Abdülhamid Han sondaj gemisi

Abdülhamid Han sondaj gemisi

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi Haberleri

Abdülhamid Han sondaj gemisi yeni seferi için Mersin açıklarında bekliyor

Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılan 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, yeni görevi öncesi Mersin'in Taşucu Limanı açıklarında bekliyor.

Yurthaber 10-08-2023 14:41

Abdülhamid Han Sondaj Gemisine eşlik ediyorlar! Gemilere verilen isimler dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle Mersin'den uğurlanan Akdeniz’de, doğal gaz ve petrol arayacak olan Abdülhamid Han Sondaj Gemisine 3 ikmal gemisi eşlik ediyor. Gemiler, Kıbrıs’taki Rumların gerçekleştirdiği katliamda anneleri ile birlikte küvette şehit edilen Kutsi, Murat ve Hakan İlhan kardeşlerin ismini taşıyor.

Haber 11-08-2022 08:12

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Abdülhamid Han Sondaj Gemisi açıklaması:

"(Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin sefere uğurlanması) Doğu Akdeniz'deki hak ve çıkarlarımızın korunmasında KKTC'nin statüsünün de zaman içerisinde daha da yükseldiğini görüyoruz. Bütün bu gelişmeler bize güç vermektedir" - "(5. İslami Dayanışma Oyunları) Biz siyasi nedenlerden dolayı İslam İşbirliği Teşkilatı'nda gözlemci üye olarak bulunmaktayız. Tam üye değiliz. Gözlemci üye olduğumuz için oyunlara katılamadık"

Yurthaber 10-08-2022 15:32

Abdülhamid Han gemisinin özellikleri neler? İşte dünyanın en büyük 5. gemisi olarak bilinen Abdülhamid Han gemisinin özellikleri!

Abdülhamid Han gemisinin özellikleri merak ediliyor. Dünya üzerinde yalnızca 5 tane bulunan ve Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi olarak bilinen Abdülhamid Han gemisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen tören sonrasında seferine çıkmış oldu. Peki Abdülhamid Han gemisinin özellikleri nedir? İşte dünyanın en büyük 5. gemisi olarak bilinen Abdülhamid Han gemisinin özellikleri!

Haber 10-08-2022 01:34

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Abdülhamid Han sondaj gemisi, Erdoğan'dan 'fiyat' talimatı, Rus şirketten 'akaryakıt' hamlesi...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Abdülhamid Han sondaj gemisinin göreve başlaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'fiyatları indirin' talimatı, Rus petrol şirketi Transneft'in Avrupa'ya sevkiyatı durdurma kararı, Galatasaray'ın Memphis Depay için harekete geçmesi, Nihat Doğan'ın evliliği...

Haber 09-08-2022 17:29

Bakan Dönmez, Abdülhamid Han sondaj gemisini ilk görev yerine uğurlama töreninde konuştu:

"Abdülhamid Han, Doğu Akdeniz’de arama kuyuları açacak. Açılan kuyular, daha önce yaptığımız sismik verilerin doğrulanması ve yer altındaki yapıların daha iyi anlaşılmasını sağlayacak" - "Gemilerimizi Karadeniz'e çektiğimiz için 'Türkiye'nin Akdeniz'den vazgeçtiği, baskı ve yıldırmalara boyun eğdiği' şeklinde mesnetsiz bir sürü iddia ortaya atıldı maalesef. Biz, dün de buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Yalan yanlış iddialarla Türkiye'nin yoluna taş koyduğunu zannedenlere cevabımızı bugün burada, hep birlikte veriyoruz. Biz ne haklarımızdan ne de 'Mavi Vatan'ın bir karışından vazgeçeriz"

Yurthaber 09-08-2022 15:17

Abdülhamid Han sondaj gemisinin görevleri neler? Abdülhamid Han bugün yola çıkıyor!

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, düzenlenecek törenin ardından ilk görevi için yola çıktı. Yunanistan'ın endişesi olan Abdülhamid Han sondaj gemisi bugün göreve başlamaya hazırlandı. Peki Abdülhamid Han sondaj gemisinin özellikleri nelerdir?

Haber 09-08-2022 15:13

Abdülhamid Han gemisinin Doğu Akdeniz'de arayacağı Hidrokarbon nedir, ne işe yarar? Hidrokarbon nerelerde kullanılır, örnekleri nelerdir?

Abdülhamid Han gemisi Doğu Akdeniz'de Hidrokarbon arayacak. Ülkemizin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han ile ilgili basında yer alan haberlerin ardından çok sayıda vatandaş arama motorlarında konuya ilişkin sorgulama yapmaya başladı. Yunan medyasının da yakından takip ettiği Abdülhamid Han gemisinin ilk görev yeri ise Doğu Akdeniz. Peki Abdülhamid Han gemisinin Doğu Akdeniz'de arayacağı Hidrokarbon nedir, ne işe yarar? Hidrokarbon nerelerde kullanılır, örnekleri nelerdir?

Haber 09-08-2022 15:05

Son dakika: Abdülhamid Han göreve başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İşte 4. sondaj gemisinin görev yeri

Son dakika haberi: Mersin Taşucu Limanı'nda demirli olan Abdülhamid Han Sondaj Gemisini İlk Görev Yerine Uğurlama Törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. "Bugün Abdülhamid Han sondaj gemimizle Türkiye farklı bir yere gelmiştir" diyen Erdoğan, 2023 hedeflerine değinerek "Çözmemiz gereken sorunların başında enerjideki dışa bağımlılığımızın geldiğini gördük" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca Abdülhamid Han sondaj gemisinin görev yerini de açıkladı.

Haber 09-08-2022 14:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nde incelemelerde bulundu

Yurthaber 09-08-2022 14:06