Akdeniz Bölgesi Haberleri

Akdeniz Bölgesi fiziki haritası nasıl? Dağ, ova, göl, akarsuları gösteren Akdeniz Bölgesi fiziki haritasında neler var?

Akdeniz Bölgesi, ülkemizin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Dünya üzerindeki bölgelerin veya kıtaların yeryüzü şekilleri, coğrafya konularına ilgi duyanlar tarafından çok merak edilmektedir. Yeryüzü oluşumlarını yakından görmeye ve ayrıntılı bir biçimde incelemeye olanak tanıyan haritalardan biri fiziki haritalardır. Akdeniz Bölgesi'nin fiziki özelliklerini görmek için de bu haritaya bakılır. Peki, Akdeniz Bölgesi fiziki haritası hangi yeryüzü şekillerini içerir?

Egitim 18-05-2023 16:34

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Doğu Akdeniz için önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji'den Osmaniye, Hatay, Adana ve Kahramanmaraş için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Uyarıda su baskını, yıldırım, yerel dolu ve yağış esnasında kuvvetli rüzgarla ulaşımda aksama gibi çeşitli olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Haber 22-05-2022 18:55

Marmara'da kar yağışı, Kıyı Ege ile Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Marmara'da kar yağışı, Kıyı Ege ile Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Yurthaber 18-03-2022 15:26

2022 yazında hava nasıl olacak? Uzmanlar endişelendirdi: Daha sıcak bir yaza hazır olun! 5-6 derece daha yüksek olacak

Yaz ayı için korkutan uyarı geldi. İklim krizinin etkileri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de olumsuz bir tablo çiziyor. Bu yaz ülkemizde sıcaklıkların geçtiğimiz yıllara oranla 5-6 derece daha yüksek olması bekleniyor. Uzmanlar, özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayanları aşırı ve bunaltıcı sıcaklara karşı uyarıyor.

Haber 16-02-2022 13:50

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Akdeniz Bölgesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Son Dakika: Akdeniz açıklarında deprem! Bodrum'da da hissedildi

Son dakika haberine göre Girit Adası yakınlarında saat 08.07'de 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Muğla ve Bodrum'da da hissedildi.

Haber 29-12-2021 08:30

16 şehri birbirine bağlıyor! Dev köprünün çelik halatları Eyfel kulesiyle eşit

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü, açıldığı 2 Ocak’tan bu yana sürücülere güvenli yol imkanı sunarak mesafe ve konfor kolaylığı sağlıyor. 16 şehri birbirine bağlayan köprünün yapımında Eyfel kulesinde kullanılan çelik halat miktarına eşit halat kullanıldı.

Finans 24-09-2021 10:49

Yanan bölgelere hangi ağaç türü dikilmeli? Uzmanlar açıkladı

Orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken bir taraftan da kül ormanlarla ilgili tartışma başladı. Yanan ağaçların yerine hangi tür ağaçların dikilmesi gerektiğiyle ilgili pek çok görüş ortaya atılırken uzmanlar ise ekosistemin bozulmaması için bu bölgelerin kendi haline bırakılması 'bilinçsiz ağaçlandırma yapılmaması' gerektiğini savunuyor.

Haber 04-08-2021 15:56

Orman Genel Müdürlüğü paylaştı! Ege ve Akdeniz'de kırmızı alarm

Orman Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan yangın risk haritasında Ege ve Akdeniz'in ciddi yangın riski altında olduğu belirtildi.

Haber 03-06-2021 13:51

Bugün deprem mi oldu? | 7 Mayıs AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

Bir süredir Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde devam eden küçük şiddetli depremler halen devam ediyor. Ancak 7 Mayıs itibariyle gerçekleşen çok fazla deprem kaydedilmedi. Kandilli Rasathanesi’nin son depremler listesine göre, 7 Mayıs itibariyle 11 deprem meydana geldi. Meydana gelen depremlerin geneli Akdeniz Bölgesi’nde bulunurken, büyüklüğü 2’yi geçen bir deprem kaydedilmedi.

