Yen Haberleri

LIBOR nedir? LIBOR faiz oranı ne demek?

LIBOR, Londra bankalar arası faiz oranıdır. Dünya çapında referans faiz oranları arasında en sık kullanılanlardan biridir. Türev, kredi, tahvil gibi ürünlerin işlemlerinde referans olarak kabul edilir. Özel bir formül ile beş ana birim kullanılarak hesaplanır.

Finans 29-10-2022 17:32

LIBID (London Interbank Bid Rate) nedir?

LIBID bir faiz oranıdır. Yüksek itibarlı olarak bilinen bankaların birbirleri arasında temel para birimleri üzerinden mevduat kabul etme durumlarında uygulanır. Bu para birimleri Euro, Dolar, Sterlin, Frank ve Yen para birimleridir.

Finans 29-10-2022 17:21

Dolar karşısında erimişti! Japonya'dan yen hamlesi: Piyasaya müdahale geldi

Dolar karşısında 32 yılın en düşük seviyesini gören Japon Yeni için Asya hükümetinden tarihi bir adım geldi. Ülkede Maliye Bakanlığı'nın cuma günü döviz piyasasına yen alarak müdahale ettiği öğrenildi.

Finans 24-10-2022 11:12

Döviz piyasasında 32 yıl sonra bir ilk! 150 seviyesini aştı

Yende düşüş devam ediyor. Dolar/yen kuru 1990'dan bu yana ilk kez 150 seviyesini aştı.

Finans 20-10-2022 11:26

Diğer Haber Etiketleri

Yaptırım Emtia Başkan sınav YDS DGS TBMM Türkiye Büyük Millet Meclisi Galatasaray Futbol Kulübü Nintendo Bakara suresi gram altın bebek bezi bebek Uemura Masayuki dolar 1 çeyrek 1 dolar abd doları Guiness Rekorlar Kitabı molnupiravir kitap Altın Otomobil Prof. Dr. Yeşim Taşova Vladimir Putin Joe Biden ABD Amerika Birleşik Devletleri kumar Euro Avustralya Doları İngiliz sterlini İsveç Kronu İsviçre Frangı Japon Yeni Kanada Doları Gaziantep Tarkan Suzuki köpek Gümüş Kripto para oyun konsolu altın fiyatları petrol fiyatları Ekonomik büyüme yarı iletken borç elektrikli araç evlilik ons altın koronavirüs (Covid-19) Hindistan Japonya Rusya Ukrayna Ali Öztunç altın ve dolar altın ve dolar fiyatları altın ve döviz altın yorumu altını altının ons fiyatı altının onsu bugün dolar bist bist 100 euro dolar euro dolar paritesi euro tl faiz indirimi gümüş fiyatları gram frank hisse anlık altın altın altın dolar altın düşecek mi altın gram avro emtia fiyatları dolar paritesi dolar tl dolar tl dün dolar tl kuru dolar ve altın dolarin döviz kuru dolar düşecek dolar düşecek mi dolar fiyatı dolar fiyatları ne kadar dolar piyasa piyasalar piyasalarda bugün piyasalarda son durum serbest pound sterlin son dakika altın son dakika döviz kripto kripto para fiyatları kur para piyasaları ons ons altın fiyatı ons fiyatı usd tl kuru piyasalarda son dakika ons altın gram altın düşecek mi yükselecek mi para fiyatları dolar bugün kaç tl oldu altında beklenti dolar satışı 10 gün dolar düşecek mi yükselecek mi kur hareketleri piyasalarda dolar serbest piyasada dolar petrol fiyatı dolar euro petrol varil petrolün varil fiyatı hisse senetleri altın ve dolar fiyatı gram satış altın altın fiyatları dolar fiyatlarında likidite yatırım yapma serbest piyasada altın ve gümüş fiyatları altın gram altın son dakika altın ve dolar fiyatları altının gram anlık canlı altının ons bugün kaç tl oldu sosyal medya

Yen

Yen Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yen Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Altın ve dolar için yeni tehlike! Bu yorum daha önce yapılmamıştı: İslam Memiş öyle bir iddia ortaya attı ki…

Altın ve döviz piyasalarında ilginç günler yaşanıyor. Piyasalar resesyon ve Fed’in faiz adımlarını fiyatlarken dolar, euro, ons altın, gram altın ve petrol fiyatlarında hareketlilik artmış durumda. Yatırımcılar oldukça oynaklık gösteren piyasalar karşısında varlıklarını koruma konusunda ya da yeni yatırım yapma konusunda endişe duyarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten daha önce hiç dile getirilmemiş bir uyarı geldi...

