Wagner Haberleri

Hizbullah konuşulurken onlar harekete geçti: Bu yıl tüm dünyanın gündemindeydi! Wagner İsrail-Hamas savaşına dahil mi oluyor?

Yaklaşık 1 aydır devam eden Hamas-İsrail çatışmasında savaşın seyrini değiştirebilecek bir iddia dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Hizbullah'ın savaşa girip girmeyeceği sorusu yanıtını bulmak için Hasan Nasrallah'ın açıklamasını beklerken bir başka silahlı grubun savaşa dahil olacağı öne sürüldü. Gözler bu yıl dünyanın çokça konuştuğu Rus paralı asker grubu Wagner'e çevrildi.

Haber 03-11-2023 15:20

O ülkede uçak pistten çıktı sonrası korkunç! Tam 140 kişi hayatını kaybetti... Dehşet anı kamerada

Mali’de geçtiğimiz cumartesi günü korkunç bir kaza yaşandı. Rus paralı asker grubu Wagner'e ait askeri uçak Gao Havalimanı’nda pistten çıktı. Uçak pistten çıkmasının ardından ise alev aldı. Uçakta 140 kişi hayatını kaybetti. Olay anına ilişkin görüntüler ise dehşete düşürdü.

Haber 28-09-2023 13:47

İngiltere, Wagner'i resmen terör örgütü ilan etti

İngiltere hükümeti, Rus paralı askerlerinden oluşan Wagner grubunu resmen terör örgütleri listesine aldı. Böylelikle, 2000 tarihli Terör Yasası kapsamında Wagner destekçilerine 14 yıla kadar hapis cezası, mal varlıklarını dondurma veya el koyma gibi tedbirler uygulanabilecek.

Haber 15-09-2023 18:49

Wagner grubu, Prigojin’in kamuya kapalı cenaze töreniyle defnedildiğini bildirdi

Rus paralı asker grubu Wagner'in basın servisi, içerisinde bulunduğu özel jet Moskova yakınlarında düşen liderleri Yevgeni Prigojin’in St Petersburg’daki kamuya kapalı bir cenaze töreniyle gömüldüğünü söyledi. Törenin "kapalı formatta" düzenlendiği ve "veda etmek isteyenlerin (şehirdeki) Porokhovskoye Mezarlığı’nı ziyaret edebileceği" belirtildi.

Haber 29-08-2023 19:40

Wagner

Wagner Hakkındaki Haberler Mynet'te. Wagner Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

SON DAKİKA | Prigojin’in ölümüyle ilgili yeni gelişme! Rusya teyit etti

Son dakika haberi: Wagner’in kurucusu Prigojin’in ölümüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Rusya Soruşturma Komitesi, özel jetin düşmesi sonucu ölenlerin kimliklerini teyit etti.

Haber 27-08-2023 13:53

Esrarengiz ölümün ardından Putin'den çok konuşulacak hamle! 'Bir emir' ifadesiyle duyuruldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından sürpriz bir kararname imzalayarak ordu adına faaliyet gösteren tüm paralı asker gruplarının Rus bayrağı önünde bağlılık yemini etmesini içeren bir kararname imzaladı.

Haber 26-08-2023 17:34

Putin'in ardından Lukaşenko'dan da Prigojin açıklaması geldi! Gündem olacak sözler: 'Prigojin'i uyardım'

Dünya, Wagner lideri Prigojin'in ölümünü konuşuyor. Rusya'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Prigojin ile ilgili olarak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'dan açıklama geldi. Prigojin’e güvenlik garantisi vermediğini ifade eden Lukaşenko, Prigojin ve Utkin ile önceden görüştüğünü, "Beyler, dikkat edin" diyerek uyardığını söyledi.

Haber 25-08-2023 19:24

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 25-08-2023 12:04

SON DAKİKA | Putin'den Prigojin için başsağlığı mesajı: 'Hayatında ciddi hataları vardı', ABD'den düşen uçakla ilgili çarpıcı iddia

Rus paralı asker gurubu Wagner'in lideri Prigojin’in içinde bulunduğu uçak, dün Rusya'da düştü. Dünyada yankı uyandıran haber sonrasında birçok iddia ortaya atıldı. Bunlardan biri de uçağın Rusya tarafından füzeyle düşürüldüğü iddiasıydı. ABD'den konuyla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Öte yandan Putin, Prigojin için başsağlığı mesajı yayımladı.

