Yaptırım Haberleri

ASO Başkanı'ndan kayıt dışı istihdam uyarısı: Ciddi yaptırımlar talep etti, Ekonomik dengeleri bozuyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Düşük maliyetle işgücü sağlamaya çalışan işverenler, kayıt dışı istihdam ile rekabet avantajı elde etmeye çalışıyor. Ancak bu durum ekonomik dengeleri bozuyor” dedi. Ardıç denetimlerin artırılmasını ve bu konuda ciddi yaptırımların getirilmesini istedi.

Finans 24-01-2024 12:37

ABD'den Husilere destek veren iki şirkete yaptırım

ABD, Yemen'deki Husilere destek verdiği gerekçesiyle Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden iki şirkete daha yaptırım uyguladı.

Finans 14-01-2024 11:36

Çin'den ABD'li savunma şirketlerine yaptırım

Çin, beş ABD'li savunma sanayii şirketine yaptırım uygulanacağını açıkladı. Yaptırım uygulanacak şirketler BAE Systems Land and Armaments, Alliant Techsystems Operations, AeroVironment, Viasat ve Data Link Solutions olarak sıralandı.

Finans 07-01-2024 14:59

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım! Detaylar madde madde açıklandı

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yeni yaptırımlarının detaylarını açıkladı. Yaptırım listesine 87 kişi ve 34 kuruluş eklendi. İHA tedarikinde yer alan İranlılara yaptırım uygulandı. Öte yandan asfalt ve sentetik kauçuk gibi bazı ürünlere yönelik ithalat yasağı getirildi.

Haber 25-02-2023 23:02

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen duyurdu! Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi hazırlığı yapılıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya yönelik hazırladıkları 10'uncu yaptırım paketinin 10 milyar avroluk kapsamı olacağını duyurdu. Leyen, "10'uncu yaptırım paketi yaptırımların çevresinden dolaşmayla mücadeleye yönelik teklifler içerecek" dedi.

Haber 03-02-2023 19:37

İran’dan ABD’li 10 kişi ve 4 kuruluşa yaptırım

İran, aralarında ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) da bulunduğu ABD’li 4 kuruluş ve 10 kişiyi yaptırım listesine ekledi. İran, ABD’ye uygulanacak yeni yaptırımları duyurdu.

Haber 01-11-2022 11:54

Mahsa Emini’nin ölümü sonrası İngiltere’den İran güvenlik güçlerine yaptırım

Mahsa Emini’nin ölümü sonrası İngiltere’den İran güvenlik güçlerine yaptırım

Yurthaber 10-10-2022 21:54

Son dakika: Rusya'nın ilhak kararı sonrası dünyadan art arda sert tepkiler!

Son dakika haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 bölgenin ilhakına yönelik yaptığı açıklamada Ukrayna ve Batı'ya dikkat çeken mesajlar vermiş, "Ne Ukrayna ne batı bizim birliğimizi ortak geleceğimizi elimizden alamaz” ifadelerini kullanmıştı. Kararın ardından dünyadan peş peşe tepkiler ve yaptırım kararları geldi. İşte haberle ilgili son dakika gelişmeler...

Finans 30-09-2022 17:47

Ünlü oyuncular da listede! Rusya’dan 25 ABD vatandaşına daha yaptırım

Rusya, ABD’nin kendilerine yönelik uyguladığı yaptırım kararlarına karşılık olarak aralarında ünlü oyuncu Sean Penn ve Ben Stiller’ın da bulunduğu 25 ABD vatandaşını daha yaptırım listesine ekledi.