Finans 14-07-2022 12:02

Son dakika: Döviz piyasasında böylesi görülmemişti! Dolar, euro, yen… Rekor kıran enflasyon sonrası gözler Fed’de!

Son dakika: Küresel piyasalarda, ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nı (Fed) daha da şahinleştireceği ve ülkenin resesyona gireceği endişesiyle oynaklık artarken, veri odaklı seyir devam ediyor. Bu kapsamda dün açıklanan ABD enflasyonu sonrasında dolar endeksi 20 yılın zirvesini gördü. 20 yıl sonra ilk kez 1 dolar 1 eurodan daha değerli olurken, dolar/yen paritesi de tarihi zirvesini 138,5'e çıkardı.

Finans 14-07-2022 09:35

Köpek saldırısında yaralanmıştı! 54 gün sonra acı haber geldi

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde sahipsiz köpeğin 54 gün önce saldırısına uğrayan 72 yaşındaki Mustafa Topal, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Öte yandan ilçenin başka bir bölgesinde köpeklerin kavgası cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Haber 02-07-2022 16:52

Yeni doğan bebeklerinizin cildine zarar vermeden onları koruyacak en iyi yenidoğan bebek bezleri

Yenidoğan bebeklerin cildi, çok hassas ve narin olur. Onların hassas cildine zarar gelmemesi için doğumdan sonraki ilk 1 aylık süreçte aileler, yenidoğan bebek bezi tercih eder. Doğum telaşı yaşanırken biraz da yeni doğacak olan bebeğin heyecanı ile hangi ürünün alınacağına karar vermek zor olabilir. Eğer siz de böyle bir heyecanlı sürecin içindeyseniz size yardımcı olalım.

Haber 17-06-2022 10:27

Dolar neden yükseliyor? Sebebini tek tek açıkladılar

Küresel ekonomide yavaşlamaya ilişkin endişeler ve yüksek enflasyon nedeniyle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını daha hızlı artırabileceğine dair görüşlerin kuvvetlenmesinin ardından dolar endeksi yeniden 105 seviyesini test etti. Dolar/TL kuru ise yurt içinde yüzde 1’e yakın yükselerek 17,26 seviyelerinde hareket ediyor. Peki dolar/TL kuru neden yükseliyor? Dolar düşecek mi yükselecek mi? İşte dolar/TL kuruna ilişkin son dakika gelişmeleri ve anlık, canlı, güncel rakamlar…

Finans 13-06-2022 15:25

Merkez Bankası faiz kararı öncesinde altın ve dolar kurunda son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı öncesinde altın, dolar ve borsa hareketlendi. İstanbul serbest piyasada dolar 16,37 liradan, euro 17,53 liradan satılıyor. BIST 100 endeksine dahil hisselerden ise 59'u yükseldi, 36'sı değer kaybetti. İşte piyasalarda son dakika gelişmeleri...

Finans 26-05-2022 13:29

Dünya onu konuşuyor! Yanlışlıkla hesabına gelen parayı kumarda yedi

Japonya'da yaşayan 24 yaşındaki bir genç yanlışlıkla hesabına gelen Kovid-19 yardım parasını kumara yatırdı. Abu kasabası sakinlerinin büyük tepki gösterdiği gencin söz konusu parayı ise çoktan kaybettiği açıklandı.

Haber 18-05-2022 11:04

Renesas'tan dikkat çeken karar! Modernize edip yeniden açacak

Renesas Electronics, elektrikli araçlara yönelik yarı iletken malzeme üretmek amacıyla Japonya'daki fabrikasını yeniden açacak.

Haber 18-05-2022 09:06

Nintendo bilançosunu açıkladı! Dikkat çeken rakamlar...

