Zorunlu Trafik Sigortası Haberleri

Zorunlu trafik sigortası sil baştan! Uygulama mayısta başlıyor! Zam gözüktü, en düşük trafik sigortası...

Zorunlu trafik sigortası tarifelerinde yeni dönem mayıs ayında başlıyor. Hesaplamalarda yeni bir evreye geçildi. Sürücüler için zam gözüktü. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin yayınladığı son verilere göre; otomobiller için en düşük trafik sigortası 4 bin 28 liraya çıktı. Mayıs hesaplamaları için işte bilmeniz gereken detaylar...

Finans 14-04-2024 09:04

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem: 10 dakikada teklif alınacak, Mayıs'tan sonra hasara göre belirlenecek! Bugün başladı: Sigorta Aracıları Teklif Platformu

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladı. Son günlerde bazı şirketler, trafik sigortası poliçesi düzenlemekten kaçınırken, 'ekran kapalı, sistemde problem var' bahanelerine sarılıyor. 29 milyon araç sahibini ilgilendiren yeni düzenleme ile 'Sigorta Aracıları Teklif Platformu' uygulaması hayata geçirildi. Bugün başlayan yeni uygulama ile 10 dakika içerisinde sigorta için teklif alınması planlanıyor. Öte yandan Mayıs 2024’ten sonra fiyatlar artık hasar maliyeti endeksine göre belirlenecek.

Finans 19-02-2024 08:39

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortası için platform uygulaması yarın başlıyor

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için geliştirilen "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" yarından itibaren uygulanmaya başlanacak. Riskli sürücülerin poliçe sorununa çözüm bulmak için geliştirilen "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" ile sürücülerin kısa sürede poliçeye ulaşması hedeflenirken teklif vermeyen şirketlerin tespiti kolaylaşacak. Devreye alınacak uygulama, amacına uygun olarak çalıştığında acentenin işini kolaylaştıracak.

Finans 18-02-2024 11:35

Zorunlu trafik sigortası için milyonları ilgilendiren karar: Araç sahipleri dikkat, değişti! Azami prim tutarı artık…

Zorunlu trafik sigorta primi teklifi alamayanlara yönelik olarak azami prim tutarını Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu belirleyecek. Konuya ilişkin Resmi Gazete kararı kamu ile paylaşıldı.

Finans 20-01-2024 08:25

Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zorunlu Trafik Sigortası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Trafik sigortasında şubat ayı artışları belli oldu

Zorunlu trafik sigortasında yapılan son değişiklikten sonra yeni dönem ücretleri merak ediliyordu. Trafik sigortası baz primlerinde şubat ayında da yüzde 10 artış olacak.

Finans 12-01-2024 13:05

Her 5 araçtan biri sigortasız: Trafik sigortaları ne kadar arttı?

Zorunlu trafik sigortasında yapılan son değişiklikten sonra yeni dönem ücretleri merak ediliyordu. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayınladı. Buna göre; yeni sigorta bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapıldı. Fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşlar sigorta yaptırmaktan kaçınıyor.

Finans 10-01-2024 12:20

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor, zorunlu trafik sigortasında tavan fiyatları belli oldu, işte il il yeni fiyatlar

Zorunlu trafik sigortasında yapılan son değişiklikten sonra yeni dönem ücretleri merak ediliyordu. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayınladı. Buna göre; yeni sigorta bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapıldı.

Finans 07-01-2024 10:12

Zorunlu trafik sigortası için yeni karar! Asgari ücrete bağlandı: 2024’ün ilk 4 ayı için yüzde 2’den 5’e yükseltildi

22 milyon araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortası azami prim tutarı için yeni bir karar alındı. Resmi Gazete’den yayımlanan karara göre zorunlu trafik sigortasında azami prim artırım tutarı 2024’ün ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendi. Mayıs ayından itibaren prim artış ücretinin yüzde 45'i asgari ücrete bağlı olarak hesaplanacak.

