Xi Jinping Haberleri

Dünya Putin'in o andaki yüz ifadesini konuşuyor! Çin lideri Xi'nin tüyler ürperten son mesajı: 100 yıldır...

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in dünyanın yakından takip ettiği Rusya ziyareti sona ererken Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile arasında geçen bir diyalog dünyanın gündemine damgasını vurdu. Xi, Rusya'nın başkenti Moskova'da iki gün boyunca resmi temaslarda bulunduktan sonra Putin tarafından uğurlandı. Bu sırada Xi'nin Putin'e "100 yıldır görülmeyen değişimler yaşanıyor ve bunu biz yürütüyoruz" mesajı üzerine Putin'in yüz ifadesi dikkatlerden kaçmadı.

Haber 22-03-2023 15:51

G20 Zirvesi’ne damga vuran anlar! Xi Jinping ile Justin Trudeau arasında gerginlik

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Kanada Başbakanı Justin Trudeau arasında gerginlik çıktı. Xi Jinping, Trudeau’yu G-20 zirve çerçevesinde gerçekleştirdikleri görüşmeyi basına sızdırmakla suçladı. Jinping’in tepkisine karşı Trudeau "Birlikte yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz, ancak aynı fikirde olmadığımız şeyler de olacak” diyerek yanıt verdi.

Haber 17-11-2022 11:14

Çin'den zenginleri üzecek haber: Servetleri dağıtılacak

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkenin süper zenginlerine bir uyarıda bulunarak, devletin artan eşitsizliği gidermek için ülkedeki serveti yeniden dağıtacağını ve aşırı gelirleri ayarlayacağını söyledi. Bununla birlikte, ülkedeki düzenleyici ve denetleyici kurumların yaptırımları nedeniyle Çin'in en zenginlerinin servetleri Haziran ayından bu yana yüzde 16 küçüldü.

Haber 19-08-2021 13:58

Pekin'de görkemli kutlama! Çin Devlet Başkanı Xi Jinping meydan okudu

Çin’de ülkeyi 1949’dan bu yana yöneten Çin Komünist Partisi'nin 100. kuruluş yıl dönümü için başkent Pekin’de düzenlenen törende Devlet Başkanı Xi Jinping konuşma yaparak, “Hegemonyaya ve güç siyasetine karşıyız. Bizi ezmeye çalışan her kim olursa, kendini 1.4 milyar Çinlinin et ve kemikleriyle oluşturduğu çelikten seddin altında bulacak” dedi.

Haber 01-07-2021 10:30

Xi Jinping

Xi Jinping Hakkındaki Haberler Mynet'te. Xi Jinping Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çin, Komünist Parti'nin 100. kuruluş yıldönümünü kutluyor

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin Komünist Partisi'nin 100. kuruluş yıldörümünde yaptığı konuşmada, Çin'in diğer ülkelere tahakküm etmediğini söyledi.

Haber 01-07-2021 06:12

Çin'de üç çocuk kararı!

Çin, çiftlerin çocuk sahibi olması iki ile sınırlayan politikada değişikliğe giderek sınırı üç yaptı.

Haber 31-05-2021 10:47