Japon oyun konsolu üreticisi Nintendo, martta sona eren 2021 mali yılı kapsamlı bilançosunu açıkladı. Kyoto merkezli tüketici elektroniği devinin 2021 mali yılı net karı 0,6 düşüşle 477,6 milyar yen (3,7 milyar dolar) oldu. 2021 mali yılında 23 milyon adet Switch sattığını söyleyen şirket, 2022 mali yıl beklentilerini de paylaştı.

Haber 15-05-2022 09:20

Fed, 1 Haziran’da harekete geçecek! İlk hamlesi...

ABD'deki enflasyon endişesi varlık fiyatlarında etkili olmayı sürdürürken, piyasalarda oynaklık artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde faizleri 50 baz puan arttıran ABD Merkez Bankası Fed'in harekete geçmesi bekleniyor. Powell, 1 Haziran'da bilanço daraltmaya başlanacağını ifade ederken, gelecek birkaç toplantısında 50 baz puanlık ilave faiz artışlarının masada olması gerektiğini ifade etti. İşte piyasaları gelecek hafta bekleyen gelişmeler...

Finans 07-05-2022 14:01

Döviz piyasalarında doların hegemonyası belirginleşiyor

Fed, parasal sıkılaştırma sürecini daha da hızlandıracak. Piyasalar aylardır Fed’in Çarşamba günü vereceği faiz kararını fiyatlarken nisanda dolar endeksi 20 yılın zirvesini gördü. Euro, sterlin, Japon yeni, İsviçre frangı, Kanada doları ve İsveç kronu gibi majör para birimlerinde de satış baskıları hızlanırken, analistler döviz piyasalarındaki mevcut havanın dolar için oldukça olumlu olduğunu ifade ettiler.

Finans 02-05-2022 12:02

Hologramla evlenen 'fiktoseksüel' adamın aşkı şaşırtıyor! Dört yıllık evlilikte dönüm noktası

Fotoğraftaki kız değil ama adamın duyguları gerçek. Öyle ki; dört yıl önce bu kurgusal, bilgisayarda üretilmiş pop şarkıcısı Hatsune Miku ile evlenen "fiktoseksüel" adam, karısıyla artık iletişim kuramasa da ona hâlâ âşık olduğunu söylüyor.

Haber 28-04-2022 09:46

Dolar, 20 yılın zirvesine yaklaştı

Piyasalarda dolar lehine fiyatlamalar devam ediyor. Dolar endeksi bu sabah 20 yılın zirvesine yaklaşırken, yurt içinde ise kur 11 gündür Türk Lirası karşısında değer kazanıyor. Euro/dolar paritesi de 3 Mart 2017'den bu yana görülen en düşük seviyeyi test etti.

Finans 28-04-2022 08:42

Altın ve dolar fiyatı için hareketli bir hafta geliyor! İşte piyasaları etkileyecek o gelişmeler...

Altın ve dolar fiyatı hafta boyunca ABD Merkez Bankası Fed üyelerinden gelen açıklamalarla hareketlendi. 23 Nisan Cumartesi günü de yatırımcılar "Bugün dolar/TL kuru kaç TL? Gram altın ve ons altın düşecek mi, yükselecek mi?” sorularını araştırırken, gözler gelecek hafta başta ABD'de büyüme olmak üzere gözler yoğun veri gündemine çevrildi. İşte piyasalara ilişkin son dakika gelişmeleri…

Finans 23-04-2022 13:48

Rusya'ya bir şok daha! Japonya'da onaylandı: Kaybettiler

Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrası neredeyse tüm dünyada tepki gören ve birçok konuda yaptırım uygulanan Rusya, bir şok daha yaşadı. Japonya'da alınan kararla Rusya, "En çok kayırılan ülke" statüsünden çıkarıldı. Parlamento kararıyla bu statüyü kaybeden Rusya, ticari imtiyazlardan mahrum kalacak.

Haber 21-04-2022 08:04

Altın ve dolar fiyatını etkileyecek! Önümüzdeki hafta bu 3 gelişmeye dikkat!

Küresel piyasalarda gözler merkez bankalarına çevrilirken, Fed'in şahinleşen politika duruşu varlık fiyatlarını etkileyen ana unsur olmayı sürdürüyor. Altın ve dolar fiyatını doğrudan etkileyecek enflasyon rakamları da piyasaların odağında olacak. Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Perşembe günkü faiz kararı merakla bekleniyor.

