Ücretli Izin Haberleri

Ücretli izin nedir? Ücretli izin türleri nelerdir?

Ücretli izinlerle ilgili merak edilen hususlar arasında bu izinlerin türleri ve süreleri öne çıkar. Dolayısıyla ücretli iznin ne anlama geldiği açıklandıktan sonra dinlenme haklarının çeşitleri ve kaç gün olduğu hakkında bilgi verilmelidir. Bu sayede çalışanların dinlenme haklarını gerekli koşullar oluştuğu zaman kullanmaları kolaylaşır. Ücretli izin türlerine dair açıklamalar yapıldıktan sonra değinilmesi gereken bir diğer husus ise bu hakların kullanılmadığı durumlarla ilişkilidir.

Haber 14-06-2023 14:35

Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek? Açık cezaevi izinleri bitti mi, uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri araştırılan konular arasında yer alıyor. Binlerce vatandaş, 31 Mayıs'ta sona ereceği açıklanan cezaevi izinlerine dair detayları öğrenmek istiyor. 5. Yargı Paketi'nde ceza infaz kurumlarındaki Kovid- 19 izinleriyle ilgili maddeye göre uzatılan izinlerin ne zaman biteceğine dair ayrıntıları haberimizde yer verdik. İşte Açık Cezaevi izinlerine dair son durum!

Haber 24-05-2022 16:38

Rusya'dan flaş koronavirüs kararı: Putin onayladı! 1 hafta ücretli izin

Rusya Devlet Başkanı Putin, 30 Ekim-7 Kasım aralığını Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle ücretli izin haftası ilan etme önerisini destekledi.

Haber 20-10-2021 16:14

Yıllık izinle ilgili tüm detaylar! Tüm çalışanları ilgilendiriyor!

Yaz aylarının gelmesi, yasakların kalkması, sınavların bitmesi ve normalleşme dönemine geçilmesiyle birçok çalışan yıllık izni alma planları yapmaya başladı. Çalışanların yıllık izin için birçok hakkı bulunuyor ancak çoğu çalışan bu haklara ilişkin yeteri kadar bilgi sahibi değil. Örneğin yıllık izin bölünerek kullanılabiliyor. Bir örnek daha vermek gerekirse yıllık izinde uzak yola gidecekseniz yol izni talep edebilirsiniz böylece işveren en fazla 4 gün yol izni vermek zorunda olur.

Haber 01-07-2021 10:35

Kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılan ve ücretsiz izne ayrılanlar tazminat alabilecek mi?

Kısa çalışma ödeneği hakkında merak edilen pek çok soru bulunuyor. Özellikle pandemi döneminde ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılan vatandaşlar KÇÖ'den yararlandırılan kişiler tazminat alabilecek mi sorusunu merak ediyor. Peki ücretsiz izin kıdem tazminatı hesabına dahil ediliyor mu? KÇÖ’den yararlandırılan ve ücretsiz izne ayrılanlar tazminat alabilecek mi? İşte yanıtı...

Finans 23-05-2021 14:23

Ücretli izin için aynı kadınla 37 günde 4 kere evlendi

Doğu Asya ülkesi Tayvan'da bir kişi, ücretli izninin süresini uzatmak için ilginç bir yöntem izledi. Adı açıklanmayan adam, aynı kadınla 37 günde defalarca evlenip boşandı.

Haber 16-04-2021 17:03

Son Dakika: Ücretsiz izin desteği verilen sektör sayısı artırıldı

Tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması, ücretsiz izin ve sigorta prim desteği düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Finans 15-04-2021 17:30

Ücretsiz izin parası ne kadar? Ücretsiz izin ücretlerine zam mı gelecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ücretiz izin parasına zam gelip gelmeyeceği araştırılıyor. Pandemi döneminde işten çıkarma yasağı nedeni ile ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara destek amaçlı verilen nakdi destek yardımına son olarak Ocak ayında zam gelmişti. Peki, ücretsiz izin parası ne kadar? İşte, detaylar...

Finans 03-04-2021 23:03

Yeni Zelanda'da düşük yapan kadınlara ve partnerlerine ücretli izin hakkı

Yeni Zelanda'da düşük veya ölü doğum yapan çalışan kadınlar ile partnerlerine ücretsiz izin hakkı tanıyan yasa kabul edildi. Bu kapsamda ayrıca evlat edinen ve taşıyıcı annelik yoluyla çocuk sahibi olan kişiler de izin hakkından faydalanabilecek.

Haber 25-03-2021 16:58