Vadeli Mevduat Nedir Haberleri

2022'de Türkiye siyasetinin rotasını ekonomi belirleyecek

2021'in son aylarında hem salgın, hem de uygulanan ekonomi politikaları nedeniyle Türk lirasının rekor değer kaybı, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon, iktidarı zorlayan konular oldu. Muhalefetin iktidara yönelik erken seçim baskılarını artırmayı hedeflediği yeni yılda, siyasetin rotasını büyük ölçüde ekonomideki gelişmeler belirleyecek görünüyor. Ankara'dan Ayşe Sayın'ın haberi.

Haber 02-01-2022 12:19

Türkiye ekonomisi: 2021'den 2022'ye alınan dersler ve riskler

2022'ye girerken ekonomi politikası konusunda önümüze koyulan yol haritası belki hiç olmadığı kadar net. Ancak iktisadi prensiplerin ima ettiği nihai nokta ile karar alıcıların ulaşmak istedikleri nokta birbirinden uzaklaştıkça Yeni Ekonomik Program ile ilan edilen yol haritasından sapmalar olmaya başlıyor. İşte bu belirsizlik 2022'ye dair öngörüde bulunmayı zorlaşıyor. Prof. Dr. Selva Demiralp BBC Türkçe için yazdı.

Haber 01-01-2022 11:41

Kur korumalı mevduata geçiş için 'özel dönüşüm kuru' kaldırıldı

Merkez Bankası tarafından, Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesine ilişkin tebliğlerde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yapılan değişiklikler kapsamında, "dönüşüm kuru" ve "vade sonu kuru" kavramları yeniden tanımlandı.

Haber 31-12-2021 09:56

Altın hesaplarından TL mevduata dönüşe destek yürürlüğe girdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), altın hesaplarının TL'ye çevrilmesinde destek sağlayacağını açıkladı. Buna göre altın hesabındaki miktar satılarak TL mevduat hesabı açıldığında, faiz oranı TCMB'nin belirlediğinden düşük olamayacak ve eğer altın fiyatlarından oluşan fark faizden yüksek olursa bunu Merkez Bankası ödeyecek.

Haber 29-12-2021 11:10

Vadeli Mevduat Nedir

Vadeli Mevduat Nedir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vadeli Mevduat Nedir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

CHP kurdan kâr edenleri gündemde tutacak, zarar görenlere hukuki destek verecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi" kararını açıkladığı 20 Aralık gecesi, dövizini yüksekten bozduranlarla ilgili Meclis ve yargı denetim yollarına başvurmaya hazırlanıyor. CHP, dövizdeki düşüş nedeniyle zarar eden yurttaşlara da "hukuki destek" verme kararı aldı.

Haber 28-12-2021 13:30

TÜİK'in enflasyon verileri neden tartışılıyor, verilerdeki kalite düzeltmesi ne anlama geliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri uzun süredir tartışılıyor. Çünkü, alternatif enflasyon oranı yayımlayan oluşumların ve TÜİK'in açıkladığı veriler arasında büyük fark var. Türkiye'de "gerçek enflasyon" tartışması nasıl çıktı? TÜİK'in enflasyon verilerinde öne çıkan kalite düzeltmesi nedir?

Haber 24-12-2021 15:03

Reuters: Kamu bankaları, Erdoğan'ın açıklaması sonrası yüklü miktarda dolar satışı gerçekleştirdi

Kamu bankalarının sadece Pazartesi ve Salı günü yaptığı müdahaleler 3 milyar doları buldu. Müdahaleler hafta boyunca devam etti.

Haber 23-12-2021 17:58

HDP'den Saadet Partisi'ne ziyaret: 'Türkiye'nin erken, acil seçime ihtiyacı var'

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar, "erken seçim" önergesi için muhalefet partilerini ziyaret turuna Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ile başladı. Eş Başkanlar, Türkiye'nin "erken, acil seçime ihtiyacı olduğunu" vurguladı.

Haber 22-12-2021 19:25

İktidarın yeni ekonomik hamleleri erken seçim kapısını açar mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni "finansal alternatif" olarak açıkladığı "kur korumalı TL mevduat" sisteminin devreye alınması, döviz kurlarına sert düşüş olarak yansırken siyasi kulislerde en çok konuşulan, iktidarın ekonomi alanındaki yeni hamlelerinin bir 'erken' veya 'baskın seçim' sonucunu doğurup doğurmayacağı.

Haber 22-12-2021 17:42

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kurda köpük gitti, gerçek fiyatlamaya doğru gidiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TL'nin değerindeki ani düşüş ve ardından alınan önlemleri değerlendirirken 'kurun iyi bir yerlerde dengeye geleceğini' söyledi.

Haber 22-12-2021 13:09