Finans 09-04-2022 14:21

Piyasalarda bugün neler takip edilecek?

Küresel pay piyasalarında, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin belirsizliklerin sürmesi ve artan enflasyonist baskılara karşın iyimserliğin korunması dikkati çekerken, bugün dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi verileri takip edilecek. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin belirsizliklerin sürmesi ve artan enflasyonist baskılarla tahvil ve emtia piyasalarında dalgalanmaların sürdüğünü söyledi

Finans 05-04-2022 09:05

Piyasalar güne nasıl başladı? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, jeopolitik riskler, Asya'da artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları ve para politikalarına yönelik endişeler devam etse de dün sert düşen petrol ve metal fiyatları pay piyasalarında pozitif bir seyir izlenmesini sağladı. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel bazda fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, tahvil ve emtia piyasalarındaki hareketlerin yatırımcı risk algısının şekillenmesi açısından önemini koruduğunu vurguladı.

Finans 29-03-2022 09:25

Piyasalar haftaya nasıl başladı? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, jeopolitik riskler ve para politikalarının seyrine ilişkin yönlendirmeler fiyatlamalarda belirleyici olmaya devam ederken, makro ekonomik veri gündeminin yoğun olduğu yeni hafta karışık seyirle başladı. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel çapta fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, emtia ve tahvil piyasalarındaki hareketliliğin ne yöne evrileceğinin risk algısının şekillenmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Finans 28-03-2022 09:12

Piyasalar haftanın son gününe nasıl başladı?

Küresel piyasalar, Rusya-Ukrayna savaşı ve Rusya'ya karşı uygulamaya alınan yaptırımların ABD ile Çin arasında da tansiyonu artırabileceği endişesiyle karışık seyrediyor. Analistler, ABD'nin Çin'e Rusya'ya yardım etmemesi konusunda sürekli uyarıda bulunmasına karşın, Çin'in Rusya'dan iskontolu petrol aldığına yönelik söylentilerin iki ülke arasında tansiyonu yükseltebileceği endişesiyle Çin pay piyasalarında satış baskısını artırdığını söyledi.

Finans 25-03-2022 09:26

Galatasaray'ın stadı Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nun çatısına kurulan güneş enerjisi santrali Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Rekorlar kitabına giren santral kurulu gücü bakımından dünyanın en büyük stadyum üstü güneş enerjisi santrali olarak tarihe geçti. Güneş Enerji Santrali Galatasaray’a 25 yılın sonunda 1 Milyar TL’den fazla katkı sağlayacak.

Finans 22-03-2022 14:46

Son dakika: Altın fiyatları ile ilgili çok konuşulacak yorum: Hızla düşer...

Son dakika: Altın ve dolar fiyatları Fed Başkanı Jerome Powell'ın şahin olarak nitelendirilen açıklamaları sonrası karışık bir seyir izliyor. Piyasalarda Rusya-Ukrayna savaşının etkileri devam ederken yatırımcılar "Gram altın ve ons altın fiyatı 22 Mart Salı ne kadar? Dolar kaç TL?" sorularını araştırıyor. Analistler altın fiyatları için yaptığı tahminlerde savaşa işaret etti. İşte piyasalarda öne çıkan son dakika gelişmeleri ve anlık, canlı, güncel rakamlar...

Finans 22-03-2022 09:49

Suzuki'den büyük yatırım! 1 milyar doları aşıyor

Elektrikli araçlara ilgi her geçen gün artarken, Japon üretici Suzuki Motor'un elektrikli araçların üretimi amacıyla Hindistan'a 150 milyar yen (1,26 milyar dolar) yatırım yapacağı öğrenildi.