Haber 05-09-2022 17:40

SON DAKİKA | ABD'den 'yaptırım' tehdidi! TÜSİAD o mektubu doğruladı

Son dakika: WSJ, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ne (TÜSİAD) 'Ruslarla çalışmama' konusunda uyarı içeren bir mektup gönderdiğini iddia etmişti. Söz konusu mektupla ilgili TÜSİAD'dan açıklama geldi. Mektubun gönderildiğini doğrulayan TÜSİAD, "İlgili mektup, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır" açıklamasını yaptı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 23-08-2022 21:23

ABD listeyi güncelledi: Tamamı Putin'in arkadaşı! Akıllara o fotoğraf geldi

ABD, Rusya'ya karşı yeni yaptırımlarını açıkladı. Washington yönetimi Rus elitlerine yönelik yeni yaptırım kararında aralarında dünyaca ünlü jimnastikçi Alina Kabaeva'nın bulunduğu çok sayıda ismi listeye ekledi. Yaptırım listesine eklenen isimlerin Kremlin'e yakın isimler olması dikkatlerden kaçmadı.

Haber 02-08-2022 21:39

Rusya'dan 39 kişiye yaptırım kararı! Aralarında eski İngiltere başbakanı da var...

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada aralarında İngiltere’nin eski Başbakanı David Cameron'un da bulunduğu 39 İngiltere vatandaşının yaptırım listesine alındığı ifade edildi.

Haber 01-08-2022 18:16

AB’nin Rusya’ya yeni yaptırım paketine Macaristan'dan yeni engel

Macaristan Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yeni yaptırım paketinde değişiklikler yapılmasını istedi.

Haber 02-06-2022 08:08

Rusya'ya Yönelik Yaptırımlar İstenilen Etkiyi Gösteriyor mu?

Batılı ülkeler, Ukrayna işgaliyle birlikte Rus ekonomisini ve bazı Rus vatandaşlarını hedef alan güçlü yaptırımları uygulamaya koydu. Ama Rus ekonomisi beklendiği kadar darbe almış değil. Hatta bir uzman Rus ekonomisinin çok iyi durumda olduğunu söylüyor

Haber 29-05-2022 16:45

Ülkenin Başbakanından dikkat çeken 'Rusya' açıklaması! Atom bombasına eş değer

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırımlar arasında olması konuşulan Rus petrolüne ambargo konusu dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Son olarak Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'nin Rusya'dan petrol alınmasını yasaklayan yeni yaptırım teklifiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Orban, AB'nin Rus petrolüne ambargosunun Macaristan ekonomisine "atom bombası" atmaya eş değer olacağını ve bu nedenle kabul edilemeyeceğini söyledi.

Haber 06-05-2022 18:01

Tam 300 milyon dolarlık... El koydular! Dünyanın en ücra köşesinde bile...

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları çerçevesinde Rus oligark Süleyman Kerimov’a ait 300 milyon dolarlık lüks yata ABD’nin talebi üzerine Fiji’de el konuldu. ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada bu yata el konulmasının her yozlaşmış Rus oligarka dünyanın en ücra köşesinde bile saklanamayacaklarını göstermesi gerektiği ifade edildi.

Haber 05-05-2022 19:26

Petrol fiyatlarını sarsacak haber Avrupa'dan geldi! Rusya'ya yeni yaptırım kararı...

AB Komisyonu, Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını da içeren yeni yaptırımlar teklif etti. Kararı AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen duyurdu. "Şimdi, Rus petrolünün yasaklanmasını teklif ediyoruz. Bu, bütün deniz ve boru hattıyla taşınan ham ve rafine Rus petrol ürünleri için tam bir ithalat yasağı olacak" ifadelerini kullanan von der Leyen, ayrıca Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank'ı ve diğer iki büyük bankayı SWIFT'ten çıkardıklarını söyledi.

Finans 04-05-2022 11:56

Yeni AB Yaptırımları Rus Petrolü ve Bankalarını Hedef Alıyor

Avrupa Birliği, Ukrayna'ya açtığı savaş nedeniyle Rusya'yı yeni yaptırımlarla hedef almaya hazırlanıyor. AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın petrol sektörünün, bankalarının ve dezenformasyon çabalarının sorumlularının yaptırımlara maruz kalacağını söyledi

Haber 03-05-2022 20:21

Rusya büyükelçisinden çarpıcı açıklama: Amerika tarafından abluka altındayız

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Bank Of Amerika tarafından New York ve Houston konsolosluklarının banka hesaplarının kapatıldığını belirterek, Amerikan kurumları tarafından abluka altında olduklarını söyledi.

