Kurdeşen Haberleri Ve Son Dakika Kurdeşen Haberleri

Derinin hassaslaşması sonucu genellikle kaşıntı, kızarıklık, döküntü ile ciltte kendini belli eden alerjik reaksiyonun halk dilindeki adıdır. Ürtiker olarak da bilinen bu rahatsızlık hastalığın süresine ve seyrine göre akut ve kronik olarak değişmektedir. Genellikle aniden ortaya çıkan belirtiler de ciltte kırmızı ve solgun renk, kaşıntı, döküntü, kabarıklık ve ateş görülür. Çoğu zaman alerjik bir durumla ortaya çıkan kurdeşen kullanılan ilaçların yan etkileri, vücutta görülen enfeksiyon, böcek sokmaları, ilaç ve kimyasal maddeye maruz kalma gibi durumlarda da ortaya çıkabilir. Bulguların pek çok hastalığın habercisi olması nedeniyle genellikle kurdeşeni tespit etmek zordur. Ancak tespit edildiğinde tedaviye hızlı cevap veren ve çabuk iyileşme görülen bir hastalıktır.

kurdeşen Haberleri

Kurdeşene ne iyi gelir, nasıl geçer? Kurdeşene sirke iyi gelir mi, bitkisel çözümler nelerdir?
Kurdeşen, alerjik reaksiyonlar sebebiyle deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren, hassasiyet dolayısıyla oluşan hastalık türüdür. Özellikle hassas ve alerjik cilt yapıları bu hastalığa sık sık yakalanma durumundadır. Kurdeşen, şiddetli kaşınmaları da beraberinde getirir. Bu durumda vücutta değişik boyutlarda kızarık lekeler belirebilir. Çeşitli yollarda ortaya çıkabilen kurdeşen hastalığına ne iyi gelir, kurdeşen sıkıntısına sirke iyi gelir mi?
Yayın Tarihi: 10-04-2023 14:55
Kurdeşen döküntülerine son! Bu bitkiler kaşıntınıza iyi gelecek
Kurdeşen sık sık karşılaşılan cilt sorunları arasında yer almaktadır. Özellikle sıcak ve soğuk hava değişimlerinde artan kurdeşen, hastayı oldukça rahatsız etmektedir. Kurdeşenin kaşıntısına ve kızarıklığına iyi gelen doğal ürünler vardır. Bu doğal kürler ile kurdeşen çok daha hızlı şekilde iyileşmektedir.
Yayın Tarihi: 01-07-2022 14:07
Bu izler Covid-19 belirtisi olabilir!
Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, ürtiker döküntülerinin SARS-CoV-2 enfeksiyonundan kaynaklanabileceğinin bildirildiğini, bu nedenle ürtiker döküntüleri görülen çocuk ve yetişkinlerde Kovid-19 testi yapılmasının faydalı olacağını dile getirdi.
Yayın Tarihi: 16-02-2022 16:10
Kurdeşen nedir? Kurdeşen hastalığı neden olur?
Aniden şiddetli bir şekilde kaşınmaya başladıysanız bunun kurdeşen olması çok mümkün. Şişkinlik ve kabartılar bazen tüm vücuda da yayılabilir. Sizler de bu tarz bir cilt hastalığından rahatsızlık duyuyorsanız söz konusu olduğunda ne yapmanız gerektiğini bilmeniz oldukça önemlidir.
Yayın Tarihi: 03-11-2020 15:07
Doç. Dr. Zekayi Kutlubay açıkladı: Kurdeşen koronavirüsün erken belirtisi olabilir
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, ateş veya nefes darlığı olmaksızın, anti alerjik ilaçlara rağmen ciltte geçmeyen veya tekrarlayan kaşıntı ve döküntü ile ortaya çıkan kurdeşen hastalığının da koronavirüsün erken belirtilerinden biri olabileceğine işaret etti.
Yayın Tarihi: 28-04-2020 10:35
Kurdeşene, mantar enfeksiyonuna dikkat! Cilt hastalıkları baharda artıyor
Medline Adana Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, güneşin yüzünü iyiden iyiye göstermesiyle birlikte bazı dermatolojik hastalıkların görülme sıklığında artış olduğunu, bunların en başında da güneş alerjisi ve kurdeşen geldiğini söyledi.
Yayın Tarihi: 28-05-2019 12:19
Kurdeşen nedir, nasıl geçer?
Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtiker, çoğu zaman kendiliğinden geçen bir cilt hastalığıdır. Kurdeşen, yani ürtiker ile ilgili faydalı olacak bilgileri, "kurdeşen nedir, nasıl geçer" gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
Yayın Tarihi: 21-07-2018 16:22
Dikkat! Serinlemek isterken...
Sıcak havaları yaşadığımız şu günlerde akla gelen en kolay ve ulaşılabilir serinleme aracı olan su, bazıları için kurdeşen döktüren kabus dolu günleri de beraberinde getiriyor.
Yayın Tarihi: 16-07-2013 09:48