Ülke Sınırları Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tartışma yaratacak sözler! 'Sınır yol geçen hanı...'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diplomasi ve Siyaset Akademisi’nde konuştu. Kılıçdaroğlu, “Kaçaklar Afganistan’dan geliyor koskoca İran sınırını aşıyorlar. Van’dan otobüslere binip büyük kentlere ulaşıyorlar. Aslında bunlar herkesin gözü önünde oluyor. Birileri bunu kontrol edemiyor veya insan kaçakçılığı yapanlar bir şekilde bunu beceriyor. Bugün göçler konusunda ciddi sorunlar yaşayan bir ülkeyiz” dedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken o açıklamaları!

Haber 13-05-2022 14:28

İran sınırına beton duvar! 43 kilometre tamamlandı

Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinden başlatılan Ağrı'nın Doğubayazıt ile Hakkari'nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları devam ediyor. Yaşa dışı geçişlerin engellenmesi için Yüksekova ilçesinin İran sınır hattında başlatılan 43 kilometre beton duvar çalışmaları tamamlandı.

Haber 30-08-2021 09:45

Donald Trump'ın milyarlarca dolarlık Meksika duvarı çöktü

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump’ın, ABD ile Meksika sınırı arasına inşa ettiği yaklaşık 21 milyar dolarlık duvarın Arizona eyaletinde yer alan Douglas kentindeki bölümünün bir kısmı, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan muson yağmurları ve sel felaketi nedeniyle çöktü.

Haber 25-08-2021 15:29

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, Türkiye-İran sınır hattında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvveleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile İran hududundaki tedbirlere yönelik yerinde inceleme ve denetlemelerde bulunuyor.

Haber 14-08-2021 14:43

Van sınırında duvarlar yükseliyor! İşte sıfır noktasından sıcak görüntüler

İran-Van sınır hattında, kaçak geçişlerin önüne geçilebilmek için yeni duvar örüldü. Bölgede inceleme yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile Göç İdaresi Genel Müdürü Savaş Ünlü, hem karadan hem de gölden çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Haber 12-08-2021 20:17

Türkiye-İran sınırına 295 kilometrelik duvar

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, göç baskısının artmasıyla birlikte Türkiye-İran sınır güvenliğinin sağlanması, yasa dışı geçişler ile kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi ve teröristlerin sızmasının engellenmesi amacıyla 295 kilometrelik sınır hattının tamamına duvar örüleceğini belirtti.

Haber 27-07-2021 15:46

İddialar gündem olmuştu! Afgan göçmen sayısında artış var mı? Yanıt geldi

Güvenlik kaynakları, “Afganistan'dan gelen göçmenlerin sınır hattından kolaylıkla yurda girdiği” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, şu an için Afgan göçmen sayısında artış yaşanmadığını, hudut hattının 20'ye yakın tabur, komandolar dahil 20 bin civarında personel, modüler beton duvar, elektro-optik kuleler ve insansız hava araçlarıyla 24 saat boyunca izlendiğini belirtti.

Haber 16-07-2021 11:42

Yunanistan'da Türkiye sınırındaki 'ses topu'na Yunan polislerden tepki

Yunanistan’da, göçmenlerin geçişlerini engellemek gerekçesiyle Türkiye sınırına çok yüksek ses çıkaran 'ses topu' yerleştirilmesi Yunan polislerin tepkisine neden oldu.

Haber 03-06-2021 20:02

Suriye sınırına güvenlik duvarı! Yüzde 98'i tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Mardin ve Şırnak’ın Suriye sınırında yapımına başlanan güvenlik duvarı tamamlandı. Suriye sınır hattına 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar bloklar yerleştirilerek, duvarların üzerine jiletli tel de çekildi.

Haber 10-05-2021 10:02