Haber 20-03-2022 09:13

Son dakika: Dolar için en önemli gün geldi! Her şey bu akşam belli olacak…

Son dakika haberi: Savaş, enflasyon ve Fed üçgeninde kalan dolar fiyatı için kritik açıklama bugün gelecek. ABD Merkez Bankası Fed faiz kararını bugün açıklayacak. Fed’in savaşa rağmen sıkılaşma döngüsünü yavaşlatmasını beklenmezken dolar fiyatına ilişkin tahminler peş peşe geldi… Peki “Dolar bugün kaç TL oldu? Düşecek mi, yükselecek mi?” İşte son dakika haberinin detayları…

Finans 16-03-2022 10:20

AB Rusya'nın IMF Haklarını Kısıtlamayı Düşünüyor

Altı Avrupa Birliği (AB) yetkilisinin Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre, AB, Ukrayna saldırısından sonra Rusya'nın Uluslararası Para Fonu'ndaki (IMF) etki sahası ve mali erişimini kısıtlamanın yollarını araştırıyor

Haber 04-03-2022 20:51

Rusya Swift sisteminden yasaklanırsa ne olur? Swift nedir? Ne işe yarar?

Rusya Swift sisteminden yasaklanırsa ne olur? sorusunun yanıtı Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Rusya - Ukrayna savaşı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından merak konusu oldu. Swift yaptırımının bir seçenek olduğunu belirten Biden, henüz bu konuda alınmış bir tutum olmadığını belirtti. Peki Rusya Swift sisteminden yasaklanırsa ne olur? Swift nedir? Ne işe yarar? İşte Biden'ın açıklaması ve Rusya'ya SWIFT yaptırımı uygulanması halinde olacaklar...

Haber 25-02-2022 00:04

ABD'nin Rusya'ya uygulayacağı yaptırımlar neler? ABD Başkanı Joe Biden Rusya Ukrayna krizi ile ilgili ne açıklama yaptı? Biden son dakika açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden Rusya Ukrayna krizi ile ilgili bugün açıklamada bulundu. Bir süre önce Rusya'nın Doğu Ukrayna kararı sonrası açıklamada bulunan Biden Rusya'nın Batı'dan finansman sağlayamayacağını ve Rusya'daki elit ailelerin de yaptırımlardan nasibini alacaklarını ifade etmişti. Biden bugün açıklamada bulundu. Peki ABD'nin Rusya'ya uygulayacağı yaptırımlar neler? ABD Başkanı Joe Biden Rusya Ukrayna krizi ile ilgili ne açıklama yaptı? Biden son dakika açıklaması ve detaylar haberimizde.

Haber 24-02-2022 22:27

ABD'nin Rusya yaptırımları nelerdir? ABD Rusya'ya hangi yaptırımları uyguluyor? Joe Biden ne açıkladı?

ABD'nin Rusya yaptırımları nelerdir? sorusunun yanıtı Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Rusya - Ukrayna savaşı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından merak konusu oldu. ABD Başkanı Biden, Rusya'nın hamlesinin planlanmış bir saldırı olduğunu ifade ederek Rusya'ya bir dizi yaptırım uygulayacaklarını duyurdu. Peki ABD'nin Rusya yaptırımları nelerdir? ABD Rusya'ya hangi yaptırımları uyguluyor? Joe Biden ne açıkladı? İşte detaylar...

Haber 24-02-2022 22:05

Biden canlı yayında açıkladı! İşte Rusya ekonomisine uygulanan yeni yaptırımlar

ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik konseyini Ukrayna'daki gelişmeler gündemiyle topladı. Biden sosyal medya hesabından, "G7 liderleri Rusya'ya sert ve yıkıcı yaptırım paketleri üzerine anlaştı" ifadelerini kullandı. 21.30'da konuşmasına başlayan ABD Başkanı, Rusya'ya uygulanacak yaptırımları tek tek açıkladı. İşte yeni yaptırımlarla ilgili detaylar...

Haber 24-02-2022 21:12

Sizi sınava en iyi şekilde hazırlayacak sınava en yakın ve en iyi tyt denemeleri

Eğlenceli bir üniversite hayatı ve güzel bir gelecek için sabırsızlananlar, sınavlara hazırlık sürecinde en iyi TYT denemelerini araştırıyor. Bu araştırma sırasında sınava en yakın soru tarzlarıyla öğrencileri geliştiren kaynaklar ön plana çıkıyor ancak piyasada birçok deneme seti yer alıyor. Siz de binlerce kaynak arasında kaybolmuş durumdaysanız sizler için listelediğimiz en iyi TYT deneme yayınlarını inceleyebilirsiniz!

