Uyuz Hastalığı Haberleri

Geceleri artan kaşıntılarınız varsa bu hastalığa dikkat! Dünyada 300 milyon kişiyi etkisi altına alıyor

Dünyada 300 milyon kişinin uyuz hastalığına yakalandığını belirten Prof. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Soğuk ortamda uyuz parazitinin daha uzun süre hayatta kalabilmesi ve yazın terdeki antimikrobiyal peptidlere duyarlı olmaları sebebiyle sonbahar ve kış aylarında görülme sıklığı artar. Uyuz hastalığı kişiden kişiye 15-20 dakika arasında uzun temaslarda bulaşır. Şikâyetler genelde el parmak araları, el bileğinin iç kısmı, koltuk altları, bel, kalça, ayak ve ayak bileğinde daha şiddetlidir." dedi.

Haber 02-04-2024 10:56

Uyuz hastalığı neden olur? Uyuz hastalığına ne iyi gelir?

Uyuz, halk arasında yanlış bir şekilde kişisel hijyen eksikliği ile ilişkilendirilebilecek bir hastalıktır. Ancak uyuz temizlikle değil de genellikle enfekte bir kişi ile temas sonucu bulaşan bir parazitin neden olduğu bir enfeksiyondur. Uyuz, doğru tanı ve tedavi ile başarılı bir şekilde yönetilebilen kaşıntılı bir deri hastalığıdır. Belirtileri fark edildiğinde zaman bir doktorla ile iletişime geçmek, uyuzun hızlı bir şekilde kontrol altına alınması için önemlidir. Peki, uyuz nasıl geçer?

Haber 31-12-2023 14:38

Uyuz salgını alarmı: Bu belirtiler varsa dikkat! Temas ile bulaşıyor, vaka sayısı her geçen gün artıyor

Türkiye'de uyuz vakalarının sayısı her geçen gün artıyor. Temas yoluyla bulaşan uyuz hastalığı ile ilgili uzmanı yapılması gerekenleri anlattı. Doç. Dr. Mustafa Tosun, hastalığın kışa geçiş aylarında arttığını ifade etti. İşte uyuz hastalığı belirtileri ve korunmak için karşı yapılması gerekenler...

Haber 20-11-2023 15:50

Çoğu hasta aylarca iyileşemiyor... Uzman isimden korkutan 'Uyuz' açıklaması! 'İlacı var ama SGK karşılamıyor'

Uyuz vakalarında artış görüldüğü şu günlerde uzman isimden korkutan bir açıklama geldi. İstanbul Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Sercan Ahmet Uluç yaptığı açıklamada 'Uyuz vakası görmediğimiz gün yok' diyerek durumun ciddiyetini vurguladı. 'Üstelik hastalık artık dirençli' diyen Uluç, ilacının olduğu ancak SGK tarafından karşılanmadığını dile getirdi.

Haber 08-11-2023 16:06

Uyuz Hastalığı

Uyuz Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uyuz Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzman doktor uyardı! Kovid-19 dönemiyle artış görüldü... Geceleri yaşanan bu belirtiye dikkat

Kovid-19 pandemisinin etkileri devam ediyor. Birçok hastalığın tetiklenmesine yol açan Kovid- 19 hem sağlık hem de sosyal anlamda oldukça zorlu durumlara neden oldu. Uzman doktor Kovid-19 dönemiyle birlikte uyuz vakalarının da arttığını belirterek geceleri görülen belirtiye karşı uyardı.

Haber 27-03-2023 11:23

İnsandan insana bulaşıyor! En küçük belirtide hastaneye koşun

Son yıllarda artan uyuz vakalarında hastanelerin acil servisleri başta olmak üzere polikliniklerde de uyuz rahatsızlığı nedeniyle gelen hasta sayısında artış yaşanıyor. Uyuz hastalığında yaşanan bu artış tedirgin ederken uzmanlar uyarıda bulundu. Erken teşhisin bulaşmanın önüne geçeceğini belirten uzmanlar, en ufak belirtide hastaneye başvurulması gerektiğini belirtiyor.

Haber 15-12-2022 10:52

Son zamanlarda büyük artış gösterdi! Geceleri uyuyamıyorsanız nedeni uyuz olabilir

Uyku sağlıklı bir vücut için en gerekli olan ihtiyaçlar arasında bulunuyor. Ancak birçok insan uyku problemleri çekiyor. En çok görülen uyku problemlerinden olan uykusuzluk yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Son zamanlarda artan uyuz vakaları uykusuzluğa neden olan etkili hastalıklar arasında bulunuyor.

Haber 30-09-2022 14:39

Vaka artışı görülen uyuz hastalığına karşı en kritik yöntem eş zamanlı tedavi

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Selda Pelin Kartal: - "Dünyada uyuz hastalığı son yıllarda farklı ülkelerde, farklı zaman dilimlerinde artıyor. Türkiye'de de son 3,5-4 yılda eski yıllara kıyasla en az 4 kat artış söz konusu" - "Uyuzda bağışıklık olmadığı için hastalık tekrar tekrar aynı kişilere bulaşabilir. Bu nedenle beraber yaşayan, yakın temas içinde olan insanların tedavilerinin mutlaka eş zamanlı yürütülmesi lazım"

Yurthaber 24-09-2022 11:05