İmam Hatip Lisesi Haberleri

Çorba bekleyen öğrencilere de engel oldular! İmam hatip lisesinde belediyenin çorba dağıtımına müdahale
Her gün sabah saatlerinde ilçede bulunan okullara çorba dağıtımına giden Kadıköy Belediyesi ekiplerine Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul yönetimi, kantincileri ve güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi. Çocukların çorba almasını engelleyen yetkililer görevlerini yapmaya çalışan belediye personeline de saldırıda girişiminde bulundu.
Yayın Tarihi: 30-11-2022 23:11
Gülşen serbest kaldı mı? İmam Hatip Liseliler ile ilgili sözleri nedeniyle tutuklanan Gülşen tahliye mi edildi?
Gülşen konser esnasında İmam Hatip Liseliler için söylediği sözlerin ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanmıştı. Konuya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Birçok kişi arama motorlarında "Gülşen serbest kaldı mı?", "İmam Hatip Liseliler ile ilgili sözleri nedeniyle tutuklanan Gülşen tahliye mi edildi?" soru ve konu başlıklarını sorguluyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...
Yayın Tarihi: 29-08-2022 14:13
SON DAKİKA | Ünlü şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasının ardından siyasilerden art arda paylaşımlar geldi! Hemen serbest bırakın!
Son dakika haberine göre, şarkıcı Gülşen, bir mekanda verdiği konser sırasında imam hatipliler ile ilgili sözleri sonrası sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan tutuklandı. Gülşen'in tutuklanmasının ardından siyasilerden konuyla ilgili paylaşımlar geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, "Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!" ifadelerini kullandı. İşte haberin detayları...
Yayın Tarihi: 25-08-2022 21:34
Şarkıcı Gülşen olayı nedir, tutuklandı mı? Şarkıcı Gülşen, İmam Hatip Liseliler için ne dedi? Gülşen'den açıklama geldi!
Gülşen konser esnasında sahnede İmam Hatip Liseliler için söylediği sözler sebebiyle gündem oldu. Ünlü şarkıcı hakkında basındaki haberlerin ardından flaş bir gelişme yaşandı. 'Gözaltı kararı' haberlerinin ardından birçok kişi internette "Şarkıcı Gülşen olayı nedir, gözaltı kararı mı verildi?", "Şarkıcı Gülşen, İmam Hatip Liseliler için ne dedi?" soru ve konu başlıklarını araştırıyor. Son dakika gelişmesine göre ünlü şarkıcı gözaltına alındı. Konuyla alakalı, açıklama yaptı.
Yayın Tarihi: 25-08-2022 20:51
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, gündemi değerlendirdi:
"(Edremit Kitap Fuarı'ndaki bazı konuşmalar) Helalleşmekten bahsedenler, önlerine imkan geldiğinde hesaplaşmaktan ya da yargılamaktan bahsediyorlar. Bu tehdit diline pabuç bırakacak halimiz yok" - "(Şarkıcı Gülşen'in imam hatipliler konusundaki sözleri) Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na çağrımız şudur: Siz bu tehdit dilinin ve bu küçük görme dilinin neresindesiniz? Önünde misiniz, arkasında mısınız, yanında mısınız, yoksa karşısında mısınız? Bununla ilgili bir açıklama da ortaya koyarsanız helalleşmeniz gerçekten samimi mi değil mi bu millet de görmüş olur"
Yayın Tarihi: 25-08-2022 19:05
Seren Serengil'den İmam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle Gülşen'e zehir zemberek sözler: Derhal özür dilemeli!
Şarkıcı ve magazin yorumcusu Seren Serengil, pop müzik şarkıcısı Gülşen'in konser esnasında İmam Hatip Liseliler için söylediği sözlere tepki gösterdi. Bircan Bali ve Arto Dalga ile birlikte sunduğu "Söylemezsem Olmaz" programının Pazartesi günü ekranlara döneceğini söyleyen Seren Serengil, Gülşen'in İmam Hatipliler ile ilgili sözlerini yanlış bulduğunu belirtti. Seren Serengil, “Gülşen, derhal özür dilemelidir, din ve ahlak dersi alabilir” dedi.
