Olay 19 Mart günü İstanbul Ümraniye'de meydana geldi. Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı'nın ölümüyle sonuçlanan cinayet kısa sürede Türkiye gündeminin üst sıralarına oturdu.
Aleyna Kalaycıoğlu'nun yeni sevgilisi olduğu belirtilen Alaattin Kadayıfçıoğlu, Kalaycıoğlu'nun eski sevgilisi Repçi Vahap Canbay'ın da (Canbay) bulunduğu araca ateş etmiş ve 21 yaşındaki futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı vefat etmişti.
Kubilay Kaan Kundakçı
Olayın ardından Aleyna Kalaycıoğlu gözaltına alınırken, cinayeti işleyen Alaattin Kadayıfçıoğlu ise kayıplara karışmıştı. Ekipler Kadayıfçıoğlu'nun yakalanması için çalışma başlatırken, Yapılan çalışmalar sonucu Alaattin Kadayıfçıoğlu ile birlikte Aleyna Kalaycıoğlu'nun annesinin de aralarında bulunduğu 7 kişi yakalandı.
Alaattin Kadayıfçıoğlu
Türkiye gündemini sarsan olayla ilgil olarak türkücü İzzet Yıldızhan ile şüphelinin babası iş insanı Bilal Kadayıfçıoğlu da gözaltına alındı. Böylece toplam şüpheli sayısı 10'a yükseldi.
Konuyla ilgili gözaltına alınan ve Gayrettepe Cinayet Büroda sorgulanan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Öte yandan Sabah'ın haberine göre Kalaycıoğlu'nun ilk ifadesi de ortaya çıktı. Kalaycıoğlu ifadesinde kimseyi azmettirmediğini savundu.
Kalaycıoğlu, "Olay yerine Canbay'ın köpeğini vermeye gittik. Orada Canbay'ı araçta görünce Alaattin araçtan indi ve diğer araca doğru ateş etti. Sonra araca binip ayrıldık. Ben yol üzerinde arabadan indim" ifadelerini kullandı.
Emrullah Erdinç'in haberine göre Aleyna Kalaycıoğlu ifadesinde, Kubilay Kaan Kundakçı‘nın hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası şoka girdiğini ve katil zanlısı Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun arabada bıraktığı silahı kendi kalbine dayadığını söyledi.