Üst Solunum Yolları Haberleri

ÖZEL | Vakalar arttı, endişe başladı: Yeni bilinmeyen salgın mı var? Yapılan 'Covid 19' aşısı iddialarına Prof. Dr. Alpay Azap'tan yanıt: Aşıların değil ama koronavirüsten korunma önlemlerinin etkisi

Son günlerde üst solunum yolu şikayetiyle doktora başvuranların sayısında ciddi artış gözlemlenirken, özellikle bebek ve çocuklarda daha fazla görülen halsizlik, öksürük, ağrı ve ateş gibi şikayetlerle hastanelerin acil servisleri dolup taşıyor. Söz konusu şikayetlerin 1 ay devam etmesiyle 'bilinmeyen bir salgın' endişesi akıllara gelirken, Prof. Dr. Alpay Azap yoğunluğun sebebini Mynet'e açıkladı. 'Covid 19' detayı ise dikkat çekti.

Haber 08-01-2024 12:07

Yeni 'ölümcül' tehlike! Üçlü virüs uyarısı geldi: Rinovirüs, RSV ve influenza...

Hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle grip vakalarında artış yaşanmaya başlandı. Hastanelere benzer şikayetlerle başvuranların sayısı hızla artarken, dikkat çeken bir uyarı geldi. Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen rinovirüs, RSV ve influenza ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken "Değişkenlere bağlı olmak üzere bu üç virüs de ölüme neden olabilmekte" diye konuştu.

Haber 04-12-2022 14:43

Çocuklarda bu hastalıklar çok arttı! Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı 10 etkili önlem!

Sonbahar ile birlikte havaların soğuması, kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması ve okulların da açılmasıyla özellikle nezle, grip, farenjit ve bademcik enfeksiyonları sık görülmeye başlandı. Havaların soğuması nedeniyle çocuklar arasında hastalıklar arttı. Uzmanlar, üst solunum yolu enfeksiyonlarına etkili öneriler verdi.

Haber 14-10-2022 23:26

Pandemide hangi belirtiler varsa acil servise gitmeliyiz? Solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırmayın

Koronavirüs pandemisi, tüm dünyayla birlikte ülkemizde de etkisini devam ettiriyor. Pandemiden korunmak için aşılama çalışmaları sürdürülürken, kişisel önlemler de alınmaya devam ediliyor. Ancak havaların soğumasıyla birlikte yeniden okullara ve iş yerlerine dönen kişiler, bu kez de soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanmaya başladı. Bu durum da acil servislere olan talebi artırdı. Ancak acil bölümü meşgul etmemek için belirtilere göre hareket etmek önem taşıyor.

Haber 28-10-2021 10:01

Anne babalar kış hastalıklarına dikkat! Çocuğunuz nezle ya da grip olduysa...

Yaz aylarının sıcak ve güneşli havası yerini serin ve yağışlı günlere bıraktı. Okulların açılması ile aynı haftaya denk gelen hava değişimi hastalıklara da kapı araladı. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında artışa sebep olan hava değişiminde çocuklarını hastalıklardan korumak isteyenler neler yapması gerektiğini araştırıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Serdar Baylançiçek, kış hastalıklardan korunmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Haber 09-09-2021 12:34

Konuşma ve öksürük seslerinin analizi ile Covid-19 tanısı koyulabilecek

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yahya Ayhan Acar'ın TÜBİTAK destekli projesi kapsamında geliştirilen konuşma, ses ve öksürük analizi yazılımı ile Covid-19 tanısı koyulabilecek. Doç. Dr. Acar, "Yapılan analiz sonuçları konuşma ve öksürük seslerinin Covid-19 ile ilintisini ortaya koymaktadır ve hastalık şüphesi olanların hızlı tespit edilmesi açısından kritik öneme sahiptir" dedi.

Haber 27-02-2021 14:50

'Dondurmayı kaşıkla yemeyin'

Uzmanlar, dondurmanın kaşıkla değil, yalanarak yenilmesinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

Haber 27-06-2013 18:01

Ofisler mikrop saçıyor

Çalışma ofisleri, grip, zatürree ve bronşit gibi ortak solunum yolları hastalıklarına yol açan virüsler taşırken, telefon ve bilgisayar klavyesi hastalık yaymada başı çekiyor.

Haber 24-02-2005 17:00

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmamak için sigara ve stresten uzak durulması gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00

Her yaşta karşılaşılan hastalık

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde Uludağ Üniversitesi'nce yapılan araştırmada, en çok görülen hastalıklar arasında üst solunum yolu enfeksiyonlarının ilk sırada yer aldığı ortaya çıktı.

Haber 30-11-1999 00:00

Şifalı bitkilerle tedavi

Şifali bitkiler uzmanı olan ve bölgede 'Lokman Hekim' olarak tanınan Ahmet Yılmaz, her türlü solunum yolu hastalığının şifalı bitkilerle tedavi edilebildiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00