Zam Oranı Haberleri

SON DAKİKA | Emekli zammı bekleyenler dikkat! 6 aylık enflasyon için Merkez Bankası'ndan yeni veri: En düşük emekli maaşı ne olacak?

Son dakika haberi... Merkez Bankası bugün yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Enflasyon beklentisinin belli olmasının ardından emeklinin temmuzda alacağı zam tablosu netleşti. İşte detaylar...

Finans 19-04-2024 12:11

Yüzde 500 zam isteyen dükkan sahibinden kiracısına: Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık

Yüksek enflasyon ve beraberinde gelen yüksek kira artışları sonrası hükümet konutlarda yüzde 25 zam sınırı koymuş, iş yerleri içinse enflasyon TÜFE ortalamasından hesaplanmaya devam etmişti. Bu süreçte çok sayıda mal sahibi ve kiracı tartışması yaşandı. Son örneği ise Pendik'te meydana geldi. Yüzde 500 zamla kirayı 50 bin lira yapmak isteyen dükkan sahibi kiracısını, "Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık" diyerek tehdit etti.

Finans 07-02-2024 14:47

İstanbul'da taksi zammı devreye girdi: İşte yeni tarife

İstanbul'daki ticari taksilerde zamlı tarife gece yarısından itibaren yürürlüğe girdi. İndi-bindi ücreti 90 TL oldu.

Finans 14-01-2024 11:55

Özel okullarda en az yüzde 60 zam kapıda: 150 bin TL'lik kolej 235 bin TL olacak!

Asgari ücret, memur ve emekli zamlarının belli olmasının ardından bir zam haberi de özel okullardan geldi. Geçen sene uygulanan formüle göre bu sene zam oranın yüzde 60 olması bekleniyor. Özel okullar maliyetleri gerekçe göstererek en az yüzde yüz zam talep ederken veliler fahiş fiyatların uygulanmasından şikayetçi.

Finans 10-01-2024 09:17

Zam Oranı

Zam Oranı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zam Oranı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

En düşük emekli maaşı ile ilgili yeni açıklama! Destici rakam verdi: 11 bin lirayı geçecek…

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala hükümet kanadından emeklilerle ilgili bir açıklama daha geldi. Bu kez Cumhur İttifakı’nın ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici en düşük emekli maaşının temmuz ayından itibaren 11 bin lirayı geçeceğini belirtti. Destici açıklamasında ‘Temmuzla birlikte en düşük emekli maaşı, asgari ücretin üzerine çıkarılacak ve 11 bin lirayı geçecek’ ifadelerini kullandı.

Finans 02-05-2023 07:33

Özel okullardaki ‘gizli zam’ iddiası velileri isyan ettirdi! Daha önce bedavaydı şimdi 12 bin TL istiyorlar…

Milli Eğitim Bakanlığı zam oranını yüzde 65 ile sınırladı ama iddiaya göre özel okullar o oranı ek ücretlerle aşmaya başladı. Ücretlerde yüzde 200-250 gibi artışlarla karşılaşmaya başlayan öğrenci aileleri bugün eylem yaptı ve fahiş zamlara isyan etti. İddiaya göre; özel okullarda daha önce bedava olan ETÜT dersleri için bile 12 bin TL’lik ücret talep edilmeye başlandı. İşte detaylar…

Finans 21-01-2023 07:48

Emekli maaşları arttı şimdi gözler Bayram ikramiyesinde! AK Parti’den açıklama geldi… Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Zam oranları belli olan milyonlarca emeklinin gözü kulağı şimdi bayram ikramiyesine çevrildi. Peki bayram ikramiyesinde artış olacak mı? Emeklilerin merakla beklediği bu soru Meclis’te de gündeme geldi. Emekliler bayram ikramiyelerinin en az 2 bin TL olmasını istediklerini belirtirken maaşlara uygulanan yüzde 30 oranında bir zam gelebileceği de bekleniyor.

Finans 14-01-2023 08:12

Son dakika: Emekli ve memurların zammı yüzde 30'a çıkarıldı! Kılıçdaroğlu tepki gösterip istediği zam oranını duyurdu

Son dakika haberi: Türkiye iki gündür emekli ve memurların zam oranını konuşuyor. TÜİK verilerine göre yüzde 16.47 çıkan zam oranını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yüzde 25, bugün de yüzde 30 olarak duyurdu. Dünkü orana tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün de yeni orana tepki gösterip istediği zam oranını açıkladı.

Finans 04-01-2023 19:22

Özel okullarda ‘erken kayıt’ tuzağı! Yüzde 300’e kadar zam istiyorlar…

Özel okullar ocak ayından itibaren velilere bir sonraki yıl için avantajlı bir fiyatla kayıt imkanı sunuyor. Erken kayıt yaptıran daha az ücret ödüyordu. Bu yıl ise erken kayıt dönemi çok daha erken başladı. Daha yıl bitmeden velilerden kayıt yaptırmaları isteniyor ancak fiyatlarda fahiş oranda bir artış var. Özel okullara geçtiğimiz yıl zam sınırı getirilmişti, okullar da muhtemelen o sınıra takılmamak için fırsatçılık yaparak kayıtları yenileme telaşına girdi. Ancak istenen zamlar inanılmaz...

Finans 24-12-2022 08:49