Veri Toplama Haberleri

Google Play Store'da büyük şok! Android kullanıcıları dikkatli olun

Google, Android uygulama mağazası Google Play Store'da yer alan düzinelerce uygulamanın verileri gizlice topladıklarını gördü. Şirket daha sonra bu uygulamaları Google Play'den kaldırma yoluna gitti. Google bu uygulamalarını mağazadan kaldırmış olsa da, araştırmacılar hala milyonlarca cihazda olduklarını belirttiler.

Haber 07-04-2022 15:56

Facebook veri soygununa karşı yasal işlem başlatıyor

Facebook, Ukrayna uyruklu Alexander Solonchenko’ya 178 milyondan fazla kullanıcının verilerini çalıdığı iddiasıyla dava açtı.

Haber 26-10-2021 09:18

LinkedIn'de veri sızıntısı iddiası! Milyonlarca kişinin hesabı tehlikede olabilir

LinkedIn'in adı bir kez daha veri sızıntısı iddiası ile gündeme geldi. İddialara göre 700 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri çevrimiçi olarak satışa sunuldu. Eğer veri sızıntısı doğruysa bu, bugüne kadarki en büyük LinkedIn veri sızıntılarından biri olduğu anlamına geliyor.

Haber 29-06-2021 17:08

MKK nedir, ne işe yarar? Merkezi Kayıt Kuruluşu nedir ve MKK sicil numarası nasıl alınır?

Ekonomiyle ilgili merak edilen terimlerden MKK yani tam adıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu, ekonomi piyasasında bulunan taraflar için büyük rahatlık sağlarken, pek çok vatandaş tarafından da merak edilip araştırılıyor. Peki MKK nedir, ne işe yarar? Merkezi Kayıt Kuruluşu nedir ve MKK sicil numarası nasıl alınır? İşte yanıtı...

Finans 09-06-2021 15:22

Almanya’dan Google'a soruşturma!

Almanya Rekabet Kurumu Federal Kartel Dairesi, Google Almanya, Google İrlanda ve Google'ın ana şirketi Alphabet hakkında pazar hakimiyetinde durumunu kötüye kullanıp kullanmadığına yönelik soruşturma başlattı.

Haber 25-05-2021 13:50

Cumhurbaşkanlığı'ndan vatandaşlara WhatsApp uyarısı!

Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, WhatsApp’ın yeni gizlilik güncellemesini kabul eden vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vatandaşların kişisel verilerini üçüncü taraflarla paylaşmaya zorlandığını ifade eden Koç, “Fotoğraf, video ve dosyalar sunuculardan silinmeyebilir" dedi.

Haber 18-05-2021 14:02

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan'dan 20'li yaşlar challengeı uyarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, son günlerde popüler olan "20'li yaşlar challenge" ve benzeri akımlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Kişisel verilerimiz bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanımlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kişisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylaşırken daha hassas davranmalıyız." ifadelerini kullandı.

Haber 07-05-2021 11:33

LinkedIn'den 'veri ihlali' açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 500 milyon LinkedIn kullanıcısının kişisel verilerinin, popüler bir siber korsanlık forumunda satıldığı iddia edilmişti. Microsoft'a bağlı profesyonel sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformu LinkedIn konuya yönelik önemli bir açıklama yaptı.

Haber 09-04-2021 14:18

Ücretsiz uygulamalardan bazıları kişisel verileri hedef alıyor

Mobil uygulama mağazalarında ilgi gören ücretsiz uygulamalardan bazıları, kötü niyetli kişiler tarafından geliştiricisinden satın alınıp kullanıcıların kişisel verilerini ele geçirme amacıyla kullanılıyor.

Haber 07-04-2021 11:38

Doxing tehdidi yayılıyor

Kaspersky araştırmacıları, kuruluşlara ve çalışanlarına zarar verme ve kar elde etme amaçlı olarak hayata geçirilen gizli bilgi toplama süreci olan kurumsal "doxing"e karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Haber 06-04-2021 12:40

''iOS mu Android mi?'' sorusuna yönelik son rapor: Android'de 20 kat daha fazla!

İrlanda'daki Trinity College'dan araştırmacı Douglas Leith, iOS ve Android'e yönelik önemli bilgiler paylaştı. Araştırmacının paylaştığı bilgilere göre, Android, Google'a iOS'un Apple'a gönderdiğinden 20 kat daha fazla veri gönderiyor.

Haber 01-04-2021 12:05