Öğretmenlerin kılık-kıyafetlerine yeni düzenleme: Kot pantolon, tayt, etek giymek yasak!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin kılık ve kıyafet standartlarına yönelik genelgesinin ardından Bolu'da da harekete geçildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mevzuata aykırı kıyafetlerle okula gelen öğretmenlerle ilgili inceleme başlattı. Tayt, şalvar, kot pantolon, tişört, mini etek ve uzun sakal gibi uygulamaların değerlendirme altına alındığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin kılık ve kıyafetlerine yönelik bu yıl yeni bir düzenlemeye gitti.

"ÇOK KIYMETLİ BİR ÇALIŞMA OLACAK"

Bakanlığın İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği genelgede, öğretmenlerin giyim ve kuşamlarında yönetmelik dışı uygulamaların arttığına dikkat çekildi. Bolu'da da öğretmenlerin kot pantolon, tayt, şalvar, tişört, mini etek giymesi ve uzun sakalla okula gelmesine ilişkin inceleme başlatıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü, "Öğretmenlik mesleğimizin saygınlığının daha da yüceltilmesi, o eski saygın konumuna bu boyutuyla gelmesi anlamında çok kıymetli bir çalışma olacak" dedi.

Reklam
Reklam

"ELEŞTİRİ KONUSU OLARAK KARŞIMIZA ÇIKAN BİR KILIK KIYAFET KONUMUZ VAR"

Gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Öncü, "Bakanlığımızın üzerinde durduğu ve son yıllarda birçok girdiğimiz ortamda eleştiri konusu olarak karşımıza çıkan bir kılık kıyafet konumuz var. Bu sene de bakanlığımız yine geçen sene olduğu gibi 2025/63 sayılı genelgemizin 18 ve 19. maddelerinde hem öğrenci kılık kıyafetleri konusunda hem öğretmenlerimizin kılık kıyafetleri konusuna daha titizlik gösterilmesi gerektiğiyle ilgili bir genelge yayınladı. Biz de bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi.

"GEREKLİ ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK, ÖNERİLERİMİZDE BULUNDUK"

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığı adına önemli bir çalışma olacağını belirten Öncü, "Öğretmen ve öğrencilerimizle ilgili gerekli önlemlerimizi aldık, önerilerimizde bulunduk. Bu da inşallah gelecek adına öğretmenlik mesleğimizin saygınlığının daha da yüceltilmesi, o eski saygın konumuna bu boyutuyla gelmesi anlamında çok kıymetli bir çalışma olacak" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

(İHA)Kaynak: İHA   |   Bu içerik Sedef Karatay tarafından yayına alınmıştır

Haberin Devamı İçin Tıklayın