Haber 24-08-2023 19:07

Zelenskiy'den Prigojin açıklaması! Herkes kimin bununla alakalı olduğunu anlıyor...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün akşam saatlerinde Moskova'nın Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonrası hayatını kaybeden Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin hakkında açıklamada bulundu. Prigojin'in Ukrayna'daki savaşın seyrinde önemli etkileri olduğu biliniyordu... İşte Zelenskiy'nin Prigojin sözleri!

Haber 24-08-2023 16:19

Prigojin Rusya'da düşen uçakta öldü! Paralı asker grubu Wagner'den ilk açıklama

Paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in Moskova yakınlarında düşmesinin ardından Rusya'dan açıklama geldi. Rusya, Prigojin'in öldüğünü duyururken, Wagner ise Kremlin'i de tehdit eden bir açıklama yaptı. Uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğü belirtilen Wagner açıklamasında "Kremlin ele geçirilecek" denildi.

Haber 23-08-2023 23:39

Wagner lideri Prigojin'in uçağının düştüğü anlarda, Putin'in neşeli hali dikkat çekti: Sizlerle gurur duyuyorum

Rusya lideri Putin'e karşı geçtiğimiz aylarda isyan başlatan Wagner'in lideri Prigojin’in de içinde bulunduğu özel jet, Moskova yakınlarından esrarengiz biçimde düştü. Vladamir Putin ise dünyanın konuştuğu haberin geldiği anlarda, Kursk Muharebesi'nde Nazilere karşı kazandığı zaferin 80. yıl dönümü töreninde ortaya çıktı. Putin'in kürsüye geldiği anlardaki neşeli hali ise dikkatlerden kaçmadı. Rus askerlerine seslenen Putin "Hizmetleriniz için teşekkür ediyorum, sizlerle gurur duyuyorum" dedi.

Haber 23-08-2023 22:54

Dünya Wagner liderinin uçak kazasını konuşuyor! Putin'in eski röportajındaki ifadeler dikkat çekti

Akşam saatlerinde gelen uçak kazası dünyanın bir numaralı gündemi haline geldi. 2 ay önce Rusya Devlet Başkanı Putin'e karşı isyan başlatan Wagner lideri Evgeny Prigojin'in de yolcu listesinde olduğu özel jet Moskova yakınlarında esrarengiz bir şekilde düştü. Bu haberin ardından Putin'in eski bir röportajında kullandığı sözler sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

Haber 23-08-2023 20:59

Son dakika: Wagner lideri Prigojin'in uçağı Moskova yakınlarında düştü! Rusya, Prigojin'in öldüğünü duyurdu

Son dakika haberi: Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Tver bölgesinde düşen uçakta bulunan 3'ü mürettebat 10 kişinin öldüğü bildirildi. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı da düşen uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de öldüğünü dünyaya duyurdu.

Haber 23-08-2023 20:12

Prigojin isyandan aylar sonra ilk kez paylaştı! Tehditkar sözler: 'Hayatlarını kabusa çeviriyoruz'

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken paralı ordusu Wagner ile başkaldırarak tüm dünyanın gündemine oturan Yevgeniy Prigojin'den aylar sonra ilk kez görüntülü paylaşım geldi. Prigojin dikkat çeken açıklamaları arasında "DEAŞ, El Kaide ve diğer haydutların hayatını Afrika halkı için bir kabusa çeviriyoruz" dedi.

Haber 22-08-2023 10:31

Polonya Başbakanı Morawiecki bu sözlerle duyurdu: Wagner üyeleri Polonya topraklarına girdi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rus paralı asker grubu Wagner birlikleri hakkında uyarıda bulunarak, "En az 100 Wagner birliği üyesi Polonya topraklarına girdi" ifadelerini kullandı.

Haber 29-07-2023 19:52

Polonya, Litvanya ve Letonya'dan Belarus'a Wagner uyarısı!

Polonya, Litvanya ve Letonya, Wagner dolayısıyla Belarus'la sınırları kapatabilir.

