Yan Etki Haberleri

Yıllardır şifa kaynağı olarak kullanılıyor! Doğal ağrı kesicinin faydaları saymakla bitmiyor

Günlük hayatta yediğimiz gıdaların dışında kalan bazı yiyecekler oldukça ilgi çekici ve faydalı olabiliyor. Guarana bitkisinin faydaları da duyanların dudağını uçuklatıyor. Ancak bazı durumlarda çok riskli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Guarananın faydaları ve zararları hiç bilinmiyor.

Haber 15-01-2023 15:06

Son dakika: 3'üncü ve 4'ncü doz aşı için flaş yan etki açıklaması

Son dakika haberine göre 3. ve 4. doz koronavirüs aşısı olacakları ilgilendiren bir açıklama geldi. Hatırlatma dozunda yan etkinin biraz daha fazla olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "3'üncü ve 4'üncü doz aşıda bağışıklık sistemini biraz daha tetikledikçe yan etkiler, özellikle genç popülasyonda biraz daha fazla olabilir. Bunlar lokal etkiler dışında, kalp kası tutulumu, sinir tutulumları, belki hafif felç yapıcı gelip geçici etkiler olabilir" dedi.

Haber 25-12-2021 11:44

Koronavirüs aşısı olmayan hastanın fotoğrafı viral oldu! Ayakları tanınmaz halde

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir yoğun bakım doktoru, aşılanmamış bir hastanın Covid-19'a yakalandıktan sonra yaşadığı korkunç yan etkiyi paylaştı. Kan pıhtılarına yoğun bir şekilde maruz kalan hastasını Twitter'dan paylaşan Dr. Wesley, ''Covid, hastamın ayak parmakları üzerinde ve aşı olmadığına çok pişman. Şimdi aşı olmak istiyor. Covid soğuk algınlığı değil, aşınızı olun'' dedi.

Haber 15-12-2021 09:29

Uzmanlardan keşke dememek için aşı olun çağrısı

SAÜ Anesteziyoloji Reanimasyon ve Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fuat Erdem: - "Aşı olmayanların yoğun bakıma gelme ihtimalleri çok fazla. Özellikle yoğun bakıma ve hastaneye yatışları azaltması adına lütfen aşı olalım" - "29, 37, 44 yaşında hiç aşılanmamış, yoğun bakımda solunum sıkıntısı çeken, görüştüğümüzde 'Ah keşke aşılansaydım.' diyen, son çırpınışlarını yapan insanlarla uğraşıyoruz" - BAİBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Fatma Sırmatel: - "Nefes alamayan, ölümcül seyreden vakalarımız yok. Neden? Aşı sayesinde. Aşının tabii ki yan etkileri olacak. Yüzde 100 hiçbir şeyi tedavi edemesiniz"

Yurthaber 14-08-2021 11:20

Yaşlı kadının çaresizliği! Koronavirüs aşısı olduktan sonra vücudu morarmaya başladı

AstraZeneca aşısının ilk dozu yapılan yaşlı kadın aşıdan sonra hastanede tedavi görmeye başladı. Doktorlar, sağlık sorunlarına neyin yol açtığını anlamaya çalışırken, ailesi aşıya bir tepki olabileceğinden korkuyor.

Haber 08-05-2021 10:18

Son dakika! Avrupa İlaç Ajansı'ndan AstraZeneca aşısı açıklaması

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından yapılan açıklamada, AstraZeneca tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen aşı ile kanda pıhtılaşma vakaları arasında bağlantı olduğu ifade edilirken, bunun çok nadir görüldüğü açıklandı. EMA, AstraZeneca aşısının yan etkiler listesine, nadir olarak görülen “kan pıhtılaşmasının” eklenmesi gerektiğine karar verdi.

Haber 07-04-2021 17:26

Genital ülser oluştu! Koronavirüsün bu yan etkisi ilk defa görüldü

Bilim insanları koronavirüsü yenen hastaların aylar sonra bile yorgunluk, tat ve koku kaybı, baş ağrısı gibi semptomlardan etkilendiğini ve bu kişilerin sayısının her geçen gün arttığını açıkladı. Tüm bu etkiler hastalık sonrası sık görülüyor ancak şaşkına çeviren bir yan etkiyi ABD'li genç kız yaşadı. Kadının vajina derisinde döküntü, ağrı gibi semptomlar yaşaması koronavirüs yan etkisi olarak açıklandı.

Haber 19-03-2021 09:01