türksat uydu ayarlama (anten ayarları): Türksat 4A uydu ekleme anten ayarları ile kanal ayarlama nasıl yapılır?

Bazen ise bir kanal silindiği uydu alıcısındaki kanal listesinden silindiği ya da frekans değiştirdiği için uydu kurulumu ya da uydu kanal arama yapmak durumunda kalabiliyoruz. Sinyal yok hatası ile izlemek istediğimiz kanalında çekmediğini fark ettiğimizde, uydu ayarlama ile Türksat 4A kanal kurulumu yapılması gerekiyor. Türksat uydu frekans ayarları nasıl yapılır?

Haber 09-10-2022 10:40

Türksat 42E LNB ayarları düzenleme nasıl yapılır? Türksat 42E frekansı kaç olmalı, LNB gücü nasıl ayarlanır?

Türksat 42E LNB ayarları, uydu alıcısı ana menüsünden yapılır. Bu menüden otomatik ya da manuel bir şekilde frekans değerleri girilerek uygulanır. Türksat 42E LNB ayarları nedir? Türksat 42E frekansı kaç olmalı?

Haber 26-09-2022 19:23

Türksat 5A kanal listesi, özellikleri ve frekans bilgileri: Türksat 5A frekans ayarları nasıl yapılır?

Türksat 5A uydusu bilindiği üzere 2022 Ocak ayında fırlatıldı. Uydu, 3 Mayıs 2022 itibarıyla da ulaşması gereken 31 derece doğu yörüngesine geldi. Türksat 5A adlı uydunun bir ay boyunca çeşitli test aşamaları sürecek. Haziran'dan sonra ise uydu yayın hayatına başlayacak. Türksat 5A kanal listesi ve bilgilerine nereden ulaşılır? Türksat 5A frekans ayarları nasıl yapılır? Türksat 5A özellikleri nelerdir?

Haber 26-09-2022 19:22

Türksat 5A

Türksat 5A Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türksat 5A Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türksat anten ayarı kaç derece, LNB frekansı ne olmalı? Türksat anten ve frekans ayarları nasıl yapılır?

Pek çok televizyon kullanıcısı, Türksat anten ayarlarını yapma konusunda sorun yaşıyor. Söz konusu işlemler, doğru adımlar takip edildiği sürece oldukça kolaydır. Öncelikle anten ayarı ardından da LNB ayarı doğru şekilde yapıldığı takdirde, adımları sorunsuz tamamlamak mümkündür. Türksat anten ayarları nasıl yapılır? Türksat anten ayarı kaç derece olmalıdır?

Haber 24-09-2022 18:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yakında paylaşacağız diyerek duyurdu: Siber savunma mekanizması oluşturacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “Veriye dayalı yenilikçiliği destekleyecek, milli teknoloji üretim kabiliyetlerimizi geliştirecek, yapay zeka teknolojilerinde öne geçmemizi sağlayarak strateji çalışmamızı yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Asıl büyük tehditlerin konvansiyonel yöntemler yanında siber uzaydan da geleceğinin bilinci ile güçlü bir siber savunma mekanizması oluşturacağız” dedi.

Haber 28-06-2021 16:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu:

"TÜBİTAK, TÜRKSAT, Aselsan, TUSAŞ, CTECH gibi çok sayıda kurum ve kuruluşumuzun katkısıyla TÜRKSAT 6A uydumuzu ürettik. Test aşamasına gelen bu uydumuzu, önümüzdeki yıl uzaya fırlatmayı planlıyoruz" - "Faydalı yük kapasitesi bugüne kadarki uyduların tamamından fazla olacak TÜRKSAT 5B'nin hizmete girmesiyle veri iletişim kapasitemiz 15 kat artacaktır" - "Tasarım ve üretim aşamaları başarıyla tamamlanan TÜRKSAT 5B uydumuzun testleri sürüyor. Amacımız bu uydumuzu yılın son çeyreğinde uzaya göndermektir" - "(TÜRKSAT 6A'nın uzaya gönderilmesi) Böylece Türkiye, dünyada haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecektir" - "Asıl büyük tehditlerin konvansiyonel yöntemler yanında, siber uzaydan da geleceğinin bilinciyle güçlü bir siber savunma mekanizması oluşturacağız"

Yurthaber 28-06-2021 15:57

Türksat 5A uydusu ne işe yarıyor? Türksat frekansları değişecek mi? Ne zaman aktif olacak?

Türksat 5A uydusu ne işe yarıyor? Türksat frekansları değişecek mi? Ne zaman aktif olacak? soruları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla gündem oldu. Türksat 5A, 8 ocak 2021 tarihinde uzaya gönderilen haberleşme uydusudur. Bu uydu SpaceX tarafından uzaya gönderilmiştir. İşte ayrıntılar...

Haber 28-06-2021 15:35

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türksat 6A uydusunu ürettik

Türksat 6A uydusunun üretildiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Test aşamasındaki bu uydumuzu önümüzdeki yıl fırlatmayı planlıyoruz. Böylece Türkiye haberleşme uydusu üreten 10 ülke arasına girecektir" açıklamasını yaptı.

Haber 28-06-2021 14:30

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan flaş Türksat 5A açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ocak ayı başında fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusunun yörünge yolcuğunun devam ettiğini belirterek, "Ekvator'dan 35 bin 160 kilometre uzaklığa ulaşan Türksat 5A, yolculuğunun 4'te 3'ünü tamamladı. Uydumuz, mayıs ayının ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacaktır" dedi.

Haber 07-04-2021 11:00