Haber 24-04-2022 17:11

Rusya'ya şok! Dev banka iflasını duyurdu

ABD ve İngiltere tarafından ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya'yı sarsan bir haber geldi. Rus Alfa Bankası'nın Hollanda'daki iştiraki olan Amsterdam Trade Bank (ATB) yaptırımlar sebebiyle iflas ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada bankanın yaklaşık 23 bin özel müşterisinin olduğu bilgisi yer aldı.

Finans 23-04-2022 14:17

Son Dakika: Rusya'dan yeni karar! Dikkat çeken Mark Zuckerberg detayı

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle çok sayıda ülkeden Rusya’ya yönelik yaptırımlar gelmeye devam ederken Rusya da çeşitli ülkelere yaptırım uygulamayı sürdürüyor. Son olarak Rusya’nın duyurduğu yeni yaptırım kararında dikkat çeken Mark Zuckerberg detayı da yer aldı. Rusya, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg’in de aralarında olduğu 29 Amerikalı ve 61 Kanadalı hakkında yaptırım kararı aldığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 21-04-2022 18:16

AB'den Rusya'ya petrol ve doğal gaz ambargosuyla ilgili dikkat çeken çıkış! Er ya da geç...

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Rusya'ya uygulanacak petrol ve doğal gaz ambargosu tüm dünyanın gündeminde. Yaptırımlarla ilgili dikkat çeken bir açıklama da Avrupa Birliği'nden (AB) geldi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB'nin Rusya'ya karşı petrol ve doğal gaz ambargosunu "er ya da geç" uygulayacağından emin olduğunu söyledi.

Haber 20-04-2022 20:02

SON DAKİKA | Yunanistan Rus gemisine el koydu! Tansiyonu yükseltecek gelişme

Son dakika haberi: Yunanistan'ın Rus tankerine el koyduğu duyuruldu. Söz konusu açıklamayı Rus Gemicilik Bakanlığı yaparken, Atina'nın AB yaptırımları çerçevesinde böyle bir kararı aldığı belirtildi.

Haber 19-04-2022 10:44

Ukrayna'dan o ülkeye çağrı! Siz de katılın

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken çok sayıda ülkeden Rusya’ya yönelik yaptırım kararları açıklanmaya devam ediyor. Son olarak Ukrayna, Gürcistan’a dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefançuk, Gürcistan hükümetine Rusya’ya karşı uluslararası yaptırımlara katılma çağrısı yaptı.

Haber 16-04-2022 22:28

Önce ABD, sonra İngiltere... Batılı ülkeler, Türkiye ile işbirliği için sıraya girdi! Birer birer kaldırılıyor

Rusya-Ukrayna savaşındaki rolüyle ve mücadelesiyle dünyaya örnek olan Türkiye'ye karşı alınan yaptırımlar da birer birer kaldırılıyor. Savaşın ilk gününden bu yana ateşkes için çabalayan ve birçok girişimde bulunan Türkiye'nin bölgedeki gücünü göre Batı, iş birliği için adeta sıraya girdi. Özellikle S-400 ve PKK/PYD ile mücadele bahane edilerek savunma sanayiinde getirilen ambargolar kaldırılmaya başlandı.

Haber 09-04-2022 08:27

Son Dakika: Rusya'dan iki ülkeye yaptırım kararı! Aralarında Başbakanlar da var

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşı sürerken hem çeşitli ülkelerden Rusya'ya yönelik hem de Rusya'dan belirli ülkelere karşı alınan yaptırım kararları açıklanmaya devam ediyor. Son olarak Rusya, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yönelik yaptırım kararlarını açıkladı. İki ülkenin bazı vatandaşlarına uygulanacak olan yaptırım kararına göre iki ülkenin Başbakanı da listede bulunuyor.