Haber 29-07-2023 00:02

Ukrayna'dan sonra yeni hedef Polonya mı? Putin'in ardından Lukaşenko'dan açıklama: 'Batıya gitmek istiyorlar'

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'in Polonya ile ilgili sözleri dünyada gündem olmuştu. Dün Putin ile bir araya gelen Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun sözleri de dikkat çekti. Ülkesinde konuşlanan Rus özel güvenlik şirketi Wagner’e ait paralı savaşçıların batıya gitmek istediklerini belirten Lukaşenko “Wagner'ciler bizi strese sokmaya başladılar, batıya gitmek istiyorlar. 'Varşova ve Rzeszow'a bir geziye çıkalım' diyorlar" dedi.

Haber 24-07-2023 07:24

Prigojin'in Rusya'da olduğu söylenmişti! Çarpıcı iddia: Putin talimatı verdi

Rusya-Ukrayna savaşında Wagner'in ayaklanıp Moskova'ya ilerlemesi gündem olmuştu. Wagner lideri Prigojin, Rus ordusunun Wagner kamplarını vurduğunu iddia edip başlattığı isyan hareketinde dünyanın gözü yaşanan gelişmelere çevrilmişti. Krizin aşılması sonrasında Prigojin ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Prigojin'in Rusya'da olduğunu açıklarken Ukrayna'dan Wagner lideri ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi.

Haber 07-07-2023 07:28

Herkes Wagner lideri Prigojin'in nerede olduğunu merak ediyor! Lukaşenko'dan şaşırtan açıklama

Rusya-Ukrayna savaşında Wagner'in ayaklanıp Moskova'ya ilerlemesi gündem olmuştu. Wagner lideri Prigojin, Rus ordusunun Wagner kamplarını vurduğunu iddia edip başlattığı isyan hareketinde dünyanın gözü yaşanan gelişmelere çevrilmişti. Daha sonra kriz Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun devreye girmesiyle yatışmış ve Prigojin'in Belarus'a sürgüne gideceği aktarılmıştı. Dünya halen Wagner krizini konuşurken Lukaşenko'dan herkesi şaşırtan bir açıklama geldi.

Haber 06-07-2023 11:19

Rusya'da silahlı isyan çıkaran Wagner'in lideri Prigojin'den yeni açıklama: Yakın bir zamanda cephede yeni zaferlerimizi göreceğinizden eminim

Rusya'da silahlı isyan girişiminde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Evgeny Prigojin, günler sonra yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medyadan sesli bir mesaj paylaşarak Rus halkına seslenen Prigojin, Wagner'in faaliyetlerine devam edeceğinin sinyalini verdi. Prigojin silahlı isyanla amaçlarına ulaştıklarını öne sürerek "Bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu destek için teşekkür ederim. Yakın bir zamanda cephede yeni zaferlerimizi göreceğinizden eminim" dedi.

Haber 03-07-2023 21:21

ABD'den Wagner açıklaması: Endişe duyuyoruz

ABD, özel güvenlik şirketi Wagner'in, Afrika'daki "istikrar bozucu faaliyetlerinden" derinden endişe duymaya devam ettiklerini belirterek, Birleşmiş Milletlerin (BM) Mali'deki misyonunun geri çekilmesinin istenmesinde Wagner'in rolü olduğunu bildirdi.

Haber 30-06-2023 20:11

Wagner: 6 soruda Rus paralı asker grubu hakkında bilinenler ve merak edilenler

Rus hükümeti, paralı asker grubu Wagner'i dağıtıyor görünüyor. Rusya Savunma Bakanlığı, grubun ağır silahlarını ve askeri teçhizatını geri alacağını açıkladı. Bakanlık bu kararı, tahminen 5 bin savaşçıyla Moskova'ya ilerleyen ancak başkente 200 kilometre kala duran Wagner komutanı Yevgeni Prigojin'in isyanı sonrası aldı. Wagner hakkında bilinenleri ve merak edilenleri derledik.

Haber 28-06-2023 09:20

Son dakika: Rusya'da isyan başlatmıştı! Wagner lideri Prigojin'in yeni adresi belli oldu

Son dakika haberi... Belarus Devlet Başkanı Alexandr Lukaşenko, Rusya'da isyan başlatan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin'in Belarus'ta olduğunu açıkladı. Lukaşenko, Wagner'in isyanına ilişkin yaptığı açıklamada Prigojin'in uçakla ülkeye geldiğini belirtip "Evet gerçekten, o bugün Belarus’ta” ifadelerini kullandı.

