Anadolu Leoparı Haberleri Ve Son Dakika Anadolu Leoparı Haberleri

Anadolu leoparı

Anadolu Leoparı Haberleri

Amanos'tan İzmir'e yayılım! 1975 yılından sonra ilk kez görüntülenmişti... Ege ve Akdeniz'de 'Anadolu leoparı' heyecanı

Türkiye'de nesli tükendiği düşünülürken uzun yıllar sonra ilk kez 25 Ağustos 2019'da fotokapanla görüntülenen Anadolu leoparının popülasyon alanı artıyor. on olarak Batı Akdeniz'de 2 bireye ait 58 görüntü elde edilirken, Anadolu leoparının yayılış alanının tüm Akdeniz ve Ege illeri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. DKMP uzmanları, Anadolu leoparının herhangi bir zarar kaydının olmadığına dikkati çekerek, "İnsanlara hiçbir şekilde zarar vermiyor." diye konuştu.

Haber 09-05-2023 11:13

Antalya'da Anadolu leoparının Akdeniz ve Ege bölgelerindeki yayılışına yönelik çalıştay yapıldı

Antalya'da Anadolu leoparının Akdeniz ve Ege bölgelerindeki yayılışına yönelik yürütülen araştırma kapsamında çalıştay düzenlendi.

Yurthaber 28-04-2023 07:31

Bakan Kirişci duyurdu! İki ayrı bölgemizde yeniden görüntülendi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter'daki hesabından nesli tehlike altında olan Anadolu Leoparı'nın iki ayrı bölgede yeniden görüntülendiğini duyurdu. Anadolu Leoparı'nın fotokapana yansıyan görüntülerini paylaşan Bakan Kirişci, "Anadolu Leoparı iki ayrı bölgemizde yeniden görüntülendi. İzini sürmeye, heyecanla yolunu gözlemeye devam edeceğiz. Bu kadim topraklar ilelebet yurdu, heybeti daim olsun" dedi.

Haber 26-01-2023 12:42

Bakanlık görüntüleri paylaştı! Nesli tehlike altındaki Anadolu leoparı fotokapanda

Tarım ve Orman Bakanlığı, nesli tükendiği sanılan ve 48 yıl aradan sonra mayıs ayında tekrar görülen Anadolu leoparının, fotokapana yansıyan yeni görüntülerini paylaştı. Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 1974 yılında öldürülen Anadolu leoparının bu türe ait son birey olduğu ve Türkiye'de neslinin tükendiği düşünülürken, 25 Ağustos 2019'da erkek leopara ait iz ve işaretlere rastlanılmıştı. Gelen ihbarların değerlendirilmesiyle ülkede en az 4 farklı alanda leopar olduğu belirlendi.

Haber 10-10-2022 12:38

Anadolu Leoparı

Anadolu Leoparı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Anadolu Leoparı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Türkiye’de Anadolu leoparı tekrar görünmeye başladı! Heyecan yaratan gelişme…

Türkiye’de 1974 yılından bugüne nesli tükendiği sanılan Anadolu leoparının yeniden görüntülendiği ortaya çıktı. Anadolu leoparının yeniden görüntülendiğini duyuran Bakan Vahit Kirişçi ‘Fotokapan teknolojisiyle bu hayvanları rahatsız etmeden varlığını belirlemiş olduk’ dedi. İşte Anadolu leoparının çok konuşulacak o görüntüleri…

Haber 24-05-2022 13:57