Yüksek Seçim Kurulu Haberleri

YSK, Van'la ilgili gerekçeli kararını açıkladı! Zeydan seçilme yeterliliği taşımaktadır

Yüksek Seçim Kurulu Van'la ilgili gerekçeli kararını açıkladı. Yapılan açıklamada, "DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği taşıdığı anlaşılmaktadır." denildi.

Haber 06-04-2024 16:22

Seçim öncesi deprem bölgesinde son durum! 'Ölü seçmen' ve 'vatandaşlık' iddialarına YSK'dan net açıklama: '9 bilgi' detayı dikkat çekti

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta felaketi yaşayan deprem bölgesinde iyileştirme çalışmaları sürerken 31 Mart yerel seçimlerine hazırlık da devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, mart ayını işaret ederek deprem bölgesine gidileceğini açıkladı. Öte yandan 'fazla seçmen kaydı, ölü seçmen' gibi iddialara ilişkin de Yener'den açıklama geldi.

Haber 17-01-2024 10:25

YSK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Yüksek Seçim Kurulu 107 memur alacak! İşte başvuru şartları

YSK personel alımı başvuru şartları ve tarihleri için araştırmalar hız kazandı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre kuruma personel alımı yapılacak. Başvurular ekim ayı içerisinde alınacak. Adayların işlemlerini belirli tarihler aralığında tamamlamaları gerekiyor. Peki, YSK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları..

Finans 17-10-2023 15:15

Son dakika: YSK Başkanı açıkladı! 'Veri girişinde herhangi bir aksama söz konusu değildir'

Son dakika haberi... Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener kameraların karşısına geçti. Seçimle ilgili son durum hakkında bilgiler veren Yener, "YSK'nın veri girişinde herhangi bir aksama ya da gecikme söz konusu değildir." dedi. İlerleyen saatlerde bir kez daha kameralar karşısına geçen Yener, yurt dışı oyların geç sayıldığı yönünde iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Haber 14-05-2023 23:55

Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yüksek Seçim Kurulu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yurt dışından Ankara'ya getirilen oylar ATO Congresium'a ulaştı

Esenboğa Havalimanı’na iniş yapan 3 uçaktan yoğun güvenlik tedbirleri altında taşınan oylar, 14 Mayıs saat 17.00 itibarıyla diğer oylarla eş zamanlı olarak sayılmaya başlanacak.

Yurthaber 11-05-2023 07:41

YSK kararını verdi! İşte 100 imza toplayıp cumhurbaşkanı adayı olabilecek 11 isim

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs seçimlerinde, başvuru yapan 11 adayın seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilebilmesine karar verdi. YSK'nın açıklamasında 11 aday içerisinde Muharrem İnce, Sinan Oğan, Doğu Perinçek, Muhammed Ali Fatih Erbakan'ın da isimleri yer aldı. Adayların 100 bin imza toplaması gerektiği de belirtildi.

Haber 21-03-2023 21:41

Sandık görevlisi başvuruları ne zaman başlıyor? 2023 görevlisi ücreti ne kadar, kaç TL? Birçok kişi 2023 seçimlerinde görev alacak!

Sandık görevlisi olmak isteyenler 2023 seçimlerine az bir zaman kala detayları sorgulamaya başladı. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde sandık görevlileri yerlerini alacak. Sandık görevlisi başvuru şartları ve ücretleri merak edilen detaylar arasına girdi. Peki, sandık görevlisi başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor? Sandık görevlisi ücreti ne kadar, kaç TL?

Haber 21-03-2023 14:39

YSK'dan seyyar sandık kararı geldi! İşte son başvuru tarihi... Onlar oy kullanacak

Türkiye adım adım 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlere yaklaşıyor. Siyaset, seçimler öncesi yoğun bir gündemi yaşarken bir yandan da YSK'nın seçimlere yönelik aldığı kararlar merak ediliyor. YSK'dan peş peşe seçimlere ilişkin önemli açıklamalar geliyor. Son olarak YSK'dan yeni bir karar geldi. YSK'nın seyyar sandık kararına göre; Yüksek Seçim Kurulu 14 mayıs seçiminde seyyar sandıklarda oy kullanacaklara ilişkin usul ve esasları belirledi. İşte son başvuru tarihi ve tüm merak edilenler...