Haber 21-02-2022 14:53

Sizi yabancı dil sınavına en iyi şekilde hazırlayacak en iyi yds kitap önerileri

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra akademik kariyer hedefi bulunan herkesin YDS puanına sahip olması gerekiyor. Tüm sınavlar gibi oldukça stresli geçen zorlayıcı sınavda, hazırlık süreci oldukça önem taşıyor. Senede iki kere yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na girmeden evvel doğru kaynak kitaplardan yararlanmak gerekiyor. Siz de bu süreçte en iyi YDS kitap tavsiyelerine ihtiyaç duyuyorsanız yazımızı mutlaka incelemelisiniz!

Haber 18-02-2022 12:45

Geççek'e karşı Dombra! Tarkan'ın yeni şarkısı sosyal medyayı ikiye böldü, yeni polemik başladı

Tarkan'ın yen şarkısı 'Geççek' Türkiye'nin gündemine oturdu. Şarkının sözleri ve klibi için sosyal medya adeta ikiye bölündü. Şarkıyla ilgili siyasiler de tepkisiz kalmadı. Hem iktidar hem muhalefet tarafından çok sayıda yorum yapıldı. Twitter'da ise yeni bir polemik başladı. İktidar tarafını destekleyen pek çok hesaptan 'Dombra' şarkısıyla ilgili paylaşımlar gelirken, Geççek şarkısı ve Tarkan eleştirilerin hedefi oldu.

Haber 18-02-2022 12:00

Borsada ‘savaş endişesi’ paniği! Hızlı düşüş...

Artan jeopolitik risklerle küresel pay piyasalarında negatif bir seyir izleniyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki geril nedeniyle Rus borsası ve Asya borsaları satış ağırlıklı bir seyir izledi. Borsa İstanbul'da ise endeksler hızlı düşüş yaşadı.

Finans 14-02-2022 10:55

Sınav sorularına en yakın sorularla hazırlanabileceğiniz en iyi dgs kitapları

Her yıl binlerce insan hayalini kurduğu lisans programına geçiş yapabilmek için büyük bir emek sarf ediyor. Aylarca süren sınava hazırlık, testler, denemeler derken tüm emekler yalnızca 2.5 saate bağlanıyor. Bu nedenle en iyi DGS kitapları ve en iyi DGS yayınlarının yer aldığı bir liste hazırladık. Siz de sınava hazırlanmak istiyorsanız ÖSYM müfredatına uygun hazırlanmış en iyi DGS hazırlık kitapları listemize mutlaka göz atmalısınız!

Haber 11-02-2022 17:23

Sınava hazırlananlar için gerçek sınava yakın en iyi tyt deneme önerileri

Bir üniversite öğrenci adayı olarak YKS'nin ilk aşaması TYT’ye 4 ay kala heyecanlı olduğunuzu biliyoruz. En iyi TYT AYT denemelerini incelediğinizde TYT'nin AYT'ye göre daha temel ve farklı bakış açısıyla yaklaşmanızı gerektirecek yenilikçi sorulardan oluştuğunu görebilirsiniz. Sınavda mantığa dayalı soru tiplerine hakim olmak, süreyi doğru kullanmak çok önemli. Bu nedenle hazırlık sürecinde mutlaka almanız gereken en kaliteli TYT denemelerini derledik. Haydi, vakit kaybetmeden başlayalım!

Haber 10-02-2022 15:21

Sınavlara hazırlananların ilk tercihi olacak en iyi TYT paragraf soru bankaları

Üniversite sınavı, birçok öğrencinin hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri. TYT sınavındaki farklı derslere ait sorular, öğrencilerin üniversiteye girebilmesi için büyük rol oynuyor. Durum böyle olunca sınava hazırlanan öğrenciler çalışmak için en iyi kaynakları araştırıyor. Sınavdaki paragraf soruları ise öğrencilerin derece yapması noktasında büyük öneme sahip. Peki, sınava verimli bir şekilde hazırlanmak için en iyi paragraf soru bankaları hangileri?

Haber 01-02-2022 18:19

Japon tarzı 'yeni kapitalizmde' ekonomik büyüme ve adil gelir dağılımı mümkün mü?

