Islam Ulkelerinde Teknolojik Gelisim Kulturu Haberleri

İslam İşbirliği Teşkilatı Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı

ICD Üst Yöneticisi Ayman Sejiny: - "Afrika Kıtası'ndaki bütün bankaların birbirleriyle daha hızlı iletişim kurmasını sağlamaya çalışıyoruz. Afrika kıtasına bu sayede finans sağlayacağımızı düşünüyorum. Ayrıca teknolojik açıdan bu platforma epeyce yatırım fikri de ekledik" - Afreximbank Genel Müdür Yardımcısı Amr Kamel: - " İİT'nin yapması gereken çok önemli bir görevi de üye ülkelerin bilgi kapasitesini artırmaya destek olmalı. Yine aynı şekilde fark yaratacak finansmanı bularak, üye ülkelerine bilgi vermeleri ve onları eğitmeleri gerekiyor" - ITFC Bölge Temsilcisi Harun Çelik: - "İİT üyesi ülkelerin sürdürebilir kalkınma hedeflerini 2030'da yakalayabilmesi için ihtiyaç duyulan yatırımları dikkate alırsak, ortaklık konusunun aslında bir gereklilik olduğunu anlarız"

Finans 2019-12-09 15:46:35

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Fuat Sezgin'i ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla KOSGEB, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve Kırıkkale Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzaladık. Bu protokol kapsamında, KOBİ'lerimizi İslam bilim tarihi için üretmeye teşvik ediyoruz" - "TÜBİTAK vasıtasıyla Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında da İslam Medeniyeti ve Bilim Tarihi çağrısına çıkmış bulunuyoruz. Bu çağrımızla İslam medeniyetinde bilimsel ve teknolojik etkinliğin ortaya çıkış ve gelişim süreçlerinin aydınlatılmasına önemli bir katkı sunacağız"

Finans 2019-05-23 14:25:09

Eyüpsultan’da velilere “Bağımlılıkla Mücadele” semineri

Eyüpsultan Belediyesi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eyüpsultan Sosyal Hizmet Merkezi işbirliğiyle, velilerde farkındalık oluşturmak amacıyla“Bağımlılıkla Mücadele” konulu seminer düzenlendi.Madde bağımlılığı ve teknolojik bağımlılığın konuşulduğu seminer, Hacı İslam Ülker-Hacı Şakire Ülker İmam Hatip Orta Okulunda gerçekleşti.

Yurthaber 2018-11-21 11:15:18

İslam Ülkelerinde Teknolojik Gelişim Kültürü Sempozyumu

Apple Küresel Finans Kıdemli Müdürü Naeem Ansari: - "Öğrenmenin sınırı yok. Beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir öğrenmek. Bu bağlamda bazı ülkeler bu teknolojik gelişmeleri yakaladığı gibi bazıları da adapte olamıyor. Burada teknolojiden öğrendiklerimizi sadece kendi çerçevemizde değil kapsamını genişleterek ülke ve topluma faydaya dönüştürmeliyiz" - "Müslüman olarak bizim birtakım sorumluluklarımız var. Hayattan öğrendiklerimizi toplumsal faydaya dönüştürecek bazı şeyler yapmalıyız. Kişisel olarak şunu söylemeliyim ki teknoloji her gün imanımı artıran bir etken. Çünkü Allah bize beyin verdi. Bunun sayesinde bir şeyler yapıyor ve sorunları çözüyoruz"

Haber 2018-07-03 21:04:26

Diğer Haber Etiketleri

İKB Katılım Platformu ve Dönüşüm Fonu Tanıtım Toplantısı

BTK Başkanı Sayan: - "Hızla gelişmekte olan ekonomi olarak ve Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2023’e yürürken, Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü, hem ülkemizin hem de tüm İslam aleminin büyüme ve kalkınmasında çok önemli bir potansiyel taşıyor" - TÜBİTAK Başkanı Ergin: - "Bilim ve teknolojinin hayatımıza nasıl gireceğini konuşuyoruz ama yaptığımız şeylerin adedi çok az. Türkiye olarak son 15 yıldır bu işe kalbimizin yanında aklımızı, becerimizi de koyduk" - İKB Türkiye Bölge Direktörü Jelassi: - "Türkiye, bilim ve teknolojik gelişimde uzmanlığını ve know-how'ını diğer İKB üyesi ülkelere sunabilecek büyük bir potansiyele sahip"

Haber 12-02-18 13:42

Prof. Dr. Salim Al Hassani: “islam Medeniyeti Bilimsel Ve Teknolojik Yeniliklerin Öncüsüdür”

Merkezi İngiltere’de bulunan Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Vakfı Başkanı, Manchester Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı...

Yurthaber 11-10-17 11:15