Uyuşma Haberleri

El ve ayaklardaki bu belirtiye dikkat! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir!

Diyabetin belirtilerine dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Susuzluk, çok su içme ve sık idrara çıkma, kilo kaybı, tekrarlayan enfeksiyonlar, el ve ayaklarda uyuşma ve daha ciddi vakalarda ise koma diyabetin başlıca belirtileridir” dedi. Eğer siz de bu belirtileri yaşıyorsanız şeker hastalığınız başlamış veya ilerlemiş olabilir. Özellikle kol, bacak , göz ve ağızda çıkan bu belirtiler dikkate alınmalı.

Haber 09-01-2024 16:30

Bacak ağrısı deyip geçmeyin! Kalp hastalığının bilinmeyen 5 belirtisi

Kalp krizi ve kalp hastalıkları her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Kalp hastalıkları belirtisinin genel olarak göğüs sıkışması, terleme olduğu bilinse de bu hastalıklar vücudun farklı yerlerinde belirti verebiliyor. Kalp hastalıklarının bilinmeyen 5 belirtisi bulunuyor.

Haber 18-04-2023 09:09

Bu iki belirtiye dikkat! Felç geçirmeden bir hafta önce başlıyor

Felç milyonlarca insanın sakat kalmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan ciddi sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ani geliştiği bilinen felce erken müdahale inmenin etkilerini azaltabiliyor. Felç geçirenlerin yüzde 43'ü felç geçirmeden önce aynı belirtiyi yaşamış.

Haber 03-01-2023 13:31

Felç geçirenlerin %43'ü olaydan 1 hafta önce aynı belirtiyi yaşamış! Önleminizi önceden alın

Felç nedeniyle her yıl milyonlarca insan sakat kalıyor ve hayatını kaybediyor. Aniden gelişen sağlık sorunları arasında bulunan felç oldukça riskli sonuçlara yol açabiliyor. İnmeyi önceden fark etmek için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre felç geçirenlerin %43'ü olay yaşanmadan 1 hafta önce aynı şeyi yaşamış.

Haber 12-12-2022 13:52

Her şey haftalar önce başlıyor! Kalp krizinin bu belirtileri bilinmiyor

Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan kalp hastalıkları ve kalp krizi sağlığı önemli ölçüde tehlikeye atıyor. Kalp krizini önceden teşhis edip acilen doktora gitmek hayat kurtarıyor. Kalp krizinin belirtilerinin göğüs sıkışması, terleme olduğu biliniyor. Ancak günlük yaşanılan bazı problemlerin de kalp krizinin yaygın belirtisi olduğu öğrenildi.

Haber 12-10-2022 13:26

Hem sizi hem de çevrenizi etkiliyor! Huzursuz bacak sendromunu azaltacak çözümler

Her kişi ya kendinde ya da çevresinde yer alan huzursuz bacak sendromundan rahatsızlık duymuştur. İstemsiz bir şekilde bacağınızın sallanmasına neden olan huzursuz bacak sendromunu belirtilerini azaltacak basit yöntemler vardır. Geçmeyen huzursuz bacak sendromunu tedavi ettirmek oldukça önemlidir.

Haber 26-08-2022 15:04

Erken tanı ile sakat kalmak önlenebilir! Bu belirtilere dikkat edin...

MS hastalığı toplumun korktuğu hastalıklar arasında yer alıyor. Tüm yaşamı etkileyen MS hastalığının olumsuz etkilerini azaltmak için erken teşhis edilmesi ve uygun tedavi yöntemlerinin izlenmesi gerekiyor. Doğru tedavi ile MS hastalığında sakat kalmak önlenebiliyor.

Haber 23-05-2022 13:59

Bacak uyuşmasının nedenleri

Dr. Aybars Akkor bacak uyuşması şikayetlerinin nedenlerini Mynet okuyucuları için derledi.

Haber 09-03-2005 01:59

Ellerdeki uyuşmanın nedenleri ve tedavisi

Çevremizde çok sık duyarız. "Ellerim uyuşuyor" sözünü.. Uyuşukluk kimi zaman uzun sürer, kimi zaman ise kısa.. Ama nedense el uyuşması fazla ciddiye alınmaz. Oysa uyuşmanın birçok önemli nedeni olabiliyor.

Haber 25-02-2005 03:22

Kol ve bacakta sabah uyuşmalarına dikkat

Acıbadem Hastanesi Kozyatağı Nöroloji Şefi Prof. Dr. Yasef Özsarfati, birçok insanda görülen kol ve bacakta uyuşmaya dikkati çekerek, her iki organda aynı anda meydana gelen ve en az 15-10 dakika süren uyuşmanın, beyin-damar hastalıklarının ön belirtisi olduğunu bildirdi.

Haber 30-11-1999 00:00