Yolsuzluk Haberleri Ve Son Dakika Yolsuzluk Haberleri

Yolsuzluk Haberleri Ve Son Dakika Yolsuzluk Haberleri

Yolsuzluk, Türk Dil Kurumu sözlüğünde de geçtiği üzere temel olarak bir görevi veya bir yetkiye kötüye kullanmaktır. Örneğin kişinin nüfsunu, titrinden kaynaklanan yetkilerini kendi çıkarı için kullanmasıdır. Dünya Bankası da yolsuzluğu kamu görevinin özel çıkar sağlamak için kötüye kullanılması olarak tanımlamaktadır. Benzer şekilde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tanımına göre yolsuzluk kamu güç, görev ve yetkisinin rüşvet, irtikap, kayırmacılık, sahtekarlık ve zimmet yoluyla özel çıkar elde etmek için kötüye kullanılmasıdır. Uluslarası Şeffaflık Örgütü ise bu tanımı kamu gücüyle sınırlamaz ve herhangi bir görevin özel çıkarlar için kötüye kullanılması olarak tanımlar. Yolsuzluk ülkemizde de siyasetin ve halkın gündeminde olan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yolsuzluk Haberleri

Arnavutluk Meclisinde şaşkına çeviren olay! Muhalif vekiller sis bombaları attı…

Arnavutluk’ta muhalif milletvekilleri, parlamento oturumu sırasında sis bombası attı. Hükümeti yolsuzlukla suçlayan muhalifler, yolsuzlukların incelenmesi için komisyon kurulmasını talep ederek, parlamentoda ilginç bir eyleme imza attı.

Haber 10-11-2023 07:28

Evinden külçe külçe altın çıkmıştı! Türkiye karşıtı senatör için karar verildi

Türkiye karşıtı eylemleri ile bilinen ABD’li senatör Bob Menendez ve eşi Nadine Menendez hakim karşısına çıktı. Yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla yargılanan çift haklarındaki iddiaları reddetti. Bob Menendez'i 100 bin dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakan mahkeme yurt dışına çıkış yasağı koydu. Menendez’in eşi ise 250 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Menendez’in evinde yapılan aramada, 500 bin dolar nakit para ve 13 külçe altın bulunmuştu.

Haber 27-09-2023 20:53

Eski Pakistan Başbakanı İmran Khan yolsuzluk nedeniyle tutuklandı

Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan, yolsuzluk nedeniyle üç yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından bugün evinden alınarak tutuklandı.

Haber 05-08-2023 16:37

Dev kulübün başı dertte! Mali yolsuzluk nedeniyle 10 puanı silindi...

İtalya Ligi Serie A devi Juventus'a mali yolsuzluk sebebiyle federasyondan 10 puan silme cezası verildi. Köklü kulüp, cezasını bu sezon çekmeye başladı ve ligde 8. sıraya geriledi.

Spor 22-05-2023 22:53

Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Şehir Üniversitesi' yanıtı! 'Madem ki ortada bir yolsuzluk iddiası var...'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehir Üniversitesi ve yolsuzluk ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu yolsuzluk suçlamasına ilişkin, "Madem ki ortada bir yolsuzluk iddiası var, araştırma-soruşturma komisyonu kurulsun. Önce benim mal varlığım araştırılsın, birinci derece akrabalarım ile birlikte. Ama hemen arkasından Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'ın mal varlığı araştırılsın" dedi. İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları...

Haber 19-01-2023 17:55

Avrupa Parlamentosu'nda yolsuzluk skandalı! İddialar peş peşe geldi

Avrupa Parlamentosu (AP) yolsuzluk skandalıyla çalkalanıyor. Geçtiğimiz günlerde, aralarında Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin bulunduğu bazı milletvekillerinin rüşvet ve yolsuzluğa karıştığı iddiaları sonrası bu kez de bir diğer Yunan milletvekili Maria Spyraki ile ilgili iddialar ortaya atıldı. İşte haberin detayları...

Haber 15-12-2022 20:11

Avrupa Parlamentosu çalkalanıyor! Yunan milletvekili Eva Kaili rüşvet almaktan gözaltına alınmıştı... Yeni detaylar belli oldu

Avrupa Parlamentosu (AP) yolsuzluk suçu ile çalkalanıyor. Parlamentonun eski başkan yardımcısı Yunan milletvekili Eva Kaili'nin rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alınması sonrası yolsuzluk soruşturması kapsamında ele geçirilen nakit paranın 1,5 milyon avro olduğu rapor edildi. Öte yandan Eva Kaili'nin yanı sıra parlamentodaki başka isimlerin de yolsuzluk ve rüşvet suçlarını işlediği iddia edildi.