Haber 27-06-2023 17:15

Son dakika: Rusya lideri Putin, ülkesindeki kriz sonrası konuştu! Wagner'e 3 seçenek sundu

Son dakika haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesindeki Wagner krizine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Putin, "Devasa bir tehditti. Yurt dışından tehdit edildik. Onlar, Rus askerlerinin birbirini öldürmesini, sivillerle askerlerin birbirlerini öldürmesini istiyordu." ifadelerini kullandı. Rusya lideri Putin ayrıca, Wagner mensuplarına 3 seçenek sundu. İşte haberin detayları...

Haber 26-06-2023 22:14

Son dakika: Wagner lideri Prigojin, Rusya'daki isyan sonrası ilk kez konuştu! 1 Temmuz'da tasfiye edilecekti...

Son dakika haberine göre, Wagner lideri Evgeny Prigojin, Rusya'da başlattıkları isyan sonrası ilk kez konuştu. "Biz adalet yürüyüşü başlattık, onlar bize füzeyle saldırdı." ifadelerini kullanan Prigojin, hedeflerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i devirmek olmadığını söyledi. Prigojin ayrıca, Wagner'in 1 Temmuz tarihi itibarıyla tasfiye edilmek istendiğini duyurdu.

Haber 26-06-2023 17:53

Rusya'dan Wagner açıklaması! Görevi açıklandı

Geçtiğimiz haftaya damga vuran Rusya'da isyan girişimiyle ilgili Kremlin'den yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yaptığı açıklamada, "Wagner, Mali ve Orta Afrika cumhuriyetlerindeki operasyonlarına devam edecek." ifadelerini kullandı.

Haber 26-06-2023 16:18

Kriz patlak verince sırra kadem bastı, saatler sonra ortaya çıktı: Wagner'in hedefindeki Şoygu isyandan sonra ilk kez görüntülendi! Putin'in mesajı dikkat çekmişti

Rusya, Wagner paralı asker grubunun isyanıyla son yıllardaki en hareketli saatlerini yaşadı. Wagner lideri Yevgeniy Prigojin Rusya'nın güneyindeki Rostov ve Voronej şehirlerini ele geçirerek Moskova'ya yürüdüğünü açıklamıştı. Prigojin, Bakan Şoygu'yu adeta tehdit etmiş ve görevi bırakmasını talep etmişti. Putin'den Prigojin hakkında oldukça sert bir açıklama gelmişti. Günlerdir görünmeyen ve Wagner'in eleştiri oklarının ucundaki en önemli kişi Bakan Şoygu bugün ilk kez görüntülendi!

Haber 26-06-2023 10:02

Çin'den, Rusya'daki Wagner krizine ilişkin açıklama!

Çin'den Wagner krizine ilişkin açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Wagner krizinin Rusya'nın iç işi olduğu mesajı verildi.

Haber 25-06-2023 20:32

Son dakika | Wagner isyanı sona ererken Putin'den ilk açıklama geldi! Prigojin, Şoygu'yu tehdit etmişti... Dikkat çeken 'Ukrayna' mesajı

Son dakika haberi: Rusya'da tüm dünyanın gündemine bomba gibi düşen Wagner ayaklanması üzerine gözler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in atacağı adımlara çevrildi. Wagner lideri Prigojin, isyan sürerken Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya meydan okumuş, "Şoygu'yu ve Genelkurmay Başkanı'nı buraya istiyoruz. Onlar gelene kadar burada olacağız" demişti. İsyan bastırıldıktan sonraki ilk açıklamasını yapan Putin'in 'Ukrayna' mesajı dikkat çekti.

Haber 25-06-2023 14:24

Moskova'da Wagner darbesi! Konser için Rusya’ya giden ünlü şarkıcı Petek Dinçöz korkuttu

Konser için Rusya'ya giden ünlü şarkıcı Petek Dinçöz'den haber alınamadığı iddia edildi. Darbe girişimi nedeniyle Moskova ve 2 bölgede "terörle mücadele operasyonu" rejimi ilan edildi. Rusya'daki Wagner krizi sebebiyle ekip arkadaşları ve yakınlarının haber alamadığı Petek Dinçöz korkuttu. Öte yandan Rusya’da kriz bitti, Wagner geri çekildi. Petek Dinçöz'den ise ilk açıklama geldi.