Haber 17-03-2023 09:29

3 gün boyunca... Depremzedeler nasıl oy kullanacak? YSK bölgede! Diğer illere gidenler, çadırkentlerdekiler...

Türkiye'nin en önemli gündemi deprem olurken bir yandan da seçimle ilgili gelişmeler konuşuluyor. "Depremzedeler nasıl oy kullanacak?" sorusuna yanıt aranırken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) heyeti deprem bölgesine gitti. 3 gün boyunca 11 ilde incelemelerde bulunulacağı öğrenilirken depremzede seçmenlerin nerelerde oy kullanacağının bu ziyaretlerden sonra netleşeceği kaydedildi. Peki, seçim ne zaman? Seçim tarihi ertelenecek mi? Seçim nasıl olacak? Çadırkentlerde oy kullanılacak mı? İşte detaylar...

Haber 01-03-2023 10:55

Depremzedeler nerede ve nasıl oy kullanacak? Siyaset kulisleri bunu konuşuyor! İşte masadaki o formüller…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihinde değişiklik düşünmediği kulislere yansıdı. Peki seçim 14 Mayıs’ta yapılırsa afet bölgesinden ayrılmak durumunda kalan seçmenler nerede ve nasıl oy kullanacak? Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren o soruya siyaset kulislerinde konuşulan bazı formüllerle yanıt arandı. İşte 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimler öncesi merak edilen o detaylar…

Haber 25-02-2023 08:09

Yüksek Seçim Kurulu 53 personel alacak

Yüksek Seçim Kurulu 53 personel alacak

Yurthaber 25-08-2022 04:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK'ya Bu adama bedel ödetin çağrısında bulundu! Kılıçdaroğlu'ndan jet yanıt: 'Sen artık bu millete...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, gündemdeki konuların yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun "seçmen bilgileri" iddialarına da değindi. YSK Başkanı'nın konuyu yargıya taşıması için çağrı yapan Erdoğan, ''Yargıya taşımak suretiyle artık bu adama bedel ödetmeli" dedi. Erdoğan'ın sözlerine Twitter hesabından yanıt veren Kılıçdaroğlu ise "Bana bedel ödetecekmişsin. Sen bu millete artık hiçbir bedel ödetemezsin. Kimse korkmasın" dedi.

Haber 19-08-2022 11:59

Kılıçdaroğlu'nun 'YSK' sözlerinin ardından Bakan Soylu’dan yanıt: Belki açıklamayı okursanız bu hataya tekrar düşmezsiniz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok" sözlerinin ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni bir açıklama yaptı. Twitter'dan Kılıçdaroğlu'na seslenen Soylu, "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz MERNİS üzerinden YSK'ya veri aktarımının teknik detaylarını basın açıklamasıyla anlatacak. Belki bu açıklamayı okursanız seçim kütüklerinde nasıl bir uygulama yapıldığını öğrenir ve bu hataya tekrar düşmezsiniz" dedi.

Haber 12-08-2022 01:20

İçişleri Bakanı Soylu'dan, Kılıçdaroğlu'nun seçmen listeleriyle ilgili sözlerine ilişkin açıklama:

"CHP Genel Başkan yardımcıları, bugün yaptığı açıklama ile CHP Genel Başkanı'nın ifade ettiği sözlerin doğru olmadığını, yani kendilerinde YSK'dan daha fazla bilgi olmadığını net bir şekilde ortaya koymuş, ellerinde bulunan bilgilerin YSK'nın siyasi partiler ile paylaştığı seçmen kütüğü bilgisi analizi olduğunu ifade etmeye çalışmışlardır"

Yurthaber 12-08-2022 00:58