Uv Işınları Haberleri

Yaptırmadan önce bir kere daha düşünün! DNA'yı bozuyor kansere neden oluyor

Kadınlar içni tırnaklarının görünümü oldukça önem taşıyor. Daha bakımlı bir görünüm için özellikle son yıllarda artan kalıcı oje uygulamaları pratik olarak görülüyor. Ancak kalıcı ojeler sağlığı büyük ölçüde tehlikeye atıyor. Uzmanlar kalıcı ojeler hakkında çarpıcı uyarılarda bulunuyor.

Haber 31-01-2023 14:25

Uzmanlar uyarıyor: Benlerinizin görünümüne dikkat!

Cilt sağlığı adına benlerin kontrolünü aksatmamak gerekiyor. Uzmanlar benlerinizin görünümü hakkında bilinçli olmanız ve değişim gösteren benleriniz olduğunda mutlaka doktora görünmeniz hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 04-07-2022 16:47

Maske takınca güneş kremi sürmek gerekir mi? Güneşin zararlı ışınlarından 8 öneri ile korunun

Koronavirüs pandemisi ile birlikte hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen maske kullanımı, güneş kremi alışkanlığını azalttı. Oysa ki maske takmak cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için yeterli olmuyor. D vitamini alımı içinse 10 dakikalık güneşin yeterli olduğu söyleniyor. Peki zararlı güneş ışınlarından korunmak için ne yapmak, kaç faktörlü güneş kremi kullanmak gerekiyor?

Haber 08-07-2021 14:39

Uzman isim uyardı: Kontrolsüz güneşlenme kansere sebep oluyor

Kontrolsüz güneşlenmenin ciltte lekeler oluşturmanın yanı sıra deri kanserlerine de sebep olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Onur Çapkan, 3 adımda ultraviyole ışınlardan korunmanın mümkün olduğunu söyleyerek, “Direkt güneş ışığından kaçının, gölgede kalmak UV ışının yüzde 75 oranında azaltır. Güneşten koruyucu özelliği bulunan kıyafetler ve kremler kullanmaya özen gösterin." açıklamasını yaptı.

Haber 08-06-2021 10:51

Güneş, açık tenli kişileri seviyor

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Atakan, ültraviyole (UV) ışınlarının, insan için pek çok faydasının yanı sıra zararları da bulunduğunu belirterek, özellikle açık ten rengine sahip kişilerin, 'güneş yanığı, deri kanseri oluşumu, çeşitli alerjik reaksiyonlar ve erken deri yaşlanması' riskleriyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Haber 30-11-1999 00:00