Magazin 25-06-2023 08:50

Wagner çekildi çekilmesine ama... Gizemli 'Z' sembolü bu kez orada! Moskova'ya ilerlerken Kadirov'un askerlerini böyle derdest etmişler

Rus paralı asker grubu Wagner'in isyan bayrağını kaldırmasıyla dünya olup bitene dikkat kesilirken Rusya lideri Vladimir Putin de zor bir gün yaşadı. Ülkeyi iç savaşın eşiğine getiren olaylar Belarus'un devreye girmesiyle duruldu. Ancak Wagner'in geri çekilmeden önce kontrolü ele geçirdikleri Rostov'da Rus yanlısı Çeçen lider Kadirov'un askerlerini derdest ettiği ortaya çıktı. Rusya-Ukrayna savaşında büyük merak uyandıran 'Z' harfinin yazılı olduğu araçlarla ilgili detay da dikkat çekti.

Haber 25-06-2023 07:37

Wagner anlamı nedir? Wagner birlikleri nedir, kimler destekliyor? Rusya'da kritik dakikalar!

Wagner, Rusya'da yaşanan olaylar sonrasında gündem oldu. Kullanıcılar grubun anlamını, kimlerden oluştuğunu merak ediyorlar. Wagner'in yaptığı açıklamada; ''Adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak.'' ifadeleri dikkat çekmiş, Kremlin ise cevaben, ''Putin gelişmelerden haberdar, önlemler alınıyor.'' ifadelerini paylaşmıştı. Peki, Wagner anlamı nedir? Wagner birlikleri nedir, kimler destekliyor? Rusya'da kritik dakikalar!

Haber 24-06-2023 21:01

SON DAKİKA | Rusya'daki 'Wagner isyanı'nda son durum! Moskova'ya ilerliyordu, teklifi kabul etti... Prigojin: 'Üslerimize dönüyoruz'

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlaması ve karşılık vermekle tehdit etmesinin ardından Rusya karıştı. Birçok kentte zırhlı araçlar görüldü. Gün boyu karşılıklı sert açıklamalar yapılırken Belarus, "Wagner lideri Prigojin, ilerleyişi durduracak" açıklamasında bulundu. Prigojin ise yaptığı son açıklamada ''Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz.'' diye konuştu.

Haber 24-06-2023 20:47

SON DAKİKA | Kadirov tarafını seçti, çatışma an meselesi! Çeçen birlikler isyanın merkezi Rostov'a ulaştı

Son dakika haberi: Rusya'da 'kabus günü' sürüyor. Wagner’in günün ilk saatlerinde yaptığı silahlı ayaklanma resti, ülkeyi alarm durumuna geçirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov’un gönderdiği birlikler, isyanın merkezi Rostov’a ulaştı. İki tarafın kritik noktalardaki bekleyişi sürerken, vatandaşlar muhtemel çatışmalara karşı kentten ayrılmaya devam ediyor.

Haber 24-06-2023 17:49

Kremlin duyurdu! Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme

Rusya'da Wagner krizi yaşanıyor. Wagner kurucusu Prigojin yaptığı açıklamada Wagner kamplarının Rus ordusu tarafından vurulduğunu açıkladı ve Moskova'ya gideceklerini belirtti. Dünyanın gözünün çevrildiği olayda kritik bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'i aradı ve Erdoğan, Putin'e desteğini iletti.

Haber 24-06-2023 15:56

Tüm dünya bu sorunun cevabını merak ediyor! Çok çarpıcı Rusya yorumu! ‘Tarihten silinecekler’ mesajı verdi…

Rusya’daki isyan başarılı olur mu? Putin’i devirmeleri mümkün mü? Rusya’da devam eden Wagner krizi ile ilgili tüm dünya bu soruların yanıtını merak ederken tarihçi yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu’dan tarihi bir hatırlatma yaparak ‘tarihten silinecekler’ mesajı verdi. Öte yandan Wagner’in halk desteği olmadan başarılı olmasının neredeyse imkansız olduğu değerlendiriliyor. İşte detaylar…

Haber 24-06-2023 15:50

Rusya yangın yerine döndü o temizliğe devam etti! Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor...

Rusya'da Wagner grubu Rus Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nı hedef alarak isyan başlattı. Moskova'ya ilerleyeceğini bildiren Wagner grubu, Rostov şehrinde kontrol sağladı. Kentin sokaklarında tanklar gezerken bir temizlik görevlisinin sokakları temizlemeye devam etmesi sosyal medyada gündem oldu. İşte o ilginç görüntüler...

