Ursula Von Der Leyen Haberleri

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ele alındı.

Haber 17-06-2023 18:07

Avrupa'daki ilk tesis! Resmen açıldı... İşte adresi

Avrupa ana karasında bulunan ilk "dikey uydu fırlatma tesisi" açıldı. İsveç'in kutup bölgesi yakınında yaklaşık 15 milyon avro yatırımla kurulan tesise "Esrange Uzay Limanı" adı verildi. Tesisinin açılışına İsveç Kralı Carl 16. Gustaf da katılırken, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, açılıştaki konuşmasında, AB'nin uzaya ayak bastığını ve orada kalacağını söyledi.

Haber 16-01-2023 10:37

AB Komisyonu Başkanı'nın sözlerine İtalya'dan sert tepki! 'Seçimlere üç gün kala tehdit, şantaj kabul edilemez'

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İtalya ile ilgili sözleri gündem oldu. Leyen, İtalya'nın seçimlerden sonra zor bir yöne gitmesi halinde ellerinde buna yönelik araçların olduğunu söyledi. Leyen'in sözleri İtalyan siyasetçilerin tepkisini çekti.

Haber 24-09-2022 00:52

Rusya'nın doğal gaz hamlesine ilişkin AB'den açıklama

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın doğal gaz hamlesine ilişkin, "Rusya doğal gaz piyasalarını aktif olarak manipüle ediyor." dedi.

Haber 07-09-2022 13:44

Ukrayna'nın AB üyeliğine reform koşulu

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Ukrayna'nın yeniden yapılandırılmasına yönelik desteğin ülkenin AB üyelik süreciyle bağlantılandırılabileceğini söyledi.

Haber 20-05-2022 09:19

Ukrayna savaşı: AB, yıl sonuna kadar Rus petrolüyle bağını kesme planını açıkladı

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yönelik altıncı yaptırım paketinin ayrıntılarını açıkladı, AB'nin Rus petrolüyle bağını tamamen keseceğini söyledi.

Haber 04-05-2022 13:35

AB'ye girişin ilk adımı sayılıyor! Zelenskiy'e teslim etti

Rusya-Ukrayna savaşıyla alakalı önemli haberler gelmeye devam ederken Ukrayna’nın bir diğer gündemi olan Avrupa Birliği (AB) üyeliği ile ilgili de yeni bir gelişme yaşandı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e, Avrupa Birliği’ne girişin ilk adımı sayılan ve sorularla dolu anketi teslim etti. Zelenskiy, bir hafta içinde anketi doldurup geri vereceğini duyururken von der Leyen konuşmasında “Ukrayna’nın Avrupa Birliği’nde olması gerekir” dedi.

Haber 08-04-2022 23:49

AB Komisyonu Başkanı Buça'yı ziyaret etti

AB Komisyonu Başkanı, katliama sahne olan Buça kentinde Ukrayna'ya destek mesajı vererek, "Burada Putin'in ordusunun zalim yüzünü, insanlığımızın parça parça edilişini gördük" dedi.

Haber 08-04-2022 21:07

AB'den Bucha'da dikkat çeken mesaj! Sizin kavganız bizim kavgamızdır

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın Buça kenti ile başkenti Kiev'i ziyaret ettiklerini duyurdu. Von der Leyen, "Ukrayna halkına mesajım: Vahşetlerin sorumluları adalete teslim edilecek. Sizin kavganız bizim kavgamızdır." dedi.

Haber 08-04-2022 20:07

AB’den Ukrayna’ya tam destek! Rus savaş suçlarını ve insanlığa karşı suçları ortaklaşa soruşturacaklar

Rus güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından Buça kasabasında ortaya çıkan şoke edici görüntüler tüm dünyayı ayağa kaldırmıştı. Avrupa Birliği Pazartesi günü yaptığı açıklamada, olayın ardından iddia edilen Rus savaş suçlarını ve insanlığa karşı suçları araştırmak için Ukrayna ile ortak bir soruşturma ekibi kurduğunu duyurdu.

Haber 04-04-2022 16:39

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya bir şok daha!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Avrupa’nın yaptırımları devam ediyor. Avrupa Komisyonu Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında ‘Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırılarına yanıt olarak yaptırımlar ağını daha da sıkılaştırıyoruz’ dedi ve alınan yeni kararları duyurdu.

Haber 09-03-2022 16:02

AB'den vatandaşlara enerji tasarrufu çağrısı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rus doğal gazına bağımlılığı daha hızlı bir şekilde azaltmak için vatandaşlara enerji tasarrufu çağrısı yaptı.

Haber 09-03-2022 12:25

AB: BioNTech-Pfizer'in 100 günde aşısını varyantlara karşı uyarlaması gerekiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omikron varyantıyla ilgili kesin bilgiler için birkaç haftaya ihtiyaç duyulduğunu, BioNTech-Pfizer ile yaptıkları alım sözleşmesine göre şirketin aşısını 100 gün içinde varyantlara karşı etkili hale getirmesi gerektiğini söyledi.

