Virman Haberleri

Virman hesap nedir, virman işlemi nasıl yapılır? Hesaptan karta virman ne demek, virman ile havale arasındaki fark nedir?

Kişinin aynı bankadaki iki ayrı hesabı arasında para transferi işlemi gerçekleştirmesine virman denilir. Bankacılıkta virman teriminin anlamı, havale ve EFT ile arasındaki farklar nedeniyle sıklıkla araştırılır. Temelde virman işlemi, kişiye aynı bankadaki hesapları arasında para transferi yapma ve harcama kontrolü gerçekleştirme imkanı sunar. Yine geri virman işlemine de hakim olunduğu sürece virman işlemindeki hatalar telafi edilebilir. Peki, virman ile havale arasındaki fark nedir?

Finans 27-01-2023 16:32

Virman kesintisi nedir? Virman kesintisi neden yapılır, nasıl yapılır?

Kişinin aynı banka şubesindeki kendine ait hesapları arasında para transferi talep etmesine virman işlemi denilir. Hesaplarının bulunduğu banka şubesine giden kişi, iki hesabı ve ücreti şube çalışanlarına bildirerek virman işlemi talep edebilir. Elbette diğer para transferi işlemlerinde olduğu gibi virmanda da belli bir ücret kesintisi yapılır. Yapılan bu para kesintisi ise virman kesintisi olarak adlandırılır. Peki, virman kesintisi neden yapılır?

Finans 09-01-2023 16:39

Cari virman işlemi nedir, virman ne için kullanılır? Cari virman nasıl yapılır?

Virman işlemi aynı bankanın aynı şubesindeki iki hesap arasında para transferi gerçekleştirilmesini mümkün kılar. Dolayısıyla virman işlemi, aynı bankanın aynı şubesindeki hesaplar arasında gerçekleştirilmesi bakımından EFT ile havaleden ayrılır. Finans alanındaki cari virman işlemi de bir carinin borcunun diğeri tarafından üstlenilmesi ya da diğer bir carinin borcundan tahsil edilmesi gibi işlemleri kapsayabilir. Peki, cari hesaplar arası virman muhasebe kaydı nasıl tutulur?

Finans 06-01-2023 09:35

Virman fişi nedir? Virman fişi ne için kullanılır, ne işe yarar?

Farklı kodlar ve bilgiler ile oluşturulan virman fişinin ne için kullanıldığı ve hangi özellikleri taşıdığı pek çok kişi tarafından araştırılır. Temelde virman fişi, kişinin aynı bankadaki hesapları arasında gerçekleştirdiği para transferi için oluşturulan bir fiştir. Dolayısıyla virman fişi, virman işlemi olarak adlandırılan kişisel hesaplar arası para transferi için oluşturulur. Peki, virman fişi ne için kullanılır?

Finans 06-01-2023 09:34

Diğer Haber Etiketleri

Virman

Virman Hakkındaki Haberler Mynet'te. Virman Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hisse senedi virman yazısı dilekçe örneği nedir? Virman kaydı nasıl yapılır ve yazılır?

Bankalar arası hisse senedi transferi söz konusu olduğu zaman hisse senedi virmanı işlemi ön plana çıkar. Nitekim hisse senedi virmanı ile bir senedin fiyatının yükselmesinden etkilenilmesi söz konusu olmadan bankalar arası transfer işlemi tamamlanabilir. Dolayısıyla virman yazısının nasıl yazılacağı ve bu işlemin ne kadar süreceği gibi konular da sıklıkla araştırılır. Hisse senedi virmanı nasıl tamamlanır?

Finans 06-01-2023 09:29

Stok virman nedir, ne işe yarar? Stok hareket virmanı ne demek?

Finans sektöründe sıklıkla karşılaşılan bir işlem olan stok hareket virmanı, alış/satış faturaları ile ilişkilidir. Ancak bu işlem ile faturaların içeriğinin değiştirilmesi hedeflenmez. Yani stok hareket virmanı ile alış/satış faturalarının stok kodunun değiştirilmesinin hedeflendiği söylenebilir. Bu işlem sayesinde stok hareketleri üzerinde istenilen değişiklik yapılabilir. Peki, stok virman ve stok hareket virmanı nedir?

Finans 06-01-2023 09:29