Haber 07-04-2022 19:17

Son dakika: ABD'den yeni yaptırımlar! Bu kez Putin'in kızları hedef alındı

Son dakika haberine göre ABD, Buça'daki olayların ardından Putin'in kızlarını ve Rusya'nın iki bankasını yaptırım listesine alarak Rusya'daki yeni yatırımlara da yasak getirdi. Bu kararın hemen ardından İngiltere de yeni aldığı yaptırım kararlarını duyurdu. İşte ABD ve İngiltere'nin Rusya için aldığı yeni kararlar...

Haber 06-04-2022 17:44

Ülkeden çarpıcı açıklama! Rusya'ya yönelik yaptırımları 'atlatmak' için...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle ABD ve Avrupa Birliği tarafından Rusya’ya yönelik çok sayıda yaptırım kararı alınmıştı. Konuyla ilgili Kazakistan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Timur Süleymenov, ülkesinin, Rusya'ya yönelik yaptırımlarını "atlatmak" için bir araç olmayacağını belirtti.

Haber 01-04-2022 19:56

Bu kez teknoloji sektörünü hedef aldılar! Savaş bitene kadar... ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar devam ediyor. Bu defa ABD, Rusya’nın teknoloji sektörünü hedef aldı. ABD yönetimi aralarında ülkenin büyük mikroelektronik üreticisi Mikron’un da olduğu 21 kurum ile 13 kişiyi yaptırım listesine ekledi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen savaş bitene kadar "Putin'in savaş makinesini" her açıdan yaptırımlarla hedef almaya devam edeceklerini belirtti.

Haber 31-03-2022 22:48

Son Dakika: Rusya'dan AB'nin üst düzey yöneticilerine yaptırım kararı

Son dakika haberine göre, Rusya yeni bir yaptırım kararı aldı. Buna göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği Avrupa Birliği’nin üst düzey yöneticilerine yaptırım kararı aldıklarını duyurdu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 31-03-2022 18:28

Doğal gaz ödemelerinin ruble ile yapılması kararının ayrıntılarını Almanya ve İtalya Başbakanlarına açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile yaptığı telefon görüşmesinde Rus gazı ödemelerinin ruble ile ödenmesine ilişkin karar hakkında bilgi verdi.

Haber 30-03-2022 20:32

Son Dakika: Beyaz Saray duyurdu! Rusya'ya yeni yaptırımlar... Savunma şirketleri de listede

Son dakika haberine göre, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararları alındı. Söz konusu gelişmeyi Beyaz Saray duyurdu. Buna göre, 400’den fazla Rus elit, Duma üyesi ve savunma şirketine, Ukrayna savaşı bağlamında Avrupalı müttefiklerle ortaklaşa yeni yaptırımlar getirildi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 24-03-2022 16:37

SON DAKİKA: Rusya'ya bir şok daha! En sonunda G20'den de ayrılıyor: Çin ve Hindistan etkisi...

Son dakika: ABD ve diğer Batı ülkelerinin Rusya'yı G20'den çıkarmak için bir hamle düşündükleri iddia edildi. Rusya-Ukrayna savaşı sürerken çok sayıda ülkeden Rusya'ya peş peşe ağır yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Rusya G-20'den çıkarılacak mı? İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 23-03-2022 10:10

Son dakika: ABD Başkanı Biden açıklayacak! Kritik ziyaret öncesi 'Rusya' hamlesi

Son dakika haberi: ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake, Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Avrupa ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Sullivan, Başkan Biden'ın, Avrupa'daki temasları kapsamında Rusya'ya Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanacak yeni yaptırımları duyuracağını söyledi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 22-03-2022 21:24

Cebelitarık, milyarder oligarkın süperyatına el koydu

İngiltere'nin Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, yaptırım uygulanan bir Rus milyarderin sahip olduğu bir süper yatın Cebelitarık makamları tarafından ele geçirildiğini söyledi. İngiltere dışişleri bakanı Liz Truss, Ukrayna'nın işgalinden bu yana İngiltere'nin Rusya'ya uyguladığı ve sayısı 1.000'in üzerine çıkan tarihi yaptırımları duyurmuştu.