Haber 28-11-2021 21:00

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 21-06-2021 22:28

Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, turizm sektöründe çalışanların tamamını aşılanacağını belirtti ve Alman turistlerin de Türkiye'ye beklendiğini ekledi.

Haber 06-05-2021 13:22

AB Komisyonu Başkanı: Temmuz ayında yetişkinlerin yüzde 70'i için yeterli doz olacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, temmuz ayında AB ülkelerindeki yetişkin nüfusun yüzde 70'inin aşılanmış olması için koyulan hedefe ulaşacaklarını belirtti.

Haber 06-05-2021 10:16

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ursula von der Leyen'in açıklamasına yanıt

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "AB Konseyi ve Komisyonu Başkanlarının ülkemizi ziyaretinde yaşanan oturma düzeni tartışmasının, Avrupalılıkla, kadın olmakla, İstanbul Sözleşmesi’yle ve Avrupa Komisyonu’nun konumu ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu konuda bir kasıt veya kötü niyet aranması da anlamsızdır" denildi.

Haber 28-04-2021 17:33

Koltuk krizinin ardından Von der Leyen'den açıklama incinmiş hissettim

Ankara ziyaretinde yaşadığı protokol kriziyle ilgili konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Bir kadın olarak, bir Avrupalı olarak incinmiş ve yalnız hissettim" dedi.

Haber 26-04-2021 23:36

AB’den korona kararı: Aşı olan gelebilir!

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, New York Times'a konuştu ve AB'nin yeni kararlar almayı gündeme getirdiğini söyledi.

Haber 26-04-2021 09:00

AB'de bu kez başka bir diplomatik protokol sorunu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy tarafından Ukrayna'nın bağımsızlık yıl dönümü kutlamalarına davet edilen AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in resmi davet mektubuna, kendisinin değil özel kalem müdürünün cevap yazdığı ortaya çıktı.

Haber 15-04-2021 15:09

İtalyan La Stampa gazetesi: Von der Leyen, Michel tarafından aşağılanmış hissediyor

İtalyan La Stampa gazetesi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in 6 Nisan'daki Türkiye ziyaretinde protokolde yaşananlar nedeniyle AB Konseyi Başkanı Charles Michel tarafından aşağılanmış gibi hissettiğini yazdı.

Haber 13-04-2021 21:51

Belçika gazetesi: Michel ve von der Leyen paslaşmayan tecrübesiz golcüler gibi

Belçika'da yayın yapan De Tijd gazetesi, Ankara ziyaretlerindeki protokol olayının ardından AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i "birbirlerine pas atmayan tecrübesiz ve hırslı golcülere" benzetti. Haberde, ikili arasında daha önce de "çocukça çekişmeler" yaşandığı ifade edilerek, bunlardan birinin İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile yapılacak video konferans toplantısına kimin öncülük edeceği konusunda yaşandığı aktarıldı.

Haber 11-04-2021 20:02

Der Spiegel: AB başkanlarının ziyaretindeki protokol olayının kaynağı Michel ve Leyen arasındaki anlaşmazlık

Alman Der Spiegel dergisi Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri sırasında yaşanan protokol olayıyla ilgili Türkiye'nin suçu olmadığını yazdı.

Haber 10-04-2021 02:32

Fransız L'Opinion gazetesi: Türkiye, AB protokol olayında 'mağdur'

Fransız L'Opinion gazetesi, Avrupa Birliği (AB) yönetiminin 6 Nisan'daki Türkiye ziyaretinde yaşanan protokol olayında Türkiye'nin, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen arasındaki kavganın "mağduru" olduğunu yazdı.

Haber 09-04-2021 23:25

Juncker: Konsey Başkanı AB protokolünde birinci sıradadır!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun eski Başkanı Jean-Claude Juncker, halefi Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri sırasında yaşanan protokol olayıyla ilgili değerlendirmesinde, Konsey Başkanının AB protokolünde birinci sırada bulunduğunu söyledi.

Haber 08-04-2021 16:42

AB Konseyi Başkanı Michel, Türkiye ziyaretindeki protokol düzeni eleştirilerini yanıtladı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşme sırasında uygulanan protokol düzeninin ziyaretin önemini gölgelemesinden üzüntü duyduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Charles Michel ve Ursula von der Leyen'le yaptığı görüşme sırasında von der Leyen'ın ayakta kalması tepki çekmişti.

Haber 08-04-2021 01:16

Kritik görüşme sonrası AB'den ilk açıklama

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmede, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye'deki Suriyelilerin durumu ve bölgesel konuların değerlendirildiği, ayrıca AB liderlerinin olası Türkiye ziyaretlerinin ele alındığı bildirildi.

Haber 19-03-2021 17:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı ve AB Konseyi Başkanı ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile videokonferans görüşmesinde, Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik hususlar ele alındı, salgınla mücadelede atılacak ortak adımlar ve bölgesel meseleler değerlendirildi.

Haber 19-03-2021 16:38