Herkese günaydın! Şu anda dinlenebilir haber bültenleriyle gündemi hızlıca yakalayabileceğiniz Mynet’in Sesi’ndesiniz.
Bu sabah haber masamızda öne çıkan başlıkları sizin için derledik.
Hazırsanız, Mynet'in Sesi'nde sabah bülteni başlıyor.
- Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Alnus Yatırım, Bulls Yatırım ve Pusula Yatırım’ın sermaye piyasası faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı aldı.
- Avukat Afşin Hatipoğlu, katıldığı canlı yayın sırasında ve sonrasında tehdit edildiğini duyurdu. Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisinden yayını terk etmesinin istendiğini, 5 milyon lira “ceza” kesildiğinin söylendiğini ve parayı ödememesi halinde öldürülmekle tehdit edildiğini belirtti.
- ABD Başkanı Donald Trump, Fransa'da yaşananların eğitimle değil, "göçmenlerle" ilgili olduğunu savunarak, "Fransa’da hiç böyle bir şey görmemiştim. Bu küçük bir ayaklanma değil, tam anlamıyla bir devrim gibi." değerlendirmesinde bulundu.
- İtalya hükümeti, günlerce süren protestolar ve yağmalama olaylarının ardından şiddet olaylarına karışanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini ve Milano’ya 500 ilave asker konuşlandırılmasını da içeren bir dizi güvenlik önlemini kabul etti. Başbakan Giorgia Meloni, "Vandalizmin ve hırsızlığın devrimcilikle alakası yok" dedi.
- Sırbistan'ın eski lideri Aleksandar Vucic, bölgede yaşanan savaşları ve Avrupa'daki protestoları değerlendirdiği konuşmasında, Üçüncü Dünya Savaşı olasılığını dile getirerek, "Başlamazsa bu bir mucize olacak. Yanlışsam, dünyanın en mutlu adamı olurdum. Ama korkarım ki yanılmıyorum" ifadelerini kullandı.
- UEFA Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftasında Çekya'nın Slavia Prag takımını konuk eden Fenerbahçe, sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.
- Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftasında Fransa'nın Lille takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. Mücadele bu akşam saat 19.45’te başlayacak.
Evet sevgili dinleyiciler, bültenimiz burada sona erdi. Günün özetiyle akşam saatlerinde yeniden Mynet'in Sesi'nde buluşmak üzere, mutlu günler!