Japonya'da 31 Ekim'de yapılan genel seçimleri ülkeyi yıllardır yöneten Liberal Demokrat Parti ve onun koalisyon ortağı kazandı. Muhafazakar eğilimli yeni başbakan Fumio Kişida, yıllardır süregelen ekonomik zorlukların üzerine koronavirüs salgınının vurduğu orta sınıfın giderek artan genel memnuniyetsizliğini giderecek bir çözümü olduğunu söylüyor. Tokyo'dan Ilgın Yorulmaz aktarıyor.

Haber 05-01-2022 06:36

Yeni Hollanda hükümetinde 2 Türkiye kökenli kadın bakan

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte başkanlığında oluşturulan 4 partili koalisyon hükümetinde Türkiye kökenli 2 kadın bakan görev yapacak.

Haber 03-01-2022 03:16
yen

Merkez Bankası rezervleri nedir, nasıl hesaplanır?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Türk Lirası'nın hızla değer kaybetmesi üzerine Aralık ayında üst üste birkaç kez doğrudan müdahalede bulundu. TCMB'nin piyasaya müdahalesi rezervlerindeki dövizi satması ile gerçekleşiyor. Peki rezerv nedir, neden farklı rezerv hesaplamaları var? Uluslararası rezervlerin ne olduğuna dair bir sözlük hazırladık.

Haber 24-12-2021 15:42

Piyasalarda gözler Merkez Bankasında

Küresel piyasalarda, dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizlerde değişikliğe gitmemesine karşın varlık alımlarının azaltılmasını hızlandırmasının ardından karışık bir seyir izlenirken, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) toplantılarından çıkacak kararların yanı sıra yoğun veri gündemi takip edilecek.

Finans 16-12-2021 09:06

FED Sürpriz Yapmadı Faizi Sabit Tuttu

2021 yılının son toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakan ABD Merkez Bankası (FED), varlık alımlarını azaltma hızının aylık 15 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkarılacağını açıkladı

Finans 16-12-2021 01:05

Son dakika: Mecliste Bakara suresi gerginliği

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç TBMM'de yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakara suresinden ayetler okuduğunu söyleyerek, "Bakara suresinin arkasına sığınıyorsunuz. Evet, Bakara suresinde 'Açlıkla, ürünlerden, mallardan eksiltmekle sınarız' diyor, doğru ama Bakara suresinde 'Millet açken zevküsefa içinde yaşayın' demiyor." ifadelerini kullandı.

Haber 15-12-2021 17:36

Japon tarzı 'yeni kapitalizmde' ekonomik büyüme ve adil gelir dağılımı mümkün mü?

Japonya'da 31 Ekim'de yapılan genel seçimleri ülkeyi yıllardır yöneten Liberal Demokrat Parti ve onun koalisyon ortağı kazandı. Muhafazakar eğilimli yeni başbakan Fumio Kişida, yıllardır süregelen ekonomik zorlukların üzerine koronavirüs salgınının vurduğu orta sınıfın giderek artan genel memnuniyetsizliğini giderecek bir çözümü olduğunu söylüyor. Tokyo'dan Ilgın Yorulmaz aktarıyor.

Haber 15-12-2021 16:40

Molnupiravir ile Paxlovıd ilaçlarıyla ilgili Prof. Dr. Taşova'dan açıklama: Hastalık süresini azaltacak

Koronavirüsle mücadele tüm dünyada sürerken, yeni üretilen ilaçlarla ilgili gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda üretilen Molnupiravir ile Paxlovıd adli ilaçlarla ilgili konuşan Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandeminin daha hızlı sonlanması ve daha kontrol edilebilir olması açısından umut verici olduğunu bildirdi. Yakında Türkiye'de kullanıma girecek olan Molnupiravir'le ilgili ise Taşova, "Hastalık süresini ve yoğun bakımlardaki yoğunluğu azaltacağını bekliyoruz" dedi.

Haber 13-12-2021 10:28

100 milyondan fazla satmıştı! NES'in tasarımcısı Uemura hayatını kaybetti

Oyun konsolu NES'in (Nintendo Entertainment System) tasarımcısı Uemura Masayuki, 78 yaşında hayatını kaybetti. NES, dünya genelinde 100 milyonda fazla satmıştı.

Haber 10-12-2021 09:10