Finans 14-12-2023 07:14

Araç sahiplerine ‘arabasını sattıracak’ talep! Yeni sisteme geçilmişti: Zorunlu trafik sigortası için ‘serbest piyasa’ isteği

Zorunlu trafik sigortasındaki fiyatların artması sürücülerin bütçesini bir hayli zorluyor ve sürücüler bu fiyatları da ödemek istemiyor. Sigortacılık sektörü ise fiyatı yetersiz bulduğu için bazı araçları sigortalatmaya yanaşmıyor. Bu durum için talep ise daha dikkat çekici. Şirketler artan maliyetler nedeniyle trafik sigortası primlerinde artık serbest tarifenin uygulanmaya başlanmasını istiyor. Sürücülerse serbest tarifiyle fiyatların artmasından endişeli.

Finans 04-10-2023 09:57

SON DAKİKA | Zorunlu trafik sigortasına yeni düzenleme! Trafik Teklif Platformu için ilk adım atıldı: Azami prim tutarları…

Son dakika: Trafik sigortasında poliçe kesilememesi yönündeki tartışmalara çözüm olması amacıyla SEDDK tarafından “Trafik Teklif Platformu” için ilk adım atılarak yönetmelikle ilgili süreç resmen başlatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre zorunlu trafik sigortasında teklif alamayanların azami prim tutarları SEDDK tarafından belirlenecek. İkinci adımda ise sigorta şirketlerinin platforma erişimi için yazılımlarını tamamlanması beklenecek.

Finans 19-09-2023 08:43

Aracı olanlar dikkat! Trafik sigortası indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Zorunlu trafik sigortası ve trafik sigortası hasarsızlık indirimi ne oldu?

Zorunlu trafik sigortası primlerinde hasarsızlık indirimi ile hasar artırım oranları değiştirildi. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı. Değişiklik sonrası araçlarına trafik sigortası yaptıran ya da yaptırmak isteyen vatandaşlar araştırmalarını sıklaştırdı. Peki, trafik sigortası indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Zorunlu trafik sigortası ve trafik sigortası hasarsızlık indirimi ne oldu?

Finans 04-04-2023 12:14

Fiyat yarı yarıya düşüyor, maddi kayıp minimuma iniyor! Cep yakan kasko poliçelerinde can alıcı madde: İMM'de sınırsız detayı...

Giderek artan kasko ücretlerinin cep yakmasıyla kimileri trafiğe kaskosuz çıkarken kimileri ise "Olmazsa olmaz" diyor. Kasko ücreti binlerce lira tutuyor ancak belli başlı teminat kalemleri poliçeden çıkarıldığında fiyat yarı yarıya düşebiliyor. Bu noktada uzmanların poliçeden çıkarılmaması yönünde uyarıda bulunduğu İhtiyari Mali Mesuliyet dikkat çekiyor. Öyle ki bu madde sınırsız olarak tercih edildiğinde kaza geçirmesi durumunda sürücünün maddi kaybı minimuma iniyor.

Finans 08-01-2023 10:26

Ceza gibi ücret ödeyecekler, tam 13 bin lira! ÖTV matrah düzenlemesi sonrası ortaya çıktı: Kasko ve trafik sigorta primleri…

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Trafik sigorta primi ve kasko fiyatlarındaki artış devam ederken çok kritik detaylar ortaya çıktı. Kaza yapan ve kusurlu sürücüler 13 bin liraya kadar trafik sigorta primi ödemesi ile karşı karşıya. Öte yandan 6 kat zamlanan kasko fiyatlarında ise ÖTV matrah düzenlemesi sonrası indirim geleceği ancak etkisinin ise sınırlı olacağı belirtiliyor.

Finans 29-11-2022 08:51

Trafik sigortası karşı tarafın hasarının ne kadarını öder? Trafik sigortası kapsamında tazminat ve hasarların ödemesi nasıl yapılır?

Trafik sigortası diğer birçok sigorta türüne göre farklılık gösteren bir sigorta türüdür. Trafik sigortasında kaza sonucunda hem sigortalının kendisinde hem de aracında oluşan hasarlar güvence altına alınmaz. Trafik sigortasında sigortalı aracın sebep olmuş olduğu kazada zarara uğrayan kişinin kusur oranına göre tazminat ödemesi yapılır.