Haber 13-12-2022 18:37

Yolsuzluk iddiaları sonrası Bakan Varank'tan sert sözler! 'İspat etmeyen namerttir'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yolsuzluk iddialarına yanıt verdi. Bakan Varank, "17 Yıldır fiilen siyasetin içindeyim. Benimle ilgili en ufak yolsuzluk bulamayanlar akrabalarım üzerinden bana iftira atmaya çalışıyorlar. Ortada bir yolsuzluk usulsüzlük varsa ispat etmeyen namerttir." ifadelerini kullandı.

Haber 11-12-2022 18:54

AP'de Eva Kaili depremi! Babası İstanbul kökenli olan eski sunucu, Parlamento'nun Barbie'si diye anlıyordu

Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin gözaltına alınmasının yankıları sürüyor. Kaili ve dört diğer kişinin bir Körfez ülkesinden rüşvet aldığından şüphe duyuluyor. Öte yandan AP tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı olduğu belirtilen olayla ilgili gözaltına alınan eski sunucu Kaili'nin babasının İstanbul kökenli olduğu öğrenildi.

Haber 11-12-2022 08:27

Bayındırlık işleriyle ilgili yolsuzluk suçlamalarından dolayı Arjantin’in eski Devlet Başkanı Kirchner hakkında 12 yıl hapis istendi

Arjantin’de Federal Savcı Diego Luciani, Arjantin’in eski Devlet Başkanı ve şu an da Devlet Başkan Yardımcısı olan Cristina Fernandez de Kirchner hakkında bayındırlık işleriyle ilgili yolsuzluk suçlamalarından dolayı 12 yıl hapis cezası istedi.

Haber 23-08-2022 00:20

Menderes Belediyesine yolsuzluk operasyonu! Aralarında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da var, yeni gelişme

İzmir'in Menderes Belediyesindeki yolsuzluk soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan ve aralarında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da aralarında bulunduğu 31 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın da olduğu 9 kişi, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Haber 06-07-2022 11:02

Son dakika: Menderes Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında flaş gelişme! Belediye Başkanı Kayalar gözaltına alındı

Son dakika haberi: İzmir'in Menderes Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında kritik bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç'in gözaltına alındığı bildirildi.

Haber 05-07-2022 12:35

İzmir Menderes Belediyesine yönelik yolsuzluk operasyonunda 26 şüpheli yakalandı

İzmir Menderes Belediyesine yönelik yolsuzluk operasyonunda 26 şüpheli yakalandı

Yurthaber 04-07-2022 09:39

İŞKUR'da yolsuzluk iddiası! Bakanlık duyurdu: Görevden alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğü ile ilgili medyada çıkan 'yolsuzluk' haberlerine ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık, yolsuzluk iddiasıyla gündeme gelen İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü ve İl Müdür Yardımcısı'nın 1 Nisan 2022 tarihinde görevden alındığını açıkladı.

Haber 08-04-2022 20:51

Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak tutuklandı

Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak geçtiğimiz günlerde 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'resmi belgede sahtecilik' iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınmıştı. Toprak bugün tutuklandı.

Haber 04-04-2022 22:40

Son dakika... CHP’nin 'yolsuzluk' iddiasına Bakanlık’tan yanıt: Apaçık bir yalandır!

Son dakika haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CHP'nin YHT ihalelerine ilişkin iddialarını yanıtladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın devletin rutin işleyişi dahilinde yatırım programında attığı ve ihalenin süreciyle ilgisi olmayan imzalı kağıdı 'belge' diye göstermek, apaçık bir yalandır. Konu, yargıya taşınmış olup, ülkemizin hayrına her işe karşı duran yatırım düşmanı bu zihniyet, adalet önünde hesap verecektir" ifadeleri kullanıldı.

Haber 02-02-2022 10:37

Bakan Karaismailoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında 'yolsuzluk' tartışması! Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

Son dakika haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kendisine yönelik 'yolsuzluk' iddiası nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, "Ellerinde bir belge olmuş olsa idi zaten bu kamuoyuna kolay yoldan servis edilebilirdi. Bu iddialar tamamen yalandır." denildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 09-01-2022 15:54

Yolsuzluk soruşturması başlatılmıştı! Avusturya Başbakanı Kurz istifa etti

Avusturya’da "rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Başbakan Sebastian Kurz, görevinden istifa etti.

Haber 09-10-2021 20:58

Avustralya’da NSW Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian istifa etti

Avustralya’da yolsuzlukla mücadele komisyonu tarafından hakkında soruşturma başlatılan Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian, görevinden istifa ettiğini açıkladı. NSW Eyalet Başbakanlığını 2017'den bu yana yürüten 51 yaşındaki Ermeni kökenli Berejiklian, Türkiye aleyhine görüşleriyle tanınıyordu.