Haber 07-05-2021 08:43

29 Nisan son depremler | 29 Nisan AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

Deprem mi oldu? Ege ve Akdeniz bölgesinde bir süredir devam eden depremler, 29 Nisan itibariyle de devam ediyor. Özellikle Oniki Adalar merkezli depremler oldukça dikkat çekiyor. 29 Nisan tarihi itibariyle şiddeti 3’den büyük olan bir deprem kaydedilmedi. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi…

Haber 29-04-2021 08:42

27 Nisan deprem mi oldu? | 27 Nisan AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin açıkladığı listelere göre, meydana gelen depremler Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde gerçekleşti. Özellikle Akdeniz kıyılarında gerçekleşen depremler korkuttu. 26 Nisan akşamı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gerçekleşen 4 büyüklüğündeki deprem vatandaşları korkuttu. 27 Nisan gece saatlerinde ise özellikle Akdeniz bölgesinde büyüklüğü 3’ü geçen 3 deprem listelendi. İşte Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi…

Haber 27-04-2021 08:29

Meteoroloji'den çok sayıda il için kar ve yağmur uyarısı (20 Mart Cumartesi hava durumu)

20 Mart Cumartesi günü beklenen hava durumu tahminleri geldi. Meteorooji'den yapılan değerlendirmelere göre yurdun birçok bölümünde yağış beklenirken, batı ve doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde, ayrıca Eskişehir, Çankırı ve Ankara'nın bazı yerlerinde kar ve karla karışık yağmur görülecek. Öte yandan yağışların öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege ile Balıkesir, Eskişehir, Rize ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İşte yurtta hava durumu...

Haber 20-03-2021 08:29

Son Dakika: Meteoroloji'den tüm Türkiye'ye kar ve yağmur uyarısı (17 Mart Çarşamba hava durumu)

Son dakika haberine göre Meteoroloji'den hava durumuyla ilgili tahminler geldi. Yapılan değerlendirmelere göre Şanlıurfa dışında kalan tüm illerde yağışlar etkili olacak. Yağışların; Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde kar şeklinde olması beklenirken, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde ise yoğun kar şeklinde yağacağı tahmin ediliyor. İşte yurtta beklenen hava durumu...

Haber 17-03-2021 07:39

Meteoroloji Uzmanı Şen: Yağışlar etkili olacak, olumsuzluklar oluşabilir

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu akşam başlayacak yağışların tüm Türkiye'de etkili olacağını belirterek "Marmara'da yağmur, Ege ve Akdeniz'de gök gürültülü yağmur, doğuda ise kar yağışı olumsuzluk oluşturabilir" ifadelerini kullandı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada da İstanbul için, perşembe gecesi saat 04.00'ten itibaren yağışın etkili olmasının beklendiği duyuruldu.

Haber 10-03-2021 18:39

Meteoroloji'den çok sayıda il için yağmur ve kar yağışı uyarısı (3 Mart Çarşamba hava durumu)

3 Mart Çarşamba günün beklenen hava durumuyla ilgili tahminler geldi. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre Akdeniz ve Karadeniz kıyıları, Doğru ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerine yağmurlar etkili olacak. Yağışların; Göller Yöresi, Konya, Karaman, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan 6 il için ise çığ uyarısı yapıldı. İşte yurtta beklenen hava durumu...

Haber 03-03-2021 08:05

Son Dakika: Meteoroloji'den çok sayıda il için kar ve yağmur uyarısı (2 Mart Salı hava durumu)

2 Mart Salı günü beklenen hava durumuyla ilgili son dakika tahminleri geldi. Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre yurdun büyük bir bölümünde yağmurların etkili olması beklenirken, birçok ilde de kar yağışı bekleniyor. Yağışların; güney ve doğu Marmara'nın yüksek kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Karaman ve Konya'nın güney ve batısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İşte yurtta hava durumu...

Haber 02-03-2021 07:55