Haber 22-03-2022 17:32

Fransız hükümetinden destek aldı! Dev otomobil markasından Rusya kararı: Yeniden...

Otomotiv devleri Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlara destek vererek Rusya'daki üretim üslerini durduracaklarını açıklamıştı. Ancak savaşın henüz birinci ayı dolmak üzereyken kararı bozan ilk marka Renault oldu. Markanın Moskova'daki fabrikalarında üretime yeniden başlandığı ifade edildi. Renault'un kararı alırken Fransız hükümetinden destek aldığı belirtildi.

Finans 22-03-2022 13:34

Rusya için en tehlikeli tarih! Herkes o günü bekliyor

Yaptırımlar nedeniyle dost olmayan ülkelere borçlarını ruble ile ödeyeceğini açıklayan Rusya 117,2 milyon dolarlık ilk ödemesini yapmasının ardından ikinci kupon ödemesini de muhabir bankaya iletti. Ancak sırada 4 Nisan’daki yılın en büyük ödemesi var. Rusya bu tarihte 2 milyar dolar ödeme yapmak zorunda…

Finans 22-03-2022 07:57

Chelsea'nin yeni sahibi kim olacak? Talipler artıyor... Şimdi de Ricketts Ailesi

Satılığa çıkarılan İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'ye yeni talip geldi. Amerikan Ulusal Beyzbol Ligi ekiplerinden Chicago Cubs'ın başkanı Thomas Ricketts'ın ABD dışında yatırım fırsatları aradığı ve İngiliz deviyle ilgilendiği iddia edildi.

Finans 16-03-2022 15:47

Rusya'nın Biden hamlesine ABD'den yanıt: Babasına yaptırım uygulamış olabilirler

Rusya'nın yaptırım kararına ABD'den yanıt geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, yaptırım listesinde "Joseph Robinette Biden" ismi bulunduğuna ve Başkan Biden'ın adının sonunda "oğlu" anlamına gelen "Junior (Jr)" takısı olduğuna dikkati çekerek "Başkan Biden'ın isminde Jr takısı var. Rusya, Başkan Biden'ın babasına yaptırım uygulamış olabilir. Işıklar içinde uyusun" açıklamasını yaptı.

Haber 15-03-2022 22:00

15 günde resmen yaşlandı! Roman Abramovich'in rotasında İstanbul sürprizi

Rusya - Ukrayna savaşı devam ederken Rus oligarkların mal varlıklarına da el konuluyor. İngiltere Premier Lig'in önemli kulüplerinden Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'i zor günler bekliyor. Abramovich, İstanbul'a geldi. Ünlü iş adamının son hali dikkat çekti.

Haber 15-03-2022 09:46

Alman ilaç devi Bayer'den Rusya ve Belarus kararı

Alman Bayer, Rusya ve Belarus'ta "temel sağlık ve tarım ürünleri hariç" tüm faaliyetleri durdurdu. Açıklamada, Bayer'in Rusya ve Belarus'ta yeni bir iş arayışında olmadığı da bildirildi.

Finans 15-03-2022 09:29

Rusya'da yaptırımların etkisi: Günlük yaşamda neler değişti?

Rusya'da fiyatlar hızla artıyor ve bazı malları bulmak iyice zorlaştı. Etkisi her gün biraz daha fazla hissedilen yaptırımların Rusya'da günlük yaşama nasıl yansıdığını araştırdık.