Haber 01-10-2021 08:13

Valilik açıkladı: Yolsuzluk soruşturması kapsamında 7 kişi memuriyetten çıkarıldı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü'nün maaş mutemetliğindeki iş ve işlemleri yürütmekle görevli 7 personelin yolsuzluk soruşturması kapsamında devlet memurluğundan çıkarıldıkları belirtildi.

Haber 14-06-2021 23:18

Boris Johnson'a yolsuzluk şoku: Yaklaşık 1 milyon TL'ye restore etmiş

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilat giderlerini bağış paralarıyla karşıladığı iddiaları üzerine tadilatın finansmanına yönelik resmi soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haber 29-04-2021 10:10

Lübnan Cumhurbaşkanı, ülke tarihindeki en büyük yağmayı ortaya çıkarmaya çalıştığını söyledi

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Merkez Bankasının hesaplarına yönelik mali denetim konusunda gerçekleştirdiği görüşmelere işaret ederek, "Lübnan tarihindeki en büyük yağmayı ortaya çıkarma savaşında sizlere öncülük ediyorum." dedi.

Haber 07-04-2021 22:24

Fransa’nın Hindistan’a yaptığı savaş uçağı satışında yolsuzluk

Fransız basınında yer alan haberde, Fransa ile Hindistan arasında 2016’da gerçekleşen savaş uçağı satışında yolsuzluk yaşandığı ifade edildi. Haberde, satış sırasında bir aracının 1 milyon euro komisyon aldığının tespit edildiği fakat yolsuzlukla mücadele mercilerinin dosyayı “sümen altı” ettiği iddia edildi.

Haber 05-04-2021 22:36

Yolsuzluktan yargılanan Netanyahu'ya 'bacak bacak üstüne' poz tepkisi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hakkındaki üç farklı yolsuzluk dosyası nedeniyle, üçüncü duruşma kapsamında hakim karşısında çıktı.Mahkemede duruşma öncesi basına bacak bacak üstüne poz veren Netanyahu'ya sosyal medyadan tepki yağdı.

Haber 05-04-2021 12:19

Trump, Biden ailesini yolsuzlukla suçlamıştı! ABD istihbaratından çarpıcı rapor

ABD istihbaratının hazırladığı raporda, Rusya ile İran'ın 3 Kasım 2020'de yapılan başkanlık seçimlerine "dezenformasyon yoluyla" etki etmeye çalıştığı savunuldu. Raporda ayrıca Biden ailesi ile Ukrayna arasında olduğu iddia edilen bazı finansal işlemlerle ilgili haberlerde Moskova'nın parmağının olduğu öne sürüldü.

Haber 16-03-2021 23:35

Zimmetine 5 milyon lira geçiren icra müdür yardımcısı gözaltına alındı

Eskişehir’de İcra Müdürlüğü’nün emanet kasası ve banka hesaplarından yaklaşık 5 milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla aranan 7’nci İcra Müdür Yardımcısı E.K., polis merkezine giderek teslim oldu.

Haber 24-02-2021 21:03

Kızılay’dan yolsuzluk iddialarına açıklama

Türk Kızılay, Sancaktepe Şubesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “İlk andan itibaren davada adı geçen çalışanların Kızılay ile ilişiği kesilmiş, dolaylı sorumluluğu bulunduğu belirlenen şube yönetimi görevden alınmış ve yerlerine yeni yönetim atanmıştır. Suçluların en ağır cezayı alması için müdahil olduğumuz dava sürecini sonuna kadar takip edeceğimizden de hiç kimsenin şüphesi olmasın" denildi.

Haber 09-01-2021 16:58

Fransa eski cumhurbaşkanı Sarkozy yolsuzluktan hakim karşısında

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Pazartesi günü yargıca rüşvet vermeye çalışmak iddiasıyla hakim karşına çıkacak. Sarkozy'nin 2007 başkanlık kampanyası için ünlü kozmetik firması mirasçısı Liliane Bettencourt'tan yasadışı ödemeleri kabul ettiği iddialarına ilişkin bir soruşturma hakkında gizli bilgiler talep ettiği yargıç Gilbert Azibert'e Monako'da iş bulmayı teklif ettiği iddia ediliyor.

Haber 23-11-2020 08:00

Brezilya'da bir senatör polis baskınında iç çamaşırında para saklamaya çalıştı

Brezilya'da polisin düzenlediği baskında Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya yakın Senatör Chico Rodrigues'in iç çamaşırında para sakladığı ortaya çıktı.

Haber 15-10-2020 22:35

Bolsonaro'dan soru soran gazeteciye şok tepki: Yüzüne yumruk atmak istiyorum

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, eşinin hesabına gönderilen parayla ilgili soru soran muhabire yumruk atmak istediğini belirterek, tepki gösterdi.