Yayın Tarihi: 25-08-2022 09:57
Erzurum'da Hutbe Okuma Yarışması 3. Bölge Finali düzenlendi
Erzurum'da "Hutbe Okuma Yarışması 3. Bölge Finali" düzenlendi
Yayın Tarihi: 01-04-2022 14:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet ölüsünü yıkayacak, namazını kıldıracak kimseyi bulamıyordu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Okulları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet bırakın camide namaz kıldıracak imamı, ölüsünü yıkayacak ve onun namazını kıldıracak kimseyi bulamıyordu." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, "Önce katsayı, bir sene sonra 4+4+4 sistemiyle imam hatipleri açarak hamdolsun bu fetret dönemini biz sonlandırdık." dedi.
Yayın Tarihi: 15-10-2021 16:47
LGS İmam Hatip liseleri İstanbul yüzdelik dilimleri ve taban puanları
Liseler Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan ve 8.sınıfların girdikleri sınavın sonuçları bugün itibariyle açıklandı. MEB’den yapılan açıklamada, sınav sonuçlarının açıklandığı aynı gün içerisinde 2021 LGS tercih kılavuzunun da yayınlanacağı bildirildi. 2021 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, imam hatip liselerinin yüzdelik dilimleri ve taban puanlarını araştırmaya başladı. İşte İstanbul, İzmir ve Ankara’daki İmam Hatip liselerinin yüzdelik dilimleri…
Yayın Tarihi: 30-06-2021 14:12
Erol Mütercimler 10 ay hapis cezasına çarptırıldı
Katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip Lisesi mezunları hakkındaki sözleri nedeniyle yargılanan Erol Mütercimler 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Yayın Tarihi: 19-04-2021 11:32
MİLLET İRADESİNE DARBE: 28 ŞUBAT - Sema öğretmen, öğrencilerinden ayrı geçen 15 yılı unutamıyor
28 Şubat sürecinin ardından Ankara'ya atandıktan 2 yıl sonra görevinden ihraç edilen sınıf öğretmeni Sema Ünal Aksel: - "Sanki teröristmiş veya cüzzamlıymış gibi bizi ayırdılar. Eve gidip gelirken sürekli ağlıyordum. Anlatılacak bir durum değil. Pes etmedim. Ertesi gün okula geldiğimde kapıdan dahi içeri alınmadım. Bu şekilde stajyerlik kursunu bitiremedim" - "Sınıfa ilk girdim ve masaya oturdum, başladım ağlamaya. Çocuklarım da bana bakıyordu. Çünkü ben bu okula, tahtalara, sıralara ve en önemlisi öğrencilerime 15 yıl boyunca hasret kalmıştım"
Yayın Tarihi: 27-02-2021 11:54
Son Dakika: Erol Mütercimler hakim karşısında! İmam hatip mezunlarına yönelik sözleri olay olmuştu
Son dakika haberine göre İmam hatip mezunlarına yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler, yeniden hakim karşısına çıktı.
Yayın Tarihi: 22-02-2021 12:25
İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden ilginç eylem
Başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmayan Kadıköy İmam Hatip Lisesi öğrencileri barajı geçemeyen partiler için helva dağıttı.
Yayın Tarihi: 05-11-2002 16:02
İmam hatip lisesi önünde gerginlik
Başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmadıkları için eylem yapan Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve velilerinden oluşan 9 kişilik grup, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Okul önünde bekleyen velilerden biri de baygınlık geçirdi.
Yayın Tarihi: 04-10-2002 13:24
İmam hatip lisesinde zincirli eylem
Başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmayan Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kendilerini okulun demir parmaklıklarına zincirledi.
Yayın Tarihi: 03-10-2002 13:19
İmam hatip lisesi önünde başörtüsü eylemi
Mazlumder İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Ercan, başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmayan Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ziyaret etti. Ercan, "Kimse, başörtülü öğrencilerin üzerinden siyaset yapmasın" dedi.
Yayın Tarihi: 02-10-2002 13:19