Aort Anevrizması Haberleri

Bu şekilde görünmüyorsa sorun olabilir! Parmak testi ölüm riskiniz hakkında uyarı veriyor

Hastalıkların tehlikeli etkilerinden korunmak ve ölüm riskini düşürmek için vücudun göstermiş olduğu belirtilere, değişikliklere dikkat etmek gerekiyor. Hiç aklımıza gelmeyecek olan ufak testler hastalıklar hakkında uyarıcı olabiliyor. Evde uygulayacağınız parmak testi ile ölüm riskinizi öğrenebilirsiniz.

Haber 07-09-2022 11:43

Her an patlayabilirdi! Doktorlar şaştı kaldı: Karpuz gibi büyüdü

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde ikamet eden 85 yaşındaki Fahri Kılınç, yaklaşık 4 yıl süren karın ağrısı ve karnındaki şişlik nedeniyle hastaneye başvurdu. Doktorların tetkikleri sonunda yaşlı adamın karnındaki şişlik incelendiğinde 3 santimetre çapında olması gereken ana aort damarının 15 santimetre çapında büyüdüğü tespit edildi.

Haber 22-06-2022 11:30

Ani gelişen sırt ağrısı ölümle sonuçlanabilir!

Aort damarı dolaşım sistemimizin en önemli parçalarından biridir. Kalpten çıkan en büyük damardır. Vücudumuzu besleyen damar sisteminin başlangıç noktasıdır. Bu muazzam damar, gerektiğinde genişlemeyi ve daralmayı sağlayan esnek bir yapıda olması, içerisinde barındırdığı reseptörler sayesinde yüksek kan basıncının oluşturduğu stresi düzenleyerek dolaşım sisteminin yükünü hafifletmesi, kalpten çıktığı noktada kapak yapısına sahip olduğundan birçok bilim insanı tarafından organ olarak tanımlanır.

Haber 16-06-2022 15:54

Karnındaki dev anevrizma, doktorlarını bile şoke etti: İnanamadım

Yüksek tansiyon hastası Ayhan Gökgöz’e (58), 4 yıl önce karın bölgesinde bulunan aort damarında genişleme (anevrizma) olduğu söylendi. Çok riskli olduğu için ameliyat olmak istemeyen Gökgöz'ün karnındaki anevrizmanın çapı, aradan geçen sürede futbol topu büyüklüğüne ulaştı. 2 hafta önce fenalaşıp hastaneye kaldırılan Gökgöz'ün dev aort damarı, ameliyatla yapay damarla değiştirildi. Dr. Özgür, “Damarın çapını söylediklerinde inanamadım. Saatli bombayla yaşamış. Bu çok nadir" dedi.

Haber 20-04-2021 11:19

Aort anevrizması nedir ve nasıl tedavi edilir?

Sağlık her insan için oldukça değerli ve bir o kadar hayatidir. Vücudun her noktasına kanın ulaşmasını sağlayan damarlar da sağlıklı yaşam için önemli bir rol oynar. Peki önemli damar rahatsızlıklarından olan aort anevrizması nedir?

Haber 22-12-2020 17:07

Karnınızdaki saatli bomba: Aort anevrizması! Aort anevrizması nedir? Aort anevrizması belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, aort anevrizmasının belirtilerini, tanı, tetkik ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Trend 17-10-2019 08:15

Sinsi tehlike aort anevrizmasına karşı hipertansiyon hastaları dikkatli olmalı

'Aort Anevrizması karındaki atardamarda meydana gelen balonlaşmanın damarın iki katı genişliğine ulaşması hastalığıdır' diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko hayati öneme sahip bilgiler paylaştı.

Trend 19-06-2019 12:21

Hastalıkta damar belli bir çapa ulaştığında patlıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir: - "Aort anevrizması sinsi seyreden ve çoğunlukla belirti vermeyen, hayatı tehdit eden çok ciddi bir hastalıktır. Sigara içen, 60 yaş üstü, yüksek tansiyon hastası olan erkeklerde daha sık görülmektedir. Tanı sıklıkla başka bir sebeple yapılan tetkikler sırasında şans eseri konulmaktadır" - "Hastalığın en önemli sonucu, damarın belli bir çapa ulaştığında patlamasıdır. 'Rüptür' adını verdiğimiz bu olayda ölüm riski yüksektir. O nedenle hastalığın bu noktaya gelmeden tedavi edilmesi gerekmektedir. Genellikle bu oran damar çapı 5 santimetre ve üzerine çıktığında artmaktadır." - "Bu anevrizmaların takibi ve müdahale sınırına geldiğinde ise tedavisi, anevrizmanın beklenmedik bir şekilde yırtılmasının önüne geçmek açısından büyük önem taşımaktadır"

Haber 29-01-2019 00:28

Aort anevrizmasına yeni yöntem

İzmir'de ilk kez uygulanan bir yöntemde, aort anevrizması olan ve koah hastası olduğu için anestezi uygulanamayan bir hastanın, lokal anesteziyle kasıktan girilerek damarları yenilendi. Ameliyatın gerçekleştirilişi, ameliyat sırasında çekilen görüntülerle anlatıldı.

Haber 07-12-2004 14:21