Haber 24-08-2020 22:15

Güney Kore eski Cumhurbaşkanı Guen-hye’ye 20 yıl hapis

Güney Kore eski Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, yolsuzluk suçu nedeniyle 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 10-07-2020 11:30

CHP'lilerin yolsuzlukla suçladığı Can Akın Çağlar İBB Genel Sekreteri oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne, CHP'nin 8 yıl önce kredi yolsuzluğu yapmakla suçladığı Can Akın Çağlar atandı.

Haber 08-07-2020 10:02

Yolsuzluk tartışmaları istifa getirdi! Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev görevi bıraktı

Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev, hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Haber 15-06-2020 18:44

Iğdır Belediyesi’ndeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda yeni gelişme

Iğdır Belediyesi’ndeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 13 kişiden 5’i, mahkemece tutuklandı.

Haber 14-06-2020 09:45

Iğdır Belediyesindeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Iğdır Belediyesindeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Yurthaber 13-06-2020 22:47

Iğdır Belediyesindeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 14 kişi yakalandı

Iğdır Belediyesindeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 14 kişi yakalandı

Yurthaber 10-06-2020 13:00

Yalova Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme!

Yalova Belediyesinde bir çalışanın zimmetine para geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 19'a yükseldi.

Haber 03-06-2020 12:16

Rektör tebdili kıyafetle yolsuzluğu ortaya çıkardı: Bazı yerlerden uyarı ve tehditler aldık

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, üniversite hastanesinde tebdili kıyafetle yaptığı denetim ile 500 bin liralık yolsuzluğu ortaya çıkardı. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Üretici firma sanki bunu sıfırmış gibi veriyor. Bizim kullanmamızı sağlıyordu. Bu da devleti 500 bin lira zarara sokmuş. Biz gerekli tetkikleri yaptıktan sonra hem idari açıdan soruşturma başlattık hem de savcılığa suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu.

Haber 30-05-2020 12:57

İsrail Başbakanı Netanyahu yarın hakim karşısına çıkacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkındaki 3 ayrı dosya nedeniyle açılan yolsuzluk davası, yarın görülmeye başlanacak.

Haber 23-05-2020 16:51

Bolivya'da Sağlık Bakanı, yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı

Bolivya'da geçici hükümetin Sağlık Bakanı Marcelo Navajas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için gerekli olan solunum cihazı satın alımında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Haber 20-05-2020 22:16

Barcelona'dan yolsuzluk iddialarına açıklama

Barcelona, istifa eden başkan yardımcısı Emili Rousaud'un kulüpte yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Spor 10-04-2020 21:09

FETÖ'nün sınav yolsuzluğu, kamera görüntüleriyle tespit edildi

FETÖ/PDY firarisi eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Coşgun Çakar'ın, eşi Gül Çakar'ın açıköğretim sınavından geçebilmesi için istihbarat aracına kopya düzeneği kurduğu ortaya çıktı. Bu düzeneğe ait güvenlik kamerası görüntüleri Çakar'ın evinde yapılan aramalarda ele geçirildi.

Haber 17-02-2020 12:10

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'dan 'yolsuzluk' açıklaması

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyede bir personelin zimmetine para geçirmesinin ardından açıklama yaptı. Salman, toplamda 1 milyon 428 bin liranın zimmete geçirildiğini, adli sürecin devam ettiğini söyledi.

Haber 14-02-2020 17:06

Tekirdağ'da akaryakıt yolsuzluğu şüphelileri adliyeye sevk edildi

Tekirdağ'da "akaryakıt yolsuzluğu" şüphelileri adliyeye sevk edildi

Yurthaber 31-01-2020 13:29

Tekirdağ'da akaryakıt yolsuzluğu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

Tekirdağ'da "akaryakıt yolsuzluğu" operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

Yurthaber 29-01-2020 13:49

İsrail Başsavcısı, Netanyahu hakkındaki iddianameyi mahkemeye sundu

Meclise yaptığı dokunulmazlık başvurusunu çekmesinden saatler sonra İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, Başbakan Binyamin Netanyahu hakkındaki iddianameyi mahkemeye gönderdi - Netanyahu hakkındaki davanın ne zaman başlayacağı ise henüz bilinmiyor

Haber 28-01-2020 15:40

Afrika'nın en zengin kadını Isabella dos Santos dolandırıcılıkla suçlandı

Afrika'nın en zengin kadını Isabella dos Santos dolandırıcılıkla suçlandı

Haber 23-01-2020 15:20

Eski devlet başkanının kızı ve damadı ülkeyi nasıl dolandırdı?

Angola'nın eski devlet başkanlarından Jose Eduardo dos Santos'un kızı ve damadının, servetlerini ülkenin varlıklarını yolsuzluk ve usulsüzlükle sömürerek elde ettiğini ortaya koyan belgeler BBC'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda uluslararası yayın kuruluşuna sızdırıldı.

Haber 21-01-2020 05:25