Haber 15-03-2022 08:41

15 milyar sterlin değerindeki varlıkları dondurulmuştu! Rus oligarkların evlerine Ukraynalılar yerleştirilebilir

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle çok sayıda Rus oligarkın İngiltere’deki mülklerine yaptırım uygulanmıştı. İngiltere'de, savaştan kaçıp ülkeye sığınan Ukraynalı mültecilerin barınması için kullanıp kullanılamayacağı değerlendirilmeye alındı. Konuyla ilgili konuşan bir sözcü, "Bu kesinlikle gözden geçirdiğimiz bir şey." ifadelerini kullandı. İngiltere, 10 Mart'ta 7 Rus oligarkın 15 milyar sterlin değerindeki varlığının dondurulmasına karar vermişti.

Haber 14-03-2022 19:01

Rusya rezervlerinin yarısını kullanamaz hale geldi! İşte yaptırımların Rusya'ya bedeli

Rusya Devlet Başkanı Putin 24 Şubat'ta Ukrayna'ya karşı askeri operasyon emri vermişti. Bu kararın ardından başta Amerika olmak üzere Batı ülkeleri Rusya'ya karşı tek tek yaptırımlarını açıklamıştı. Rusya'nın para birimi ruble bu hamleler karşısında tarihi düşüş yaşadı. Peki yaptırımlardan sonra Rusya'nın ne kadar rezervi kaldı? Rusya rezervlerinin ne kadarını kullanabilecek durumda? İşte son detaylar...

Haber 13-03-2022 22:34

Rusya'nın ABD hamlesi bekleniyor! Yeni kararı açıklayacaklar

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya'nın ABD'nin eylemlerine yönelik yaptırım listesinin hazır olduğunu ve yakında açıklanacağını duyurdu. Yaptırımların Rusya'nın Ukrayna'ya girmesi ile ilgili olmadığını dile getiren Ryabkov, Washington'ın Rusya'ya açıkça ekonomik savaş ilan ettiğinin altını çizdi.

Finans 12-03-2022 15:47

Son Dakika: Biden'dan önemli açıklamalar! ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar...

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Biden, ABD'nin Rusya'ya uygulayacağı yeni yaptırımları duyurdu. Biden, Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle Rusya ile "ticari ilişkilerini" askıya aldıklarını ve bu ülkeden deniz ürünleri, alkol, pırlanta dahil başlıca ürünlerin ithalatını durdurduklarını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 11-03-2022 18:35

Rusya'ya yaptırım uygulanacak mı? Türkiye'den açıklama

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle çok sayıda ülkeden peş peşe Rusya'ya ağır yaptırımlar gelmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından "Türkiye, Rusya'ya yaptırım uygulayacak mı?" sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Şu anda Rusya’ya yaptırımlar uygulamayı düşünmüyoruz. Çünkü güven kanalını açık tutmak istiyoruz. Ruslarla iletişim hatlarını açık tutmak istiyoruz." dedi.

Haber 11-03-2022 00:06

Putin ekonomik yaptırımlara böyle cevap verdi! Zaten uygulanacaktı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi nedeniyle Rusya’ya çok sayıda ülkeden ekonomik yaptırımlar gelmişti. Uygulanan ekonomik yaptırımlara karşı hükümet kabinesiyle toplantı yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Putin, Batı tarafından kendilerine uygulanan ekonomik ambargolara yönelik “Zaten uygulanacaktı” dedi. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, ülkede tüketici fiyat endeksinin son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasından Putin'i sorumlu tuttu.

Haber 10-03-2022 20:19

3 dev şirket daha faaliyetlerini sonlandırıyor! Rusya'da tek bir marka kalmayacak

Ukrayna saldırılarıyla dünyanın büyük bir bölümünü siyasi olarak karşısına alan Rusya'ya bu girişimi pahalıya patladı. Şirketler bir bir Rusya’daki faaliyetlerini durdururken son olarak Starbucks, Amazon ve Coco-Cola’nın ülkedeki operasyonları durduracağı bildirildi.

Finans 09-03-2022 08:27