Haber 19-10-2022 19:18

Trafik sigortası basamakları nelerdir? Trafik sigortası poliçe basamakları ve hasarsızlık indirim oranları

Trafik sigortası mutlaka yaptırılması ve her yıl yenilenmesi gereken bir sigorta türüdür. Trafikte yaşanan hasarları kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturan trafik sigortası hem araç sahiplerini güvence altına alır hem de trafikte yaşanan hasarların maddi olarak giderilmesini sağlar.

Haber 19-10-2022 19:14

Zorunlu trafik sigortası gecikme cezası hesaplama nasıl yapılır? Trafik sigortası gecikme cezası ne kadar?

Araç sahipleri trafiğe çıkmadan önce mutlaka zorunlu araç sigortasını yaptırmaları gerekir. Zorunlu trafik sigortası oluşabilecek herhangi bir kazada verilecek maddi veya manevi zararları güvence altına alır. Bu sebeplerden dolayı trafik sigortası yaptırılmadığında ya da geciktiğinde cezai işlemler uygulanır.

Haber 17-10-2022 13:35

Trafik sigortası nedir, ne işe yarar? Zorunlu trafik sigortası yaptırma amacı nedir?

Zorunlu trafik sigortası her araç sahibinin mutlaka yaptırması gereken zorunlu sigorta türlerinden biridir. Zorunlu trafik sigortası 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile düzenlenmiş olan sigorta çeşididir. Araçta oluşabilecek bir hasarda karşı tarafın maddi ve bedensel zararları bu sigorta tarafından üstlenilir.

Haber 17-10-2022 13:33

Trafik sigortası genel şartları nelerdir? Zorunlu trafik sigortası hangi hallerde teminat dışında kalır?

Zorunlu trafik sigortasının kapsamı devlet tarafından belirlenir. Trafiğe çıkan her aracın yasal olarak mutlaka yaptırması gerekir. Zorunlu trafik sigortası birçok sigortadan farklıdır. Sigortalının kendisi ve aracını değil karşı tarafın şahsını ve aracına vereceği zararları için yaptırılan bir sigortadır.

Haber 17-10-2022 13:33

Trafik sigortası hasar ödemesi kime yapılır? Kaza sonrası zorunlu trafik sigortası nasıl ödeme yapar?

Ülkemizde zorunlu sigorta türlerinden biri olan trafik sigortası, trafik kazalarına karşı güvence sağlar. Trafikte güvenin sağlanması için oldukça önemli bir sigorta olan zorunlu trafik sigortasında kazalardan sonra karşı tarafta meydana gelen maddi zararlar karşılanır.

Haber 17-10-2022 13:31

Zorunlu trafik sigortası neleri karşılar? Trafik sigortası kaza halinde hangi durumlarda ödeme yapmaz?

Karayolları trafik kanunu tarafından belirlenen zorunlu trafik sigortası yapılmadığı takdirde araç trafiğe çıkamaz ve muayene işlemi yaptırılamaz. Zorunlu trafik sigortası poliçesi bitenler araç sahiplerinin vakit kaybetmeden yenileme yapması gerekir. Poliçesi yenilenmeyen araçlar denetim esnasında para cezası ya da trafikten men edilme gibi cezalar ile karşılaşabilirler.

Haber 17-10-2022 13:18

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu Trafik Sigortasında yeni fiyatlar belli oldu, İstanbul'da azami prim tutarı...

Her ay belirlenen Zorunlu Trafik Sigortasında ağustos ayı fiyatları belli oldu. Zorunlu Trafik Sigortasında mayıs-ağustos arasındaki artış yüzde 35’lere yaklaşırken İstanbul’da trafiğe yeni çıkan araç için uygulanan azami prim tutarı 3 bin 149 olacak. Bu yıl için trafik sigortası yaptırmayana kesilecek cezanın tutarı ise 169 TL. İşte Zorunlu Trafik Sigortası haberinin detayları...

