Nikola Tesla Haberleri Ve Son Dakika Nikola Tesla Haberleri

Amerikalı mucit Nikola Tesla aslen Hırvatistan doğumludur. 10 Temmuz 1856 yılında dünyaya gelen Tesla Sırp ve Ortodoks mezhebine bağlı bir ailede yetişmiştir. Tesla'nın yeni şeyler keşfetmeye olan merakı küçüklük yıllarından itibaren kendisini göstermiştir. Nikola Tesla’nın Amerika Birleşik Devletleri’nde vatandaşlık hakkı elde etmesi ise 1884 yılında gerçekleşir. Mühendislik ve fizik alanlarında ileri düzeyde eğitim alan Tesla, elektriğe bağlı olarak çalışan cihazlar icat etmiştir. Bu icatlarını Amerika’nın farklı eyaletlerinde kurduğu laboratuvar ortamlarında sergilemiştir. Böylece çalışmalarını finanse edebilecek yatırımcılar aramıştır. Kablosuz elektrik akımı ve iletişim ağları üzerine kendi fikirlerini sunmuştur. Bu yoğun çalışmaların arasında kitap okumaya ve şiir yazmaya da vakit ayırmıştır. Bilim dünyasına önemli katkıları bulunan Nikola Tesla, kalp yetmezliği nedeniyle 7 Ocak 1943 yılında hayata gözlerini kapamıştır.

Nikola Tesla Haberleri

Tarihin akışını değiştiren ünlü isimlerin uyku alışkanlıkları sizleri şaşırtacak
Başarının sırrı sadece çok çalışmakla sınırlı değildir. Aslında başarının temelinde günlük uyku saati de etkili olur. Kendi alanında zirveye ulaşmış isimler uyku alışkanları başarının formülünü sizlere sunar. Zengin ve ünlü insanların şaşırtıcı uyku alışkanlıklarını sizler için araştırdık. İşte tarihe yön veren ünlü isimlerin ilginç uyku düzenleri...
Yayın Tarihi: 19-03-2021 14:18
Tesla, Çin’de 25 bin Dolar bandında elektrikli otomobil üretip satmak istiyor
Tesla, 25.000 $ 'lık elektrikli aracını Çin'de üretmeye hazırlanıyor ve onu dünyanın dört bir yanına ihraç edecek.
Yayın Tarihi: 11-02-2021 09:01
Tesla yüzlerce Model 3’ü aynı anda güncelledi
Tesla'nın araçlarıyla ilgili en güzel özelliklerinden biri, kablosuz yazılım güncelleme opsiyonunun olması. Tesla bu özelliğini kullanarak son güncellemesiyle görsel bir şov yaptı.
Yayın Tarihi: 10-02-2021 10:30
Tesla Model S’in yeni kokpit fotoğrafları yayınlandı
Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, meşhur otomobili S’in yeni kokpit fotoğraflarını yayınladı. Model selefine göre artık daha iddialı bir kokpit ile geliyor.
Yayın Tarihi: 28-01-2021 15:10
Tesla 12 bin aracını geri çağırıyor!
Tesla'ya Model S araçlardaki dokunmatik ekran arızasının güvenlik riski oluşturabileceği uyarısı yapıldı
Yayın Tarihi: 14-01-2021 11:53
Epic Games Store durmuyor: İki oyun daha artık ücretsiz!
Epic Games Store, her hafta olduğu gibi bu hafta da ücretsiz olarak sunacağı iki oyunu duyurdu. Epic Games'in duyurusuna göre bu hafta Sherlock Holmes: Crimes and Punishments ve Close to the Sun isimli iki oyun ücretsiz olarak indirilebilecek. Özellikle Close the Sun konusuyla hayli dikkat çekici.
Yayın Tarihi: 10-04-2020 15:05
Nikola Tesla Müzesi Türkiye'ye geliyor
"Yıldırımların efendisi" olarak anılan dünyaca ünlü mucit Nikola Tesla'ya ait buluşlar ile özel eşyaların sergilendiği Sırbistan'daki Tesla Müzesi'ndeki eserler Türkiye'ye getirilecek - Devletlerarası hukuka dayalı özel gümrükleme sistemiyle 6-7 ayda Türkiye'ye taşınacak eserlerin Eylül 2019'dan itibaren Ankara, İstanbul ve İzmir'de kurulacak bin 200 metrekarelik alanlarda sergilenmesi planlanıyor - Türkiye'ye getirilecekler arasında dünyanın ilk kablosuz elektriğini yayan kule, dünyada ilk kez yere dik pozisyonda inen ve kalkan uçak modeli ile 700'den fazla patentli eser de bulunuyor - Projenin öncüsü iş adamı Yunus Emre Armağan: - "Değerli bilim adamı Tesla'yı Türkiye'deki bilim sevdalısı olan gençler ve çocuklarımıza daha yakından tanıtmak ve Tesla'nın icatlarını görerek inceleyebilme şansı vermek amacıyla bu projeyi hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz" - "Tesla Müzesi'nin Türk gençlerine ışık tutacağını ve ilham vereceğine inanıyoruz"
Yayın Tarihi: 25-07-2018 11:16
Yıldırımların Efendisi anısına mini robotlar tasarlayıp yarıştırdılar
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bilim adamı Nikola Tesla'nın doğumunun 162. yılı dolayısıyla "robot maratonu" düzenlendi
Yayın Tarihi: 10-07-2018 20:41
Yıldırımların Efendisi Tesla'nın anısı Belgrad'daki müzede yaşatılıyor
Elektrik üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı "Yıldırımların Efendisi" olarak anılan Nikola Tesla'ya ait özel eşyaların da sergilendiği Belgrad'daki müze, ziyaretçilerine bu önemli bilim insanını ve icatlarını yakından tanıma imkanı sunuyor - Müze Küratörü Vladimir Peric: - "Tesla, 20. yüzyılı icad eden kişidir"
Yayın Tarihi: 10-07-2018 11:03
Nikola Tesla rolü Ethan Hawke'ın!
Bilim dünyasının en önemli figürlerinden biri olan Nikola Tesla'nın hayatını anlatacak filmde Tesla rolünü Ethan Hawke kaptı
Yayın Tarihi: 15-02-2018 11:40