Haber 24-06-2023 10:59

Putin'den Wagner kalkışması sonrası ilk açıklama geldi! Karşılaştığımız şey ihanettir

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in, Rus ordusunu Wagner'e karşı saldırı düzenlediğini iddia etmesiyle Rusya karıştı. Wagner birliklerinin Rostov'a girmesinin ardından Savunma Bakanlığı binasını kuşattığı biliniyordu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Wagner grubunun kalkışmasından sonra ilk açıklama geldi. İşte bütün detaylar!

Haber 24-06-2023 10:09

Rusya'yla ilgili ABD'den ilk açıklama Gelişmeleri takip ediyoruz

Rusya'da Wagner paralı asker grubunun Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya karşı başlattığı meydan okuma devam ediyor. Wagner kurucusu Yevgeniy Prigojin, Ukrayna üzerinden sınırı geçerek Rusya topraklarına girdi. Son olarak Rostov kentinde Savunma Bakanlığı'nı kuşatan Wagner birlikleri Moskova'ya ilerleyeceğini açıkladı. ABD konuyla ilgili "gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber 24-06-2023 09:52

Dünya, Putin'in şefi lakaplı Prigojin'i konuşuyor! Sosis satıcılığından Rusya'nın en kilit aktörüne... İşte Prigojin'in hayatı...

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi devam ederken Wagner kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner kamplarını vurmakla suçladı. "Herkesi bize katılmaya davet ediyorum. Bu bir askeri darbe değil. Bu adalet harekatıdır" diyen Prigojin'in hayatı da dikkat çekti. Hapishane yıllarından sonra sosis satıcılığı yapan Prigojin, yıllar içinde Rusya'nın en kilit adamı haline geldi. Öyle ki Putin ile yakınlık kuran Prigojin, Putin'in şefi lakabını aldı. İşte dünyanın konuştuğu Prigojin'in hayatı...

Haber 24-06-2023 09:01

SON DAKİKA | Rusya'da sıcak saatler! Wagner'den Rus ordusuna açık tehdit: Adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak

Son dakika haberine göre, Rusya'da tansiyon yükseldi. Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak." ifadelerini kullandı. Öte yandan Rus Güvenlik Servisi, Wagner üyelerine "Prigojin'i yakalayın" çağrısı yaptı. Başkent Moskova'da ise güvenlik önlemleri artırıldı.

Haber 23-06-2023 23:36

SON DAKİKA | Rusya-Ukrayna savaşında kritik gelişme! Wagner, Bahmut'tan çekilme kararı aldı

Son dakika: Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta yeni bir gelişme yaşandı. Çatışmaların yoğunlaştığı Bahmut'ta Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Prigojin çekilme kararı aldıklarını duyurdu. Prigojin yaptığı açıklamada "Wagner birimlerini Bahmut'tan çekiyorum çünkü mühimmat yokluğunda boşu boşuna yok olup gidecekler. Cephanemiz yüzde 70 oranında eksik. Şoygu! Gerasimov! Nerede bu mühimmat?" dedi.

Haber 05-05-2023 11:17

Wagner'e mühimmat teminiyle ilgili sorunun devam ettiği bildirildi

Rus paralı asker grubu Wagner'e mühimmat teminiyle ilgili sorunun devam ettiği bildirildi.

Haber 09-03-2023 01:34

Son dakika: ABD resmen duyurdu! Wagner, 'Uluslararası suç örgütü' ilan edildi!

Son dakika haberine göre, ABD'den Rusya'yı kızdıracak yeni bir hamle geldi. Washington yönetimi, bölgesel çatışmanın olduğu birçok ülkede adından söz ettiren Rus paralı asker şirketi Wagner'i resmi olarak "uluslararası suç örgütü" ilan etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 26-01-2023 19:18

ABD'den Wagner açıklaması! Suç örgütü olarak tanıyacaklar

Beyaz Saray, ABD Hazine Bakanlığının Rus askeri şirketi Wagner grubunu uluslararası suç örgütü olarak tanıyacağını duyurdu. Beyaz Saray, Kuzey Kore'nin Wagner grubuna silah sevkiyatına ait fotoğraflar ile Pyongyang'ın, Rusya'yı desteklediğine dair istihbari bilgileri paylaştı.

Haber 20-01-2023 22:05