Finans 07-08-2022 13:56

Trafik sigortasında yeni düzenleme! Dikkat! Artış yapıldı

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Zorunlu Trafik Sigortası Prim/Öz sermaye katsayısında değişiklik yapıldı. SEDDK'nın internet sitesinde yer alan düzenlemeye göre, şirketlerin trafik sigortası primleri o yıl sonu öz sermayelerinin 5 katını geçemeyecek.

Finans 05-08-2022 15:53

BES’te sevindiren gelişme: Türkiye Sigortalar Birliği haberi böyle duyurdu!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) sigorta şirketlerinin ilk çeyrek verileri duyuruldu. Buna göre trafik sigortasında 2 milyar 936 milyon lira ile ciddi bir zarar görülürken, kaskoda da uzun süre sonra ilk kez zarar yazıldı. Ayrıca gönüllü BES’te toplam fon büyüklüğü 277 milyar liraya yükselirken, katılımcı sayısı 7 milyon 398 bine ulaştı.

Finans 06-06-2022 13:45

Arabası olanları ilgilendiriyor! Bugün resmen başladı! Zorunlu trafik sigortasında fiyatlar...

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünden itibaren zorunlu trafik sigortası azami primleri yüzde 25 artacak. Öte yandan SEDDK, araç rayiç değerleri ve hasar maliyetlerinde yaşanan gelişmeler dikkate alınarak zorunlu trafik sigortası asgari teminat limitlerinin 2 katına çıkarıldığını duyurmuştu.

Finans 01-06-2022 10:30

Trafik sigortasında yeni uygulama: 1 Haziran'da başlıyor

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren son dakika gelişmesi yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, Mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak. Öte yandan SEDDK, araç rayiç değerleri ve hasar maliyetlerinde yaşanan gelişmeler dikkate alınarak zorunlu trafik sigortası asgari teminat limitlerinin 2 katına çıkarıldığını bildirdi.

Finans 30-05-2022 11:36

Arabası olanlar dikkat! Açıklama geldi! 2 katına çıkarıldı

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan zorunlu trafik sigortası açıklaması geldi. SEDDK’dan yapılan açıklamada, gerçekleşen düzenleme ile araç rayiç değerleri ve hasar maliyetlerinde yaşanan gelişmeler dikkate alınarak zorunlu trafik sigortası asgari teminat limitlerinin 2 katına çıkarıldığı belirtildi.

Finans 18-05-2022 14:38

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı! Trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik: 1 Haziran'dan itibaren başlıyor

Son dakika: Zorunlu trafik sigortası yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, Mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak.

Finans 17-05-2022 01:13

Araç ve motor sahipleri dikkat! Yeni döneme giriliyor: Avrasya Tüneli'nde ücretler belli oldu, yarından itibaren...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında 1 Mayıs itibariyle yeni tarifeye geçilecek. Buna göre zorunlu trafik sigortası aylık prim artışı oranı yüzde 1,5’tan yüzde 2,25’e çıkarılacak. Öte yandan Avrasya Tüneli yarından itibaren motosiklet kullanımına açılacak. İşte yeni dönemin ayrıntıları…

Finans 30-04-2022 10:52

Milyonlarca araç sahibi için zorunluydu... Zamlı tarife için son iki gün

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında 1 Mayıs itibariyle yeni tarifeye geçilecek. Buna göre zorunlu trafik sigortası aylık prim artışı oranı yüzde 1.5’ten yüzde 2.25’e çıkarılacak.

Finans 29-04-2022 15:36

Yargıtay'dan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren 'trafik sigortası' kararı

Yargıtay'dan, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren emsal trafik sigortası kararı geldi. Karara göre, trafik kazası sonucu sakat kalan sürücünün bakıcı giderlerinin sigorta şirketi tarafından ödenmesi gerektiğine hükmetti. Emsal kararda, 'Sigorta şirketi kazada sakat kalan kişinin bakıcı giderlerini de karşılamak zorundadır' denildi.

Finans 24-04-2022 11:48

Milyonlarca araç sahibi için zorunluydu... Trafik sigortası primleri için yeni düzenleme! Tarih verildi

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Zorunlu Trafik Sigortası’ fiyatlarında 1 Mayıs itibarıyla yeni tarifeye geçilecek. Buna göre zorunlu trafik sigortası aylık prim artışı oranı yüzde 1.5’ten yüzde 2.25’e çıkarıldı.

Finans 15-04-2022 09:41

Zorunlu Trafik Sigortası’ndaki değişiklik Danıştay’da... 30 milyon sürücüyü ilgilendiriyor

30 milyon sürücüyü ilgilendiren haber geldi. Sigorta Eksperleri İşveren Sendikası, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından, Zorunlu Trafik Sigortasını düzenleyen genel şartlarda yapılan değişiklik nedeniyle Danıştay’a başvurarak değişikliğin iptali ile yürütmenin durdurulmasını istedi.

Finans 03-02-2022 16:01

SON DAKİKA | Trafik kazasında 50 bin lira limit uyarısı! 1 Ocak 2022'den itibaren değişti! İhtiyari mali mesuliyet teminatı yaptırmayanlar dikkat

Son dakika haberi: Trafik kazalarıyla ilgili milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren bir düzenlemeye gidildi. 1 Ocak 2022 itibarıyla trafik sigortasının limitleri değişti. Maddi teminat yeni yılda araç başına 50 bin liraya, kaza başına da 100 bin liraya çıkarıldı. Trafik kazasında eğer bu miktarın üzerinde bir hasar olursa, masrafı cebinizden ödeyebilirsiniz. Dr. Oya Turhaner, mağduriyet yaşamamak için ek olarak ‘İhtiyari mali mesuliyet’ teminatı yapılması gerektiğini belirtti.

Haber 02-01-2022 14:37

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişiklik

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (SEDDK), Zorunlu Trafik Sigortasını düzenleyen genel şartlarda yapılan değişikliğe gitti. Buna göre trafik kazalarında iskonto oranı yüzde 1,65’e indirildi. Araç hasarlarının onarımında ise öncelikle orijinal parça kullanımı şartı getirildi.

Finans 06-12-2021 09:13

Zorunlu trafik sigortasında yeni düzenleme

Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında asgari teminat hadleri 2022 yılı başında geçerli olmak üzere artırıldı.

Haber 21-10-2021 15:08

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında tazminatlar artık daha adil ve hızlı ödenecek

SEDDK Karayolları Trafik Kanunu'nda değişikliği içeren kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte yeni dönemde trafik kazaları sonucu zarar gören hak sahiplerine tazminatların daha adil ve hızlı bir şekilde ödeneceğini duyurdu.

Finans 14-06-2021 08:08

Araç sahipleri dikkat! Fiyatlar il il değişiyor: Şartları taşıyana indirim var…

Araç sahiplerinin mutlaka yaptırması gereken trafik sigorta ücretlerinde, 2017’den bu yana 1’den 7’ye kadar basamak ve tavan fiyat uygulanıyor. Trafik sigortalarında tavan fiyat ay ay güncelleniyor. Haziran ayından itibaren il il trafik sigortasındaki tavan fiyatları belli oldu.

Finans 09-06-2021 12:20

Araç sahipleri için önemli karar! O maddeler kanundan çıkarıldı

AK Parti'nin önergeleriyle motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamındaki tazminat hesaplamalarında düzenleme yapan iki madde kanun teklifinden çıkarıldı. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) açıklamada bulundu.

Finans 21-05-2021 08:37

Son dakika: Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Çarpıcı tazminat açıklaması

Anayasa Mahkemesi (AYM), zorunlu mali sorumluluk (trafik) sigortasında, tazminat borcu ile ilgili genel şartları belirleme yetkisini, yürütmeye yetki veren bazı kuralları Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti. Türkiye Sigorta Birliği'nden konuyla ilgili önemli bir açıklama yayımlandı. İşte detaylar...